قحطی مردم غزه را از پای در آورده است / کودکان از گرسنگی میمیرند
رکنا سیاسی : خبرنگار فلسطینی از شهر غزه اوضاع اقتصادی در نوار غزه را در سایه محاصره این منطقه فاجعه بار توصیف کرد و گفت : قحطی درغزه مردم را از پای در آورده است .هیچکس کمکی به ما نمی کند و مردم هم بیشتر آنها کودکان هستند از گرسنگی میمیرند.
در چهارصد و چهل و نهمین روز از تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی به نوار غزه ، ابراهیم الغندور، خبرنگار فلسطینی اهل اردوگاه جبالیا، اوضاع اقتصادی در نوار غزه را تشریح کرد.
الغندور که به همراه خانواده خود در حال حاضر از اردوگاه جبالیا به شهر غزه آواره شده می گوید که هنوز 20 هزار نفر در جبالیا با گرسنگی دست و پنجه نرم می کنند اما اسرائیل اجازه رسیدن غذا به آنها را نمیدهد.
الغندور با اشاره به تخریب نظام مند خانهها و زمین های کشاورزی و تاسیسات حیاتی در استان شمالی نوار غزه تاکید کرد اسرائیل می خواهد منطقه شمال غزه منطقه غیرقابل سکونت باشد و گذرگاه نتساریم در حد فاصل شمال تا جنوب نوار غزه از شرق نوار غزه تا غرب در نزدیکی ساحل دریای مدیترانه را با تصاحب زمین های فلسطینیان ایجاد کرده است.این فعال فلسطینی تاکید کرد که کالاهای ورودی به نوار غزه جواب 5 درصد نیازهای اساسی شهروندان را هم نمیدهد .
الغندور همچنین به معضل تامین آب آشامیدنی در نوار غزه اشاره کرد و کمبود نور خورشید و به تبع آن انرژی خورسیدی در غیاب واردات سوخت را عامل گسترش بیماری های عفونی ناشی از شرب آب آلوده توسط شهروندان فلسطینی خواند.
الغندوردر ادامه اظهار کرد : کمکهایی که به نوار غزه وارد میشود در مقایسه با حجم نیازهای مردم غزه پس از تحمل بیش از ۴۴۰ روز مصائب جنگ بسیار اندک است. در واقع رژیم صهیونیستی از زمان آغاز تجاوز نظامی علیه نوار غزه در ۷ اکتبر ۲۰۲۳ تاکنون سختترین شرایط اقتصادی را با محاصره نوار غزه بر مردم این منطقه تحمیل کرده است.در حال حاضر گرسنگی واقعا همه نوار غزه را فرا گرفته و شمال و جنوب آن فرقی نمیکند. در حال حاضر کالاهایی که به نوار غزه میرسند از گذرگاه کرم ابوسالم در جنوب نوار غزه یا گذرگاه زکیم در شمال وارد میشود یک گذرگاه جدید هم به نام گذرگاه کسیفیم در مرکز نوار غزه باز شد اما تاثیری در افزایش ورود کالاها نداشت بیشتر جنبه نمایشی و تحت فشار جامعه بین المللی بود. کالاهای اساسی مردم در بازارها بسیار کمیاب است و همین امر موجب بالا رفتن جنون آمیز قیمتها شده است از همین رو هم وابسته به یک وعده غذا در روز تکیه های نهادهای خیریه هستند.
قیمت یک کیسه آرد به ۳۰۰ دلار رسید
الغندوردرباره گرانی آرد و نان در غزه گفت : یک کیسه ۲۵ کیلویی آرد ظرف یکی دو هفته گذشته به ۲۰۰ دلار رسیده بود که همان را هم هر خانوادهای توان خریدن آن را نداشت، حالا به ۳۰۰ دلار رسیده است البته که ناگفته نماند در دوره گرسنگی قبلی حاکم بر نوار غزه همین یک کیسه آرد به ۱۰۰۰ دلار هم رسیده بود.
الغندورافزود : تاکنون هیچ گوشت و سبزیجات و میوه به شمال نوار غزه نرسیده است در جنوب هم اگر یافت شود به ندرت است. خیار گوجه و پیاز تنها در روزهای محدودی یافت میشود امادر خصوص این سبزیجات در جنوب نوار غزه امکان پیدا کردن آن در بازارها بیشتر است اما همان جا هم قیمتها بالاست.
وی گفت : خوراکی برای کودکان ازجمله کیک و شکلات و تنقلات و ...خبری نیست واسرائیل اجازه رسیدن این خوراکیها را نمیدهد.
الغندورگفت : قحطی مردم را از پای در آورده است .هیچکس کمکی به ما نمی کند و مردم که بیشتر آنها کودکان هستند از گرسنگی میمیرند.
منبع : فارس
ارسال نظر