فلافل فروشی یاسین در امریکا محبوب تر از مک دونالد! / نظر سنجی شگفت انگیز+ عکس
مجله ریدرز دایجست، هفته پیش از مخاطبان خود سؤالی پرسیده بود که نتیجهاش باعث شگفتی بسیاری شد.

«خانه فلافل» متعلق به یاسین و همسرش، زوج جوان مهاجر سوری، توانسته بود بیشترین رأی را بهعنوان «محبوبترین مکان امریکا» به دست آورد، آن هم در ایالت تنسی، مقر محافظهکاران و جمهوریخواهان ایالات متحده.
در زمانهای که اخبار رسانههای مختلف مملو از تعصب، نژادپرستی، فاجعه و فلاکت است، این خبر نظر بسیاری از مخاطبان را به خود جلب کرد و به تبع آن، این خانواده کوچک سوری، راه به رسانههای جهان پیدا کردند. پس از نظرسنجی مجله ریدرز دایجست، مغازه فلافل فروشی کوچک یاسین وهمسرش به بهترین مکان امریکا تبدیل شده است.
خانه فلافل یاسین در میان انبوه احتمالات و امکانات جهان، یکی از رویدادهایی است که انگیزهبخش برای بسیاری شده است. آنچه داستان زندگی یاسین ترو و خانوادهاش را مهیجتر میکند این است که آنها بهعنوان مهاجرانی جنگ زده به تنسی آمدهاند تا از پس سختیها، دردها، دلتنگیها و مصائب ریز و درشت، آینده روشنتری برای خود بسازند؛ آن هم با سادهترین چیزی که در اختیار داشتند.
حالا این زوج جوان بخشی از جامعه میزبان خود شدهاند و غذا و مهربانی این پیوند را ایجاد کرده است. سال 2011 هنگامی که خانواده ترو به امریکا رسیدند، حتی نمیتوانستند انگلیسی را به خوبی صحبت کنند. آنها نه دوستی داشتند نه خویشاوندی که راه و رسم زندگی در غربت را به آنها یاد بدهد و در مواقع سختی و تنهایی کمک حالشان باشد. اوایل شروع زندگی مهاجرتی، آنقدر دستشان تنگ بود که برای غذاخوردن به مسجد نزدیک خانهشان میرفتند. پس از مدتی یاسین سرمایه کوچکی جمع کرد و در خانه ساندویچهایی درست میکرد و در مسجد میفروخت. پس از مدتی، رفتهرفته سرمایهاش افزایش پیدا کرد و توانست مغازه کوچکی اجاره کند و در آن فلافل بفروشد. او با گشادهرویی و مهربانی مخصوص خاورمیانهایها پذیرای خارجیهایی شد که با کنجکاوی به مغازه او پا میگذاشتند و بعد از خوردن اولین ساندویچ فلافل مشتری پرو پا قرصش میشدند. یاسین میگوید: میخواهد با روی خوش و گشاده از مردم امریکا که میزبان حضور او و خانوادهاش در کشورشان هستند، قدردانی کند. او میگوید: «مسأله فقط غذا خوردن و پر کردن شکم نیست، همهچیز به عشق و مهربانی مربوط است.»
چند روز پس از نظرسنجی مجله، او به برنامه صبحگاهی «صبح بخیر امریکا» دعوت شد و آنجا بود که اعلام کرد نامش بهعنوان یکی از 10 فینالیست فهرست محبوبترین مکانهای امریکا مطرح شده است. سپس خطاب به جمعیت چندمیلیونی این برنامه محبوب گفت، مغازه کوچک او توانسته نفر اول شود. اما این اولین دستاورد فلافل فروشی خانواده ترو نیست. پیش از این آنها در ایالت تنسی جایزه صلح را به دست آورده بودند و حتی قرار است از زندگی آنها مستندی کوتاه نیز ساخته شود.
