بازیگران خاطره ساز ایرانی که از آنها بی خبریم + عکس

جعفر پاکزاد/به گزارش رکنا، اگر نامشان را بشنویم ناخودآگاه لبخند روی لبانمان می نشیند، حتما می گوییم یادش به خیر، چه بازیگر باحال و خوبی بود. با اینکه روزگاری با بازیهای زیبایشان اوقات فراغتمان را می ساختند اما مدت هاست که از آنها بی خبر هستیم. در این گزارش یادی از این بازیگران فراموش شده تازه کرده ایم.

فتحعلی اویسی

فتحعلی اویسی

فتحعلی اویسی (زادهٔ ۲۱ دی ۱۳۲۴) بازیگر، کارگردان و خواننده ایرانی است. او فارغ‌التحصیل کارگردانی و بازیگری سینما از دانشگاه ایالتی تگزاس آمریکا در سال ۱۳۵۳ است. وی در همان سال به ایران بازگشت و آغازِ فعالیت سینمایی‌اش، بازی در فیلم قدغن از علیرضا داوودنژاد در سال ۱۳۵۷ بود.

پس از اتمام تحصیل عضو سیمای جمهوری اسلامی ایران شد و در دهه ۱۳۶۰ در فیلم‌های بسیاری بازی کرد چند فیلم هم کارگردانی کرد. در اوایل دهه هفتاد دوباره به کارگردانی روی آورد و سومین فیلم بلندش مریم و میتیل ساخت که فیلم موفقی بود. اما در چهارمین فیلمش سربلند انچنان موفق نبود. فتحعلی اویسی در نیمه دوم دهه هفتاد در تلویزیون بسیار فعال بود. در سینما هم بازی ماندگار او در فیلم‌های ناخدا خورشید (ناصر تقوایی، ۱۳۶۵)، سرب (مسعود کیمیایی، ۱۳۶۷)، هی جو (منوچهر عسگری نسب، ۱۳۶۷)، بانو (داریوش مهرجویی، ۱۳۷۰)، جهان پهلوان تختی (علی حاتمی و بهروز افخمی، ۱۳۷۶) و مومیایی ۳ (محمدرضا هنرمند، ۱۳۷۸) در یادها مانده‌است.

محمود بصیری

محمود بصیری

محمود بصیری (زاده ۱ اردیبهشت ۱۳۲۶ در استان کرمان شهر بابک) بازیگر سینما و تلویزیون ایرانی است. بصیری در سال ۱۳۲۶ در شهرستان انار از توابع شهرستان رفسنجان و استان کرمان به دنیا آمد. نخستین کار او در تئاتر، بازی در نمایش «ترن شیکاگو» در سال ۱۳۴۳ در شهر تبریز بود. او فعالیت در سینما را از سال ۱۳۴۲ با نفش کوتاهی در فیلم «زنها فرشته‌اند» به کارگردانی «اسماعیل پورسعید» آغاز کرد و سپس فعالیت هنری اش را به عنوان بدلکار در برخی فیلم‌های دیگر ادامه داد، از جمله در اثری از «آرامائیس آقامالیان» با نام «سه فراری».

غلامحسین لطفی

غلامحسین لطفی

غلامحسین لطفی (زاده ۲۳ آبان ۱۳۲۸ در قزوین) بازیگر سینما و تلویزیون ایران می‌باشد. وی دارای مدرک کارشناسی ارشد بازیگری و کارگردانی از دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران در سال ۱۳۶۱ و دکترای افتخاری تئاتر است. او علاوه بر بازیگری به نویسندگی و کارگردانی هم پرداخته‌است. آغاز فعالیت سینمایی با فیلم صبح خاکستر به کارگردانی تقی مختار به عنوان بازیگر در سال ۱۳۵۶ بوده‌است.

