دستگاه پرکن مایعات
یکی از مهم ترین بخش های تولید هر محصولی انتخاب ابزار کار و دستگاه مناسب آن می باشد.
دستگاه پرکن مایعات با توجه به تنوع زیاد محصولات دارای مدل های متفاوتی می باشد. مایعات در اشکال مختف رقیق و غلیظ با ویسکوزیته های متفاوت وجود دارند. ویسکوزیته را می توان میزان مقاومت مایع و ماده در مقابل جاری شدن تعریف کرد. انواع مکانیزم پرکننده های مایعات شامل سه روش اصلی است. شامل سیلندر پیستونی، پمپی و ثقلی.
راهنمای خرید دستگاه پرکن مایعات
برای اینکه مشخص شود یه نوع دستگاهی مناسب کار شماست باید ابتدای کار چند سوال مطرح شود و پاسخ دقیق به این سوالات مشخص کننده دستگاه مناسب کار شماست.
- محصول شما رقیق است یا غلیظ؟
مکانیزم عملکرد دستگاه های پرکن مایعات غلیظ با رقیق بسیار متفاوت است عموما به مایعاتی رقیق گفته می شود که میزان غلظت آن از روغن زیتون کمتر باشد. مانند آب معدنی، آب باتری، دوغ، اسید، سفیدکنندهها، نوشیدنیهای طعمدار، مایعات دارویی، شیمیایی و …. ماشین آلاتی که برای این نوع از مایعات در نظر گرفته می شود بسته به نوع مایع (خاصیت خورندگی ، خاصیت کف کنندگی دارد ، خاصیت چسبندگی و ...) انتخاب می شود. مثلا ساده ترین نوع دستگاه برای پرکردن مایعات رقیق دستگاه پرکن مایعات رقیق ثقلی می باشد مایع داخل مخزن قرار می گیرد و با باز شدن نازل در پایین مخزن با فشار ثقل مخزن، مایع جاری شده و عمل تزریق انجام می گردد و بعد از آن دستگاه پرکن مایعات اورفلو که برای مایعاتی که خاصیت کف گنندگی دارند و ممکن است سرریز داشته باشد استفاده می شود.
برای محصولات رقیق مانند انواع ارده، عسل، شیره جات، چسب و... دستگاه های پمپی و یا سیلندر پیستونی استفاده می شود که توسط سیلندر باد و در اثر فشار باد مایع به داخل ظرف هل داده می شود.
تعداد و نوع نازل های تعبیه شده در دستگاه های پر کن باید متناسب با ظرفیت تولید مورد نیاز مشتری و نوع محصول سفارش داده شود.
انواع حالات مایعات شامل: مایعات رقیق، مایعات گاز دار، مایعات غلیظ با ویسکوزیته بالا، مایعات چسبناک و غلیظ، مایعات حاوی ذرات جامد، مایعات کف کننده، مایعات اسیدی و خورنده
- حجم محصول بسته و بندی و میزان تولید در ساعت چقدر است؟
برخی از تولید کنندگان در ابتدای راه تولید هستند و خرید دستگاه های گران قیمت تمام اتومات برای آن ها صرفه اقتصادی ندارد. در نتیجه خرید دستگاه های نیمه اتومات یا دستگاه پرکن رومیزی انتخاب بهتری می باشد . در مقابل برخی از تولیدی ها با ظرفیت تولید بالا نیاز به دستگاه های تمام اتومات دارند که از ابتدا تا انتهای خط توسط ماشین آلات تمام اتومات انجام شود. جالب است بدانید که شاید انتخاب دستگاه های ارزان در کوتاه مدت برای شما اقتصادی تر باشد، ولی در بلند مدت ممکن است خط تولید شما را دچار اختلال نماید و خسارت مالی زیادی را برای شما ایجاد کند. در این حالت هم هزینه دستگاه قبلی هدر رفته و هم مجددا باید سفارش دستگاه جدید را داشته باشید که این امر یک هزینه دو برابری یا حتی بیشتر را برای شما به بار می آورد.