مغازه کوچک ترو تبدیل به پاتوق بسیاری از آدمهایی شده که با پیشزمینههای متفاوت و ملیتهای گوناگون برای دمی آسودن و خوردن غذایی با عطر و طعم خاورمیانه گردهم میآیند. او میگوید در مغازهاش، عشق و دوستی و احترام به انسانیت از هر چیز دیگر مهمتر است و اگر گذر کسی که نمیتواند از پس خرید غذا بربیاید، به آنجا بیفتد، او بدون هیچ منتی هر آنچه او بخواهد، برایش سرو میکند. ترو در برنامه صبح بخیر امریکا گفت: «من برنده نیستم، برنده واقعی تنسی است. من فکر میکنم مردم این کشور باعث شدند ما پیروز شویم، مهربانی و میزبانی آنها این موفقیت را رقم زده است. من کاری به سیاستمداران ندارم. هر انسانی، با هر نژادی، هر جنسیتی، هر ملیتی، هر رنگی، هر زبانی، هر اندازهای، هر سنی، هر مذهبی، هر عقیدهای و هر باوری در رستوران من امن است.»
مجری این برنامه تلویزیونی اوایل سال میلادی به رستوران ترو رفت تا از نزدیک با این زوج مهاجری که هفت سال پیش، زندگیشان را در چمدانی جمع کردند و از کشور جنگ زدهشان گریختند، آشنا شود. یاسین میگوید طی سالهای دور از خانه و زندگی در کنار آدمهای غریبه، به او یاد داده راهحل همهچیز عشق است و مهربانی باید جایگزین نفرت شود. او افزود: «من یاد گرفتهام به جای نفرت و خشم، به آدمها عشق بورزم. نمیتوانم بگویم نتیجه همیشه مطلوب بوده اما خودم احساس بهتری داشتم و شب پیش از خواب با وجدانی آسوده چشمانم را بستهام. زندگی در غربت برای پناهجویی که تمام داشتههایش را از دست داده اصلاً راحت نیست، اما سر راهم انسانهای با محبتی قرار گرفتهاند که من از آنها آموختهام چطور زندگی کنم. وقتی به آدمها عشق میورزید از کسی که در دل نفرت دارد، قویتر هستید.»
یکی از آشپزهای این رستوران درحالی که کلاه آشپزی روی سر گذاشته و فلافلهای قلبی شکل را توی روغن داغ میاندازد، میگوید: «در خانه فلافل یاسین عشق و خانواده اهمیت دارد و این قصه درباره ساختن جامعه است. ما باید مطمئن باشیم وقتی غذایی را از ما میخرید، احساس خوبی دارید و خوشحالید.»
با گسترش کار این رستوران، ترو چند آشپز و گارسون استخدام کرد. آنها همگی مهاجرند و از کشورهای مختلف برای زندگیای بهتر به امریکا آمدهاند. یکی از آنها میگوید: «من از یاسین خیلی ممنونم. او به من کار داد و باعث شد زندگی شرافتمندانهای پیدا کنم. او برای من مثل یک برادر است.» یاسین میگوید: بسیاری از مشتریانش از جامعه مهاجران هستند و به همین خاطر سعی میکند قیمت غذاهایش مقرون به صرفه باشد.
قصه یاسین در شهری جان گرفته است که بهطور سنتی در اختیار حزب جمهوریخواه قرار دارد و قوانین مهاجرتی آن نسبت به ایالتهای دیگر متعصبانهتر است. اگرچه پس از امضای فرمان ممنوعیت ورود مهاجران از هفت کشور مسلمان توسط دونالد ترامپ Trump رئیسجمهوری امریکا، درهای این کشور به روی پناهجویان بسته شده است، اما مهاجرانی که پیش از آن راه به امریکا پیدا کرده بودند، پس از خو گرفتن به محیط تازه چرخهای اقتصاد کشور میزبان خود را میچرخانند.
با این حال، مادلین راجرو شهردار شهر ناکسویل، یکی از شهرهای تنسی و محل زندگی و کار یاسین، میگوید، طی سالهای اخیر این شهر تغییرات زیادی کرده است و ما انتظار داریم چنین مشاغلی را بیشتر ببینیم. من فکر میکنم این رویه به مردم امریکا کمک میکند تبلیغات سیاسی را فراموش کنند و چهره واقعی مردم مسلمان و خاورمیانه را ببینند. ما باید این شکاف را پر کنیم و رؤیای امریکایی را بار دیگر زنده کنیم. این به ما بستگی دارد؛ آینده کشورمان را بسازیم یا با درهای بسته و تعصب زندگی نسلهای آینده را خراب کنیم.»اخبار 24 ساعت گذشته رکنا را از دست ندهید
-
سرو بابلتی غولپیکر در یک کافه خاص در چین + فیلم
ارسال نظر