مرجان محتشم

مرجان محتشم

مریم محتشمی با نام هنری مرجان محتشم (زاده ۱۳ اسفند ۱۳۴۸) بازیگر سینما و تلویزیون ایرانی است. عمده شهرت او، به دلیل ایفای نقش در سریال پس از باران و در نقش شهربانو بوده‌است.

محتشم برای اولین بار و به‌طور حرفه‌ای سال ۱۳۷۶ با سریال «بهشت گمشده» به کارگردانی کامران قدکچیان وارد عرصه هنر شد. اولین تجربه تلویزیونی‌ وی حضور در سریال حقیقت آیینه به کارگردانی اسماعیل میهن‌دوست بود.

فاطمه هاشمی

فاطمه هاشمی

فاطمه هاشمی (زادهٔ ۲۲ بهمن ۱۳۴۷ در بندر انزلی) هنرپیشهٔ ایرانی است. وی فارغ‌التحصیل دوره ادبیات نمایشی از فرهنگسرای نیاوران است. فاطمه هاشمی تحصیلات ابتدایی و متوسطه خود را در بندر انزلی به پایان رساند. طی دوران تحصیل به گروه تئاتری در بندرانزلی پیوست که چندین نمایش را در بندرانزلی و رشت را به روی صحنه بردند. وی سپس در سینمای جوان گیلان در رشته فیلمسازی و عکاسی آموزش دید و پس از آن در فرهنگسرای نیاوران زیر نظر اساتیدی چون قطب الدین صادقی، خسرو حکیم رابط، رکن الدین خسروی، جمال میرصادقی و بهرام بیضایی در رشته ادبیات نمایشی (تئاتر) ادامه تحصیل داده و فارغ‌التحصیل شد. وی در زمینه بازیگری به‌ویژه در ژانرطنز و کمدی در تلویزیون به فعالیت پرداخت. آغاز فعالیت وی در تلویزیون با مجموعه پرواز ۵۷ بود که بسیاری دیگر از بازیگران جوان طنز و کمدی با این برنامه معرفی شدند. پس از آن با سریال ساعت خوش به همکاری با مهران مدیری پرداخت که این همکاری کمابیش در مجموعه های مختلف تلویزیونی و نمایش خانگی تداوم پیدا کرد. مثل قهوه تلخ و شب‌های برره

سعید پیردوست

سعید پیردوست

علیرضا پیردوست با نام هنری سعید پیردوست (زاده ۱۶ دی ۱۳۱۹ در تهران) بازیگر تئاتر، سینما و تلویزیون ایرانی است. وی در فیلم گوزن‌ها اثر مسعود کیمیایی ایفاگر نقشی کوتاه بود. وی همچنین در فیلم‌های متعدد مسعود کیمیایی ، سیروس الوند و سریال‌های متعددی از مهران مدیری بازی کرده‌است.

هایده حائری

هایده حائری

هایده حائری (زاده ۲ فروردین ۱۳۳۳ در تهران) بازیگر، نویسنده ، کارگردان، مجری، مترجم و بازیگردان سینما - تئاتر و تلویزیون ایرانی است. حائری در سال ۱۳۳۳ در تهران متولد شد. عمه او، طوسی حائری، دومین همسر احمد شاملو بود و نخستین تجربه‌های نمایشی حائری اجرای اشعاری از احمد شاملو در تلویزیون ملی ایران بود.همسر وی علی اکبر صارمی بود که در سال ۹۵ فوت کرد.هایده حائری مدرک کارشناسی و کارشناسی ارشد خود را در رشته تئاتر از دانشگاه «ویلیام پَترسون» نیوجرسی در آمریکا دریافت کرد. او پس از بازگشت به ایران به استخدام دانشگاه فارابی درآمد. شروع فعالیت نمایشی او در ایران از سال ۱۳۶۷ با نمایش «بلیت تئاتر و شش نمایش همراه» بود.داوود رشیدی از طرف پدری پسر عموی پدرش و از طرف مادری پسر دایی مادرش است.هایده حائری در سال ۱۳۴۱ زمانی که هفت سال داشت وارد حرفه بازیگری شد و روی صحنه تئاتر رفت.حائری ۴۰ سال استاد دانشگاه بوده است و هم اکنون بازنشسته شده است.او در سال ۱۳۸۱ موفق به اخذ دکتری در رشته «پژوهش هنر» (گرایش هنرهای نمایشی) از دانشگاه هنر ایران گردید. در سال ۱۳۷۹ حائری اجرای برنامه "آموزش و هنر" را که از شبکه دو پخش می شد را بر عهده داشت. کارگردانی، بازیگری در نمایش های مختلف، بازیگرانی، داوری چند جشنواره و عضویت در فرهنگستان هنر از دیگر فعالیت های هنری وی را تشکیل می دهد.در سال ۱۳۸۱ به طور اتفاقی متوجه شد که سرطان سینه دارد و هم اکنون بهبود یافته است.

