رشد 8 تا 11 برابری مستمری مددجویان کمیته امداد و بهزیستی در سال های اخیر

25 تیرماه روز ملی بهزیستی و تامین اجتماعی است. سازمان بهزیستی در سال 1359 تشکیل شده است. سازمان بهزیستی براساس قانون مسئولیت رسیدگی به بسیاری از آسیب دیدگان اجتماعی را برعهده دارد. مددجویان سازمان بهزیستی در حال حاضر براساس بعد خانوار بین 350 هزار تا یک میلیون و 100 هزار تومان مستمری می گیرند. این مستمری نسبت به ابتدای دولت یازدهم 8 تا 11 برابر شده است، اما هنوز هم بسیاری از کارشناسان معتقدند که مستمری مددجویان بهزیستی کفاف یک دهم هزینه های زندگی آنها را هم نمی دهد.

به گزارش رکنا، دکتر مجید قبادی دانا، رئیس سازمان بهزیستی کشور در یک نشست خبری با گرامیداشت یاد شهید فیاض بخش اظهار داشت: این سازمان با همت شهید فیاض بخش در سال 1352 راه‌اندازی شده و تاکنون خدمات زیادی به جامعه بهزیستی ارائه کرده است.

وی با بیان اینکه پنج میلیون نفر از خدمات بهزیستی استفاده می‌کنند، گفت: 21 هزار همکار و 9 هزار خیریه در سراسر کشور به مددجویان بهزیستی خدمات رسانی می‌کنند.

رئیس سازمان بهزیستی کشور گفت: در سال 1397 بودجه جاری بهزیستی دو هزار و 500 میلیارد تومان بود که در سال 1400به 9 هزار و 500 میلیارد تومان رسیده و رشد 270 درصدی داشته است.

وی افزود: در سال 1397 هزار و 700 میلیارد تومان برای مستمری مددجویان بهزیستی در نظر گرفته شد که این عدد در سال 1400 به سه هزار و 500 میلیارد تومان رسیده که افزایش 101 درصدی داشته است.

قبادی دانا با بیان اینکه در بودجه سال 1400 دو هزار میلیارد تومان برای نگهداری معلولین تصویب شده است، گفت: کل بودجه سازمان بهزیستی 228 درصد نسبت به سه سال گذشته افزایش داشته است.

دکتر قبادی دانا با بیان اینکه 40 سامانه الکترونیکی طی سال‌های گذشته فعال شده است، بیان کرد: تمامی قرارداد‌ها و تفاهم‌نامه بر روی سامانه‌های بهزیستی بارگذاری خواهد شد.

رئیس سازمان بهزیستی افزود: مستمری مددجویان در سال 1392، بیش از 50 هزار تومان بود، اما امروز به 350 هزار تا یک میلیون 100 تومان رسیده است؛ میانگین مستمری در کمیته امداد و بهزیستی در چند سال اخیر 8 تا 11 برابر افزایش داشته است.

وی با اشاره به اینکه دو هزار نفر هر سال در تصادف جاده‌ای به معلولان ضایع نخایی اضافه می‌شود، گفت: امروز 51 هزار نفر معلول در مراکز شبانه‌روزی و 55 هزار نفر در خانواده نگهداری می‌شود.

قبادی دانا با بیان اینکه سامانه فرزندخواندگی از سال گذشته راه‌اندازی شده است، گفت: هم‌اکنون تعدادی از کودکان در 600 مرکز شبه خانواده نگهداری می‌شوند و سازمان بهزیستی به این مراکز یارانه پرداخت می‌کند.

دکتر قبادی دانا از فعالیت‌های حوزه معتادین گفت: 33 مرکز بازتوانی و استمرار درمان در مراکز استان‌ها راه‌اندازی شده است.

رئیس سازمان بهزیستی کشور ادامه داد: دو میلیون نفر در سال 1399 غربالگری بینایی شدند که از این تعداد 33 هزار نفر برای درمان معرفی شدند.

وی با اشاره به اقدامات کمیته مقابله با بیماریی‌های واگیر دار و کرونا نیز گفت: واکسیناسیون معلولین مراکز شبانه روزی در هزار مرکز آغار شد؛ 95 هزار دز واکسن به مددجویان تحت پوشش که مقیم در مراکز شبانه روزی هستند تزریق شده و 80 درصد پوشش ایجاد شده است.

قبادی دانا تصریح کرد: میزان ابتلاء و فوت با واکسیناسیون کاهش پیدا کرده است و میزان فوتی‌ها 83 درصد و میران ابتلا 91 درصد نسبت به چهار ماهه سال گذشته کاهش داشته است و 70 درصد از معلولین دز دوم واکسن کرونا را دریافت کردند.

وی بیان کرد: در گام دوم انقلاب اسلامی هدف سازمان بهزیستی هوشمندسازی، محله محوری و ارتقاع سلامت در بستر خانواده است.

رئیس سازمان بهزیستی در ارتباط با موضوع مراکز مثبت زندگی بیان کرد: 13 هزار مددکار در مراکز مثبت زندگی در محلات حضور خواهند؛ یک میلیون 80 هزار خانوار تحت پوشش سازمان بهزیستی هستند که از ماه‌های قبل تا کنون مددکاران ما به 800 هزار خانوار دیدار داشتند.

وی با بیان اینکه 80 درصد از کودکان کار، در کشور ایرانی نیستند و بیشتر از اتباع افغانستانی هستند، گفت: تا زمانی که باند‌های سازماندهی کودکان کار در حال فعالیت هستند و با آن‌ها برخوردی نمی‌شود چه باید کرد.

قبادی دانا با اشاره به اینکه کودکان قربانیان این پدیده شوم اجتماعی هستند، گفت: در طرح‌های گذشته که ضربتی انجام شد این کودکان در مراکز نگهداری که ظرفیت بالایی نداشتند و پس از جمع آوری آزاد می‌شدند.

وی گفت: سه میلیارد تومان برای ساماندهی خانواده‌های کودکان کار در نظر گرفته شده است و در طرح جدید که در 13 استان اجرایی خواهد کودکان پس از ثبت اطلاعات بیومتریک و تشخیص هویت تحویل خانواده‌ها خواهند شد.

قبادی دانا با بیان اینکه حدود 300 هزار خانواد پشت نوبت دریافت خدمات بهزیستی هستند، گفت: با توجه به بودجه سال 1400 بخشی از افرادی که تحت پوشش بهزیستی هستند و مستمری نمی‌گیرند با توجه اولویت‌ها از پشت نوبتی‌ها وارد چرخه دریافت مستمری قرار می‌گیرند.

وبگردی