حجم بسته ها کمک زیادی در انتخاب دستگاه دارند مثلا در صورتیکه که تولید کننده بخواهد در گالن های بزرگ محصول خود را بسته بندی کند تا زمانی که بخواهد محصول در بسته های کوچک زیر 1000 گرم بسته بندی شود تفاوت زیادی در نوع دستگاه خواهد داشت.
- نوع بسته بندی محصول شما چیست؟
انواع مدل های متفاوت بسته بندی در بازار وجود دارد مانند ظروف شیشه ای، ظروف پلی اتیلن، ظروف فلزی، بسته بندی ساشه ای و ... در صورتی که خط تولید محصول قرار است به صورت تمام اتوماتیک باشد نوع ظروف از اهمیت بالایی در قیمت و طراحی خط تولید خواهد داشت.
مثلا برای خمیردندان از دستگاه تیوپ پرکن استفاده می شود برای سس تک نفره از دستگاه ساشه، و برای مایعات دیگر از انواع دستگاه های پرکن روتاری و یا خطی و یا نیمه اتومات تک نازل و دونازل استفاده می شود.
نحوه کارکرد دستگاه پرکن تمام اتوماتیک
- قرار گرفتن ظرف به روی نوار نقاله در مدل های پرکن خطی و یا قرار دادن ظرف به روی سینی گردان در مدل های دستگاه روتاری
- حرکت ظرف به زیر نازل ها
- تشخیص ظرف توسط سنسور و شروع پرکردن آن توسط نازل ها
- حرکت به سمت خشاب دربگذار و قرار گرفتن درب به روی ظرف ها
- حرکت به سمت هد دربند جهت پلمپ شدن دربها
در صورت درخواست ماژول بطری شوی قبل از نازل ها نصب خواهد شد و سیل القایی و جت پرینتر به روی دستگاه بعد از پلمپ درب ها به صورت سفارشی نصب خواهد شد و همچنین اتصال به دستگاه لیبل زن و دستگاه شیرینگ امکان پذیر است.
دستگاه لیبل زن قابل اتصال به دستگاه پرکن مایعات
دستگاه های لیبل زن قابل اتصال به دستگاه پرکن باید صورت تمام اتوماتیک باشد. معمولا لیبل زن ها بعد از دستگاه پرکن نصب می شوند. بستگی به نوع ظروف می تواند دستگاه لیبل زن به صورت گرد، تخت و یا گرد و تخت ساخته شود که میتواند هم ظروف کروی و هم ظروف تخت رو از دو طرف لیبل بچسباند. عمدتا این دستگاه برای برند سازی و ثبت مشخصات محصول به روی بسته بندی آن استفاده می شود. انواع دستگاه های لیبل زن را می توانید در فروشگاه کالا صنعت مشاهده نمایید.
نحوه سفارش و اطلاع از قیمت دستگاه پرکن مایعات
همانطور که تا به اینجا خواندید دستگاه پرکن مایعات دارای تنوع بالایی است و انواع و اقسام گوناگونی دارد. امری که بدیهی است در انتخاب دستگاه، مشاوره درست و راهنمایی صحیح تولید کننده برای خرید بهترین دستگاه می باشد. راهنمایی درست نیازمند داشتن دانش فنی کافی و تنوع محصول است. برای دریافت مشاوره رایگان و اطلاع از قیمت انواع دستگاه پرکن اتوماتیک و دستگاه پرکن مایعات نیمه اتوماتیک می توانید با کارشناسان کالا صنعت در ارتباط باشید. کالا صنعت با بیش از 20 سال سابقه در زمینه تولید و فروش انواع ماشین آلات بسته بندی مایعات و راه اندازی خطوط تولید مواد غذایی مختلف و همچنین همکاری با برترین واحد های تولیدی در سراسر کشور آماده خدمت رسانی به مشتریان عزیز در سراسر ایران می باشد.
ارسال نظر