سیروس کهوری نژاد

سیروس کهوری نژاد

سیروس کهوری‌نژاد (متولد ۲ مرداد ۱۳۴۲ در حوزه یک شمیرانات تهران و اصالتا از پدر و مادر بندرعباسی) بازیگر سینما و تلویزیون است. همسر وی اذر طهماسب نظامی است و دارای سه فرزند به نام‌های روزبه، عرفان و مسعود می‌باشد.

وی داری مدرک تحصیلی کارشناسی ارشد کارگردانی از دانشگاه تربیت مدرس تهران است و در برخی از دانشگاه‌ها و دانشکده‌های هنر کشور تدریس می‌کند.

از سال ۱۳۵۹ با نمایش متوری به کارگردانی شهره لرستانی در دانشکدهٔ هنرهای زیبای تهران کار بازیگری را آغاز کرد. نگارش و کارگردانی فیلم کوتاه داستانی دنیای من (سال ۱۳۶۴) در انجمن سینمای جوان بندر عباس از نخستین کارهای هنری جدی اش در استان است. وی در سال ۱۳۶۵ فیلم «بی بی» را ساخت. نخستین کار سینمایی کهوری نژاد سال ۱۳۶۷ بازی در آنسوی غروب بود.

در نمایش‌های بابور، شهرزاد، جهاز جادو، عروسی چاه، تاجر ونیزی، الکترا، با دریا، رعنا، باران، رویاهای خلیج فارس، اذان صبح و وهم سرخ، دزداب و چند نمایش دیگر بازی کرده‌است.

در حوزه نگارش، نمایش نامه‌های باد بادک‌ها، داغ پوست، بازنویسی ماه و پلنگ، فیلم نامه سینمایی رها و انیمیشن زرد و سرخ را به رشته تحریر درآورده است.

در حوزه کارگردانی وی نمایش‌های بوی خون، زمان سکوت برای زندگان، شرف نامه یحیی تیره بخت، سفر دور و دراز سلطان، دلوا (دل کوچک)، دیو بندان، مرغ‌هایی که از تخم مرغ پخته بدست می‌آیند، روزگار نازنین ، طلعت مهربان، شاباش خان و باد اسب و چند نمایش دیگر را کارگردانی کرده‌است.

جهانگیر الماسی

جهانگیر الماسی

جهانگیر الماسی ، (زاده ۱۳۲۹، تهران)از بازیگران ایرانی است. فارغ‌التحصیل رشته شیمی و فوق لیسانس «حقوق و روابط بین‌الملل» (۱۳۵۵) است. وی فعالیت هنری خود را در تئاتر از سال ۱۳۴۸ در اهواز آغاز کرد و با بازی در فیلم ریشه در خون به کارگردانی سیروس الوند وارد سینما شد. تشکیل «گروه تئاتر آژیده» با «پرویز بشردوست» (۱۳۵۲)، فعالیت در واحد فرهنگی تلویزیون و انتشار «نشریه نوشین» (۵۹ – ۱۳۵۸) از دیگر کارهای اولیه جهانگیر الماسی بوده‌اند. وی در آخرین قسمت از سریال اغما نیز نقش آفریده بود. مانند هنرمندانی چون محمدرضا شریفی‌نیا و احمد نجفی، الماسی یکی از معدود بازیگران ایران است که برای حمایت از محمود احمدی‌نژاد ریاست جمهوری ایران شناخته شده‌است.

