بیکاری یک میلیون نفر در کشور با ورود کرونا / نیاز بخش اقتصادی آسیب دیده  به وام های بلاعوض دولت

به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا، 29 بهمن ماه بود که نخستین کرونایی ها در کشور مشخص شدند که همین مسئله باعث شد مسئولان مربوطه اقداماتی را رانجام بدهند تا این ویروس در کشور گسترش نیابد که از مهم ترین آنها ایجاد ستاد ملی مقابله با کرونا بود اما مسئله ای که در این بین وجود دارد این است که هر حادثه ای پس از رخ دادن یکسری عوارض دارد که بر خلاف بلاهای طبیعی مانند سیل، زلزله و... عوارض ناشی از بیماری های واگیردار بر اقتصاد و اجتماع به صورت شدید تری است.

حال این روزها بر خلاف سال های گذشته دیگر خبری از بازار پر رونق شب عید نیست و بسیاری از کسبه و فروشندگان که خرید های زیادی کرده بودند تا شب عید بتوانند روزی حلالی را کسب کنند به دلیل رکود بازار یا تعطیل کرده یا مشتری برای اجناس خود ندارد. کافه ها و رستوران هایی که این روزها باید مملو از آدم باشد به دلایل مختلف یا تعطیل کرده یا مشتری زیادی ندارند و.... همه این مسائل باعث می‌شود قشر زیادی از مردم از شرایط اقتصادی مناسب برخوردار نباشند که بدون شک همین عامل باعث معضلاتی در آینده می‌شود.

قیمت اجناس موردنیاز مردم 3 برابر شده است

محمدرضا محبوب فر پژوهشگر مسائل اجتماعی در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی رکنا، درباره این موضوع که شرایط فعلی مشاغل در کشور چگونه است گفت: امروز در یک شرایط فوق بحرانی هستیم چراکه نزدیک 100 درصد مشاغل خرد از بین رفته است که این مسئله با افزایش بیکاری، فقر و پایین آمدن سطح معیشت اصناف رخ خواهد داد. امروز قیمت بسیاری از اجناس مورد نیاز مردم 3 برابر افزایش پیدا کرده است که با توجه به از بین رفتن مشاغل خرد و بیکاری افزاینده در بین اصناف در ارتباط با مشاغل خرد بدون شک در فروردین یا اردیبهشت ماه شاهد اعتراضات اجتماعی در کشور خواهیم بود.

بسیاری از فروشگاه ها نیرو های انسانی خود را تعدیل کرده اند

وی افزود: این اعتراضات اجتماعی در پی رشد افسار گسیخته بیکاری و از بین رفتن مشاغل خرد است. امروز بسیاری از فروشگاه ها کارکنان خود را تعدیل کرده اند که بر اساس شواهد موجود در کلانشهر ها بسیاری از اصناف با وجود آنکه شب عید است تعطیل کرده یا کمترین فروش را دارند که این وضعیت خطرناک باعث می‌شود در آینده بحران های اجتماعی رقم بخورد.

محبوب فر با بیان اینکه مسئولین ستاد مقابله کرونا از مردم می‌خواهند که در خانه های خود بمانند اظهار کرد: با توجه به افزایش مبتلایان به کرونا جامعه نسبت به قبل موارد بهداشت فردی، قرنطینه خانگی را جدی گرفته است که همین مسئله به مشکلات اقتصادی اصناف نیز دامن زده است.

دولت با یک بحران روبرو خواهد شد

این آسیب شناس مسائل اجتماعی تاکید کرد:  دولت در ابتدای سال 99 با توجه به افزایش مشکلات معیشتی مردم با یک بحران اجتماعی  عمیق در جامعه مواجه خواهد شد بنابراین نیاز است تا دولت آینده پژوهش کرده و به صحبت های جامعه شناسان و پژوهشگران اجتماعی مستقل گوش فرا بدهد. همچنین مشارکت های اجتماعی را افزایش دهد.

ایجاد آشتی ملی نیاز این روزهای کشور

او اضافه کرد: دولت باید در نخستین گام خود برای ایجاد یک آشتی ملی و وفاق ملی اقداماتی را انجام دهد یعنی بسیاری از افراد را که آزادی آنها خطری برای جامعه ندارد را از زندان آزاد کند.

به مردم وام داده شود

محبوب فر خاطرنشان کرد: نیاز است تا وام هایی به بخش اقتصادی خرد جامعه به صورت قرضه الحسنه یا بلاعوض باشد که برای کمک به مشاغل در نظر گرفته شود در کل دولت باید افرادی را که بیکار شده اند را مورد حمایت قرار بدهد چراکه امروز حداقل یک میلیون نفر را با توجه به افزایش شیوع در کشور که بیکار شده اند از طریق سبد های معیشتی یا کمک های ملی حمایت کند.

دولت از مردم مالیات نگیرد

این پژوهشگر اجتماعی با تاکید بر این مسئله که دولت باید مالیات های خود را در طی این مدت شیوع بیماری کرونا حذف کند تصریح کرد: امروز بسیاری از اصناف از این مسئله ترس دارند که دولت باید در این زمینه اقداماتی انجام دهد اما مسئله دیگری که وجود دارد بحث قیمت حامل های انرژی است که فشار زیادی را به مردم آورده بنابراین تجدید نظری نیز باید در این زمینه صورت بگیرد.

آشتی ملی فراتر از احزاب و بازی های سیاسی تعریف شود

او در پاسخ به این سوال که امروز و با ورود کرونا و آسیب هایی که زده است چه خطراتی کشور را تهدید می‌کند تشریح کرد: فروپاشی اجتماعی و فروپاشی ساختار جغرافیایی کشور در حال حاضر وجود دارد  بنابراین باید آشتی ملی خارج از احزاب  تعریف شود تا همگرایی بین دولت و ملت اتفاق بیافتد.

محبوب فر خاطرنشان کرد: هرکسی که شناسنامه ایرانی یا ملیت ایرانی دارد و نسبت به این کشور مسئولیت اجتماعی دارد باید برای آشتی ملی در همه زمینه ها اقدام کند. ساختار سیاسی و تمامیت ارضی ما در خطر است که همین مسئله یک بحران اجتماعی، سیاسی و اقتصادی به وجود آورده است. تا همین لحظه نزدیک یک میلیون نفر بیکار شده اند یک میلیون نفر از نظر معیشتی در تنگنای معیشتی قرار گرفته اند که این تعداد تا پایان فروردین بیشتر خواهد شد.

 

خبرنگار: علی چاهه

برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.

وبگردی