این مطلب از گروه وب گردی است و تنها جنبه سرگرمی دارد.
شوک این معلم ایرانی به جهان / کوروش شاه پسند کیست ؟!
کوروش شاه پسند مردی بود از معدل 13 تا بالاترین درجه علمی رسیده و با اکتشافات خود در خصوص بیماری آلزایمر جهان را تکان داد.
دکتر کوروش شاهپسند متولد سال ۱۳۵۶ در شهرستان کاشمر میباشد. وی دانشآموختهٔ پسادکتری در دانشگاه علوم پزشکی هاروارد میباشد که بهتازگی به هیئتعلمی پژوهشگاه رویان پیوسته و مدیر دپارتمان اعصاب رویان میباشد. دکتر شاهپسند به علت تحقیقات گستردهٔ خود در زمینه بیماری آلزایمر توانست جایزه گرنت تحقیقاتی انجمن آلزایمر در شیکاگو را به دست آورد.
زندگینامه و بیوگرافی دکتر کوروش شاه پسند
دکتر کوروش شاهپسند زادهٔ شهرستان کاشمر بهتازگی به ایران آمده و مدیریت دپارتمان اعصاب مؤسسه رویان را در دست دارد. او مدرک کارشناسی خود را در رشته زیستشناسی از دانشگاه تربیتمعلم تهران با معدل ۱۳.۲۵ به دست آورده است. دکتر شاهپسند پس از اتمام درس خود در مقطع کارشناسی به شغل معلمی مشغول شد و تعهد خدمت به آموزشوپرورش داشت. پس از مقطع کارشناسی تصمیم به ادامه تحصیل گرفت و کارشناسی ارشد خود را از کشور ژاپن در رشته بیوشیمی گرفت. دکتر کوروش شاهپسند در مورد مهاجرت خود به ژاپن اینگونه میگویید:
من به دنبال راهی برای کسب درآمد بودم و میخواستم دانش را به شکلی کاربردی دربیاورم. ازاینرو با همهٔ بیتوجهیهایی که در دوره کارشناسی به درس داشتم تصمیم گرفتم تا به ادامه تحصیل بپردازم. پس از سه سال تلاش توانستم از کشور ژاپن بورسیه دریافت کنم و برای تحصیل در رشته بیوشیمی به آنجا بروم.
همچنین دکتر شاهپسند مدرک دکترای خود را در رشته علوم اعصاب از دانشگاه توکیو میگیرد و برای تحصیل در مقطع پسادکترا راهی آمریکا میشود و در دانشگاه هاروارد تحصیل میکند. زندگینامه دکتر کوروش شاه پسند انگیزه و سرلوحه زندگی بسیاری از دانش آموزان و دانشجویان بوده است. درباره سوابق شغلی و تحقیقاتی کوروش شاه پسند در ادامه بیشتر توضیح میدهیم تا ببینیم کیست که توانسته جایزه گرنت انجمن تحقیقاتی آلزایمر آمریکا را به خود اختصاص دهد.
همانطور که اشاره کردیم دکتر شاهپسند پس از اتمام کارشناسی و دریافت مدرک خود در آموزشوپرورش مشغول به معلمی شد و پس از آن برای ادامه تحصیل به کشور ژاپن مهاجرت کرد. زمانی که دکتر شاهپسند در کشور ژاپن بود تنها به تحصیل پرداخت و هر ماه مبلغی را از دولت ژاپن دریافت میکرد.
زمانی که برای تحصیل در مقطع فوق دکترا به آمریکا سفر کرد در مراکز تحقیقاتی مختلف مشغول به کار شد و پژوهشهای مختلفی را در این مراکز انجام داد و در نتیجه توانست به کشف بزرگی دست پیدا کند. او توانست علت کشف سلولهای مغزی در آلزایمر را شناسایی کند و این یافته را در بزرگترین ژورنال علمی دنیا به ثبت برساند.
همچنین پس از آن کوروش شاهپسند توانست فرمول دارویی برای آلزایمر را بیابد. او پس از کشف این فرمول دارویی راهی ایران شد تا تولید آن را در کشور خود انجام دهد. او در سال ۱۳۹۴ تا ۱۳۹۷ عضو هیئتعلمی دانشگاه تهران بوده و در حال حاضر مدیر دپارتمان اعصاب رویان میباشد.
همچنین دکتر کوروش شاه پسند مقالات بسیار زیادی را در زندگینامه علمی خود به ثبت رسانده که در بین این مقالات در ۳ مقاله نویسنده اول بوده است. در میان مقالات چاپ شده از دکتر شاهپسند ۲۰ عدد را مقالات بینالمللی تشکیل میدهد و حدود ۴۲درصد از این مقالات در مجلات برتر به چاپ رسیدهاند. تعدادی از مقالات دکتر شاهپسند به شرح زیر است:
A review on the cleavage priming of the spike protein on coronavirus by angiotensin-converting enzyme-2 and furin
Hydrothermal method-based synthesized tin oxide nanoparticles: Albumin binding and antiproliferative activity against K562 cells
alpha-synuclein abnormalities trigger focal tau pathology, spreading to various brain areas in Parkinson disease
Biothermodynamic, antiproliferative and antimicrobial properties of synthesized copper oxide nanoparticles
سوابق موفقیتهای پژوهشی دکتر کوروش شاهپسند
دکتر شاهپسند در سال ۱۳۹۵ جایزه آلزایمر آمریکا را از انجمن آلزایمر در شیکاگو دریافت کرد و در همان سال بهعنوان دانشمند برتر توکیو معرفی شد. همچنین دکتر شاهپسند در حال حاضر در ایران عضو هیئتعلمی پژوهشکدهٔ زیستشناسی و فناوری سلولهای بنیادی رویان هستند و مشغول انجام ادامهٔ تحقیقات بر روی بیماری آلزایمر هستند.
دکتر کوروش شاهپسند تصمیم دارد تا خط تولید داروی آلزایمر از ایران شروع شود تا برای یکبار هم که شده مسیر این موفقیت از شرق به غرب باشد نه بلعکس آن!
حالا که میدانیم دکتر کوروش شاه پسند کیست و درباره تحقیقات او اطلاعات کافی را بدست آوردیم، بد نیست درباره بیماری آلزایمر و تحقیقاتی که در این زمینه انجام شده است نیز اطلاعاتی را در اختیارتان قرار دهیم.
ارسال نظر