این بیمه برای افرادی مناسب است که تحت پوشش هیچ بیمه خاصی قرار ندارند. متقاضی باید برای دریافت این خدمت به یکی از شعب سازمان تامین اجتماعی کشور مراجعه نماید تا در ادامه قرارداد مربوطه منعقد شود. بر اساس قوانین در نظر گرفته شده برای بیمه اختیاری، بیمه گذار موظف است تا حق بیمه خود را درست به موقع و در زمان های مشخص پرداخت نماید. حق بیمه تعیین شده برای بیمه اختیاری ۲۶ درصد مقطوع است. این بیمه مستمری بازنشستگی، مستمری از کارافتادگی، فوت و تعهداتی از قبیل: درمان، هزینه کفن و دفن و هزینه‌های مربوط به پوتز و اروتز را شامل می‌شود.

بیمه صاحبان حرفه و مشاغل آزاد چه ویژگی‌هایی دارد؟

اولین تفاوت بیمه اختیاری و بیمه صاحبان حرفه و مشاغل آزاد را می‌توان در سابقه آن دانست. صاحبان حرفه و مشاغل آزاد باید حداقل ۳۰ روز سابقه قبلی داشته باشند. تفاوت در تعهدات را می‌توان از دیگر وجوه تمایز بیمه صاحبان مشاغل آزاد و بیمه اختیاری دانست. تعهدات در بیمه صاحبان حرفه و مشاغل آزاد به دسته‌های زیر تقسیم می‌شود:

ارائه خدمت در بازنشستگی و فوت پس از دوران بازنشستگی با ۱۲ درصد چگونه است؟

در این بخش تنها به خدمات مرتبط به دوران بازنشستگی پرداخته می‌شود.

ارائه خدمت در بازنشستگی و فوت در دوران قبل و بعد بازنشستگی با ۱۴ درصد چگونه است؟

پرداخت حقوق پس از دوران بازنشستگی و پرداخت حقوق به بازماندگان در صورت فوت شخص بیمه شده از جمله خدمات مهمی است که در این نوع بیمه وجود دارد.

ارائه خدمت در بازنشسته شدن، فوت شدن و از کار افتادگی با ۱۸ درصد چگونه است؟

در این نوع بیمه به بازنشستگان، بازماندگان شخص فوت شده و افراد از کار افتاده غیرناشی از کار مستمری پرداخت می‌شود. لازم به ذکر است که بیمه نقص عضو و از کارافتادگی جزئی در این گروه از بیمه جایی ندارد. زیرا به این موارد در حوادث ناشی از کار پرداخته می‌شود. عدم اشتغال بیمه‌گذار و عدم وجود کارفرما از موارد اصلی این عدم پیگیری به شمار می‌رود.

لازم به ذکر است که حق بیمه تامین اجتماعی خویش فرما با در نظر گرفتن افراد تحت تکفل به صورت سرانه ماهانه دریافت خواهد شد که این سرانه هر سال به وسیله شورای عالی درمان مشخص می‌شود.

افرادی که بیمه صاحبان حرفه و مشاغل آزاد دارند، می‌توانند با پرداخت نمودن ماهانه ۱۸ درصدی حق بیمه و سرانه درمان به‌ازای هر نفر تحت تکفل از تمامی خدمات سازمان به غیر از موارد تخصیص داده شده به بیمه اجباری برخوردار شوند. کمک هزینه ازدواج، خدمات در نظر گرفته شده برای بیمه بیکاری، غرامت دستمزد ایام بیماری، غرامت دستمزد ایام بارداری، پروتز و اروتز از جمله مواردی هستند که در این بیمه جای ندارند.

مستمری بازنشستگی چگونه محاسبه می‌شود؟

مستمری بازنشستگی بر اساس دو سال آخر فعالیت کاری و سنوات خدمت محاسبه می‌شود. چنانچه حقوق شخص در دوسال آخر به صورت نامتعارف و ناگهانی افزایش پیدا کند، ملاک برای مستمری بازنشستگی حقوق ۵ سال آخر فعالیت کاری و سنوات خدمت خواهد بود. ضمن اینکه امکان افزایش مستمری بازنشستگان بر اساس تشخیص و مصوبه دولت وجود خواهد داشت.

شرایط بیمه تامین اجتماعی خویش فرما در یک نگاه

شما می توانید با پرداخت ۲۶ درصد از حقوق خود از مزایای زیر برخوردار شوید.

 دریافت حقوق پس از دوران بازنشستگی

دریافت حقوق قبل از فوت و بعد از فوت توسط بازماندگان

برخورداری از بیمه ازکارافتادگی

برخورداری از بیمه درمان و برخی از مزایای پزشکی

برخورداری از سرمایه فوت که هزینه‌های کفن و دفن را در بر می‌گیرد.

شرایط تعیین شده برای بازنشستگی

برای بازنشستگی دو شرط احراز شده است که در مورد خانم‌ها و آقایان متفاوت است. این دو شرط عبارتند از:

شرط سابقه‌ای

شرط سنی

شرط سابقه‌ای برای خانم ها و آقایان

بر اساس قانون آقایان می‌توانند حداقل با ۳۰ سال سابقه و برخورداری از حداقل ۵۰ سال سن بازنشسته شوند. در صورتی که برای خانم‌ها ۳۵ سال سابقه و حداقل ۴۵ سال سن در نظر گرفته شده است.

شرط سنی برای خانم‌ها و آقایان

در این بخش، برای آقایان ۶۰ سال سن و حداقل ۲۰ سال سابقه در نظر گرفته شده است. امکان بازنشستگی بانوان نیز با ۵۵ سال سن و ۲۰ سال سابقه فراهم شده است.

شرایط موجود برای بازمانده

در صورتی که شخص فوت کرده باشد، شرایطی برای بازماندگان به منظور دریافت مستمری فراهم شده است. بر اساس این شرایط همسر تا پایان حیات، فرزند پسر تا زیر ۱۸ سال و فرزند دختر تا زمانی که اشتغال و بیمه ندارد از مستمری بازنشستگی سرپرست فوت شده برخوردار خواهند بود. لازم به ذکر است امکان دریافت مستمری برای فرزندان پسری که پس از سن ۱۸ سالگی به تحصیل اشتغال داشته باشند، فراهم شده است. در این مقاله با بیمه تامین اجتماعی خویش فرما آشنا شدیم.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.

وبگردی