پیش گویی عجیب فاجعه غرق شدن کشتی تایتانیک
رکنا: غرق شدن کشتی آراماس تایتانیک فاجعهای است که در صبح ۱۵ آوریل ۱۹۱۲ در اقیانوس اطلس شمالی و چهار روز پس از آغاز نخستین سفرش از بندر ساوتهمپتون به مقصد نیویورک به دلیل برخورد با یک کوه یخ شناور به وقوع پیوست.
به گزارش رکنا، اسم تایتانیک را حتما شنیدهاید؛ کشتی بزرگ و حیرتانگیزی که سازندگانش معتقد بودند غرقناشدنی است که البته ادعایی نابهجا بود. در آوریل 1912 حادثهای تلخ منجر به غرق شدن این کشتی در اقیانوس آتلانتیک و کشته شدن بیش از 1500 نفر شد. اگرچه سر راه کشتی کوه یخ وجود داشت و تصادف کشتی با آن سبب وقوع این تراژدی تاریخی شد با اینحال گویا این کوه یخ چندان هم جدی مشکلساز نبوده و دلیل مهمتری که باعث این حادثه شده، اطمینان بیشازحد به غرقنشدنی بودنِ تایتانیک بودهاست. خب این ماجرا را که همهمان تقریبا میدانستیم، چرا سر از پروندههای مجهول درآوردهاست؟
تیتانِ خیالی و تایتانیک واقعی
گفته میشود تصادف تایتانیک با کوه یخ و غرق شدنش، سالها قبل پیشگویی شدهاست. ماجرا از این قرار است که در سال ۱۸۹۸ یعنی درست 14سال پیش از غرق شدن تایتانیک، «مورگان رابرتسون نوئل» در رمانش بهنام «پوچی»، از کشتی «تیتان» در شمال آتلانتیک مینویسد که پس از برخورد با یک کوه یخ، غوطهور میشود. 14سال بعد، تایتانیک در شمال آتلانتیک غرق میشود و این اتفاق دقیقا پس از برخورد با یک کوه یخ رخ میدهد. روایت مورگان، شباهت عجیبی به حادثه تایتانیک دارد. در بخشی از این رمان آمدهاست: «بزرگترین کشتی ساختهشده در تاریخ که صاحبان انگلیسیاش و رسانهها آن را غیرقابل غرق شدن توصیف کردهاند، یکروز در ماه آوریل به یک کوه یخ برخورد میکند و زیر آب میرود». نویسنده، دلیل تلفات جانی این حادثه را در کتاب، کمبود جلیقه نجات نوشتهاست؛ دقیقا همانطور که بعدها درباره تایتانیک گزارش شد.
شباهتِ تصادفی؟
براساس داستان مورگان، حادثه تایتانیک به این علت رخ میدهد که یک افسر سابق نیروی دریایی آمریکا که حواس درست و حسابی ندارد و بهعنوان خدمه در تیتان کار میکند، دچار اشتباه میشود. درنتیجه کشتی با کوه یخ برخورد میکند و برای همیشه به کار خود پایان میدهد. شباهت بین تیتان و تایتانیک علاوه بر نامشان، از نظر جزئیات حادثه هم بسیار عجیب است. درست مثل تایتانیک، تیتان هم در ماه آوریل و شب غرق میشود. تایتانیک ۲۴۴متر طول داشت و ۲۲۰۰ مسافر را حمل میکرد و تیتان ۲۶۹متر طول داشت و ۲۵۰۰ مسافر. هر دو کشتی قایقهای نجات کافی نداشتند. در تیتان ۲۴ و در تایتانیک تنها ۱۶ کشتی نجات وجود داشت. در هر دو ماجرا تعدادی از مسافران یخ زدند و تیتان پس از طی کردن ۲۵ گره (واحد سرعت کشتیها در زمان قدیم) و تایتانیک پس از طی کردن 22.5گره از بین رفتهاند.
مورگان پیش گو، مورگان دریانورد
اما چطور ممکن است؟ نویسنده داستان تیتان، واقعا پیش گو بودهاست؟ یا شاید هم کاسهای زیر نیمکاسه باشد. در صدمین سالگرد غرق شدن تایتانیک، چند نویسنده درباره قصه مورگان رابرتسون نظریههایی مطرح میکنند؛ آنها فرض عمدی بودن این پیشگویی را رد میکنند و میگویند نویسنده، دریانورد باتجربهای بودهاست؛ پس طبیعی است که داستانش را اینقدر دقیق و نزدیک به واقعیت بنویسد. او به دلیل تخصصش، احتمال برخورد یک کشتی بزرگ با کوه یخ را میداده. میدانسته اگر کشتی از قسمت جلو تصادف کند و آسیب ببیند، احتمال غرق شدنش خیلی زیاد است. همچنین طبق تجربه دریانوردیاش میدانسته ماه آوریل، بهترین زمان برای سفرهای دریایی طولانی است و همچنین احتمال وجود کوه های یخی در آب در این ماه بیشتر است پس این همه شباهت عجیب نیست. گرچه بعضیها هم براساس مستنداتی که معتبر بودنشان هنوز ثابت نشدهاست، معتقدند که این کتاب بعد از حادثه تایتانیک تجدید چاپ شده و در بعضی جزئیاتش دست برده شدهاست تا جذابتر و پرفروشتر شود. برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.
انتشار این خبر دلیل بر تایید محتوای آن نمی باشد.
ارسال نظر