شهرام لاسمی

شهرام لاسمی

شهرام لاسمی (زادهٔ ۲۶ آذر ۱۳۴۳ در تهران) بازیگر مرد ایرانی است که به خاطر ایفای نقش شخصیت تلویزیونی قلقلی شناخته می‌شود؛ اولین بازی او در ۲۱ سالگی به توصیه فریماه فرهی در برنامه‌ای به‌نام «بازی، شادی، تماشا» بود. وی کار هنری را از تئاتر تلویزیونی «رؤیاهای احتکارالسلطان» آغاز کرد و بعد از بازی در چند تله تئاتر، برای بازی در برنامه روتین خردسالان «بازی، شادی، تماشا» به گروه کودک و نوجوان شبکه ۲ دعوت شد. دی ماه ۱۳۹۳ خبر درگذشت وی در شبکه‌های اجتماعی پخش شد که توسط خودش تکذیب شد.

بهروز بقایی

بهروز بقایی

بهروز بقایی (زاده ۱۷ تیر ۱۳۳۲ در تهران) بازیگر، کارگردان و فیلم‌نامه‌نویس ایرانی است

بقایی در سال ۱۳۳۲ در تهران به دنیا آمد. دبستان و دبیرستان را در رودسر، هرزویل و رشت گذراند و پس از دریافت دیپلم برای تحصیل بازیگری و کارگردانی تئاتر در دانشکده هنرهای دراماتیک به تهران آمد. او پس از ورود به صحنهٔ حرفه‌ای تئاتر وارد تلویزیون و سینما شد. بقایی فعالیت خود در زمینه تئاتر را با نمایش «لبخند با شکوه آقای گیل» به کارگردانی رکن‌الدین خسروی در سال ۱۳۵۲ آغاز کرد و در سال ۱۳۵۹ با فیلم سینمایی «تاریخ‌سازان» به کارگردانی هادی صابر فعالیت سینمایی خود را نیز آغاز کرد. بقایی دانش‌آموختهٔ بازیگری و کارگردانی در سال ۱۳۵۷ است.

بقایی همواره همکاری نزدیکی با بیژن بیرنگ و مسعود رسام داشته که از آن‌جمله می‌توان به مجموعهٔ تلویزیونی «همسران»، ««سیب خنده»»، «خانهٔ سبز»، «قطار ابدی»، «نوعی دیگر»، «دنیای شیرین» و «دنیای شیرین دریا» اشاره کرد. از آخرین فعالیت‌های تلویزیونی وی می‌توان کارگردانی سری دوم مجموعهٔ «بازهم زندگی» را نام برد. وی همچنین در یکی از قسمت‌های سری نخستین این مجموعه با عنوان «جناب مستطاب آشپزی» با شرکت نجف دریابندری و همسرش «فهیمه راستکار»، به موضوع کتاب مستطاب آشپزی نوشتهٔ نجف دریابندری می‌پرداخت و در یک گزارش به کندوکاو در آبگوشت فروشی‌های تهران پرداخت.

در سال ۱۳۹۸ و با تشکر از خانواده رجبی به کارگردانی فرزاد فره وشی درباره بقایی تولید شد. در این فیلم همکاران بقایی همچون:رضا فیاضی، مهرانه مهین ترابی، الهام پاوه نژاد، بهراد خرازی، اشکان اشتیاق و ... حضور داشتند. سپس در شهریورماه در تالار فردوسی خانه اندیشمندان علوم انسانی از وی تقدیر شد.آخرین قیمت های بازار ایران را اینجا کلیک کنید.

وبگردی