کشف تومور تخمدان 500 ساله +عکس

این دانشمندان تومور را هنگام کنکاش گورستان یک کلیسا در شهر لیسبون پرتغال کشف کردند. گفته می‌شود این گورستان بین اوایل قرن پانزدهم میلادی و سال 1775 کاربرد داشته اما به خاطر وقوع زلزله به شدت آسیب دید.
تومور کشف شده "تراتوم"(teratoma) نام دارد و معمولا حاوی طیف وسیعی از بافت‌ها مانند مو، دندان و استخوان‌ است. 
منشا تراتوم‌ها از سلول‌های تمام توانی آنها که به طور طبیعی در تخمدان و بیضه وجود دارند، است. این سلول‌ها ظرفیت تمایز به انواع سلول‌هایی که در بزرگسالی در بدن یافت می‌شوند را دارند، بنابراین تراتوم‌ها می‌توانند حاویتکه‌هایی به هم ریخته از استخوان، اپی‌تلیوم، ماهیچه چربی، عصب و سایر بافت‌ها باشند.
تومور جدید که توسط دانشمندان پرتغالی کشف شده، 4.3 سانتی‌متر عرض دارد و دستکم دارای پنج دندان به هم ریخته است؛ با این حال اندازه تومور "تراتوم" در حالت عادی ممکن است از یک تا 45 سانتی‌متر باشد.
محققان توده آهکی این تومور را نزدیک ناحیه لگن زنی کشف کردند که هنگام مرگ بیش از 45 سال داشته است.
57498326

آنها پس از پاکسازی توده آهکی دریافتند هر دوی سطوح خارجی و داخلی آن نامعمول بودند و این نشان از شکل‌گیری نامنظم استخوان داشت.
چهار مورد از پنج دندانی که در این تومور کشف شده‌اند، به دندان آسیای انسان شباهت دارند و دندان پنجم نیز شبیه دندان نیش است.
دانشمندان در ابتدا تصور می‌کردند توده آهکی کشف شده شاید جنین مرده‌ای است که در فضای شکمی بدن مادر یا بارداری خارج رحمی، آهکی شده است. آن‌ها با تحلیل‌های بعدی به این نتیجه رسیدند که توده مورد بررسی، در واقع، یک تومور بود.
این تومور می‌تواند در هر سنی ظهور کند اما سن معمول آن در سنین بارداری و به طور متوسط در 30 سالگی است.
تومور تراتوم ممکن است باعث چرخش تخمدان و محدودشدن خون‌رسانی به آن شود. هرچه تومور بزرگ‌تر باشد، خطر ترکیدن و بیرون ریختن محتوای آن بیشتر است و این امر می‌تواند باعث چسبندگی تخمدان و بروز درد شود.
گرچه اکثر این تومورها خوش‌خیم هستند، حدود دو درصد آن‌ها می‌تواند سرطان‌زا باشند.
این چهارمین تومور تراتوم در کشفیات باستان‌شناسی به شمار می‌رود.

57498325

برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.