به گزارش گروه اجتماعی رکنا، ابوالقاسم رستگار، مدیرکل مشارکت‌های مردمی کمیته امداد امام خمینی (ره) با اشاره به اینکه حدود ۸۰۸ هزار نفر در کشور حامی طرح اکرام محسنین و ایتام، هستند، گفت: در شناسنامه‌های طرح‌های اکرام ایتام، تصاویر کودکان بالاتر از ۱۰ سال حذف شده است. حتی کمیته امداد، اصراری بر قرار دادن کودکان زیر ۱۰ سال هم ندارد، اما خیرین مطالبه می‌کنند که تصاویر کودکان موجود باشد.

وی افزود: در نظر داریم، تا به زودی تصاویر و حتی نام و نام خانوادگی کودکان را از این طرح حذف کنیم و شماره مددجویی آن‌ها را قرار دهیم چراکه، در مواردی اتفاق افتاده که به واسطه قرار دادن نام خانوادگی کودک، همکلاسی‌هایش متوجه شدند که او مددجوی کمیته امداد است و این مساله باعث شرمندگی کودک شده است.

رستگار گفت: به همین خاطر، ما نباید در کشور برای کمک به افراد به دنبال چهره کردن افراد برای برانگیختن احساسات مردم باشیم. به طور مثال، ممکن است، زوجی بخواهند زندگی مشترک‌شان را آغاز کنند و نیاز به جهیزیه داشته باشند. در این زمان، نشان دادن چهره این زوج به مردم کار درست و عقلانی‌ نیست.

وی با تاکید بر اینکه با چهره کردن نیازمندان در فضای مجازی و واقعی مخالف هستیم چراکه، این اقدام باعث خدشه دار شدن عزت و کرامت آن‌ها در بین مردم خواهد شد، گفت: زمانیکه تصاویر این افراد منتشر می‌شود، ممکن است مردم آن‌ها را در محله و مدرسه شناسایی کنند و این موضوع باعث شرمندگی و نارحتی آن‌ها در بین مردم شود.

رستگار با اشاره به اینکه انتشار تصاویر فقرا در بین مردم، آثار منفی متعددی در جامعه به جا می‌گذراد، افزود: مشارکت در امور خیر، باید بر اساس عقلانیت باشد. به طور مثال، در فضای مجازی مشاهده می‌کنیم چهره فرد فلج یا بیماری را قرار می‌دهند و شماره حسابی را منتشر می‌کنند. به عقیده من، برانگیختن احساسات مردم با این اقدامات صحیح نیست، چراکه فرد وقتی صدقه می‌دهد با خداوند معامله می‌کند.

رستگار گفت: ما تاکیدی نداریم که امور خیریه تنها باید به واسطه کمیته امداد انجام شود. بر همین اساس، مردم می‌توانند با مشاهده فعالیت خیریه‌های مختلف به آن‌ها در امور خیر کمک کنند. همچنین، آن‌ها می‌توانند نیازمندان اطراف را خودشان شناسایی کنند و کمک هایشان را به دست آن‌ها برسانند.

وی در خصوص جذب خیرین در کمیته امداد، گفت: ما در کمیته امداد بانک ویژه‌ای از اطلاعات خیرین در نقاط مختلف کشور داریم که با استفاده از این اطلاعات و مشارکت خیرین نسبت به کمک به نیازمندان اقدام می‌کنیم.

مدیرکل مشارکت‌های مردمی کمیته امداد امام خمینی (ره)، افزود: در حال حاضر حدود ۶ میلیون و پانصد هزار خانوار در کشور دارای صندوق صدقات خانگی هستند و تعداد زیادی از افراد نیز حامی طرح اکرام هستند که در صورت نیاز به آن‌ها مراجعه می‌کنیم تا به طور غیرحضوری نسبت به دریافت کمک‌های آن‌ها اقدام کنیم.