کشف نقاشی 44 هزار ساله در اندونزی

به گزارش رکنا،این اثر هنری صحنه شکار یک بوفالو را بوسیله موجوداتی که نیمی انسان و نیمی حیوان هستند و نیزه و احتمالا طناب در دست دارند، نشان می‌دهد.

گروهی از پژوهشگران تاریخ هنر معتقدند که این نقاشی احتمالا قدیمی‌ترین داستان تصویری ثبت شده در جهان است.

این نتیجه تحقیق یک تیم باستان‌شناسی از دانشگاه گریفیت بریزبن استرالیا است که در مجله علمی نیچر منتشر شده است.

آدام بروم، یکی از باستان‌شناسان دانشگاه گریفیت دو سال پیش وقتی یکی از همکارانش در اندونزی با جابه جا کردن تنه یک درخت انجیر، دهانه یک غار را کشف کرد، اولین بار تصویر این نقاشی‌ها دید.

او می‌گوید وقتی این تصویر را در روی گوشی آیفون خود دیده، شگفت زده شده و فریاد زده است.

این نقاشی قدیمی ترین طراحی در جهان نیست. سال گذشته، دانشمندان گفتند که قدیمی ترین طراحی انسان را در روی یک صخره در آفریقای جنوبی کشف کرده اند که ۷۳ هزار سال قدمت دارد.

این نقاشی چه چیزی را نشان می‌دهد؟

این طراحی‌ها روی دیوار غاری در جزیره سولاوسی اندونزی در شرق جزیرهٔ بورنئو کشف شده است.

این نقاشی حدود پنج متر طول دارد و به نظر میرسد که تصویر یک نوع بوفالو است که آنوآ (گاومیشک) نامیده می‌شود و همچنین خوک‌های وحشی که در این جزیره پیدا می‌شدند.

اطراف آنها موجودات کوچکتری به چشم می‌خورد که به نظر می‌رسد انسان هستند اما دم و پوزه دارند.

در یکی از بخش‌های این اثر یک بوفالو دیده می شود که چند موجود نیزه به دست از پهلو به او حمله کرده‌اند.

آقای بروم می‌گوید: "هرگز چنین چیزی را ندیده بودم. پیش از این ما صدها طراحی روی سنگ در این منطقه دیده بودیم اما هرگز اثری که صحنه شکار را به این شکل به تصویر بکشد، ندیده بودیم ."

اما پژوهشگران دیگر این پرسش را مطرح کردند که آیا این تابلو یک داستان واحد است و یا ممکن است این مجموعه تصاویر در طول یک دوره طولانی‌تر نقاشی شده باشند.

چگونه می‌فهمیم که این اثر ۴۴ هزار سال قدمت دارد؟

تیم باستانشناسی بلورهای "کلسیت"(کلسیم کربن و اکسیژن) را که بر روی نقاشی ظاهر شده ، تحلیل و بررسی کردند.

اورانیوم رادیو اکتیو در این مواد معدنی به آهستگی تبدیل به توریوم می‌شود و تیم تحقیق با اندازه گیری سطح ایزوتوپ‌های این مواد می‌توانند تخمین بزنند که سن این اثر چقدر است.

آنها دریافتند که کلسیت روی بدن خوک از حدود ۴۳ هزار سال پیش شکل گرفته و مواد روی تصویر دو تا از بوفالوها دستکم ۴۰ هزار و نهصد سال قدمت دارد.

فقط در جزیره سولاوسی دستکم ۲۴۲ غار و پناهگاه با تصاویر باستانی وجود دارد و تقریبا هر سال یک سایت باستان‌شناسی جدید کشف می‌شود.

چطور این اثر را با سایر آثار هنری ماقبل تاریخ می‌توان مقایسه کرد؟

این نقاشی ممکن است قدیمی ترین نقاشی کشف شده نباشد اما محققان می‌گویند که این می‌تواند قدیمی ترین داستان تصویری باشد که تا کنون کشف شده است.

در نشریه نیچر آمده : "در گذشته نمونه هایی از آثار هنری در سایت باستان شناسی در اروپا کشف شده که بین ۱۴ تا ۲۱ هزار سال قدمت داشته و به عنوان قدیمی‌ترین اثر هنری روایی در نظر گرفته شده بود."

نقاشی کشف شده در جزیره سولاوسی احتمالا قدیمی‌ترین نقش ترسیم شده از یک حیوان است که تا کنون پیدا شده است.

سال گذشته، در غاری در بورنئو یک نقاشی پیدا شد که که دستکم ۴۰ هزار سال قدمت داشت و تصور می‌شد که قدیمی‌ترین تصویر نقاشی شده یک حیوان است.

برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.