نویسنده زن در جایزه فولیو رکورد زد
رکنا: مراسم اعلام برندگان جایزه فولیو به صورت انلاین برگزار شد و والریا لوئیزلی بهعنوان اولین نویسنده زن جایزه 30 هزار پوندی فولیو معرفی شد.
داستان "آرشیو کودکان گمشده" نوشته والریا لوئیزلی برنده جایزه 30 هزار پوندی فولیو در سال 2020 شد. نویسنده و مقالهنویس مکزیکیالاصل اولین زنی است که موفق به دریافت جایزه فولیو میشود.
قرار بود مراسم اهدای جایزه در کتابخانه ملی لندن برگزار شود اما به دلیل شیوع بیماری کرونا مراسم لغو شد. پل فارلی، رئیس هیئت داوران از کسانی که مراسم را به صورت آنلاین تماشا میشکنند درخواست کرد تخیلی قوی داشته باشند و تصور کنند در مراسم حضور فیزیکی دارند. برگزارکنندگان مراسم را به صورت زنده در توییتر و همچنین در وبسایت جایزه پخش کردند.
فارلی از لانکشایر در مزاسم حضور داشت و اعلام کرد لوئیزلی در نیویورک حضور دارد. در سخنرانی ضبطشده فارلی گفت که "هنوز دلیلی برای جشن گرفتن داریم" و "آرشیو کودکان گمشده" را "کاملاً اصیل و ارائه هنرمندانه از یک رمان" خواند. "یک سفر در جاده، داستانی مستند، تصویر یک خانواده و همچنین مرزهای آمریکا، و سفری به ایده خانه و تعلقات انسانی."
به گزارش ایبنا به نقل از گاردین، لوئیزلی، که ساکن نیویورک است، میگوید کار کردن با کودکان مهاجر مکزیکی در مرز آمریکا با مکزیک الهامبخش نگارش کتابش بوده است. این رمان اتوبیوگرافی سومین داستانش و همچنین اولین کتابی است که به زبان انگلیسی مینویسد و درباره خانوادهای است که از نیویورک به مرزهای جنوبی آمریکا سفر میکنند و داستان کودکان مکزیکی را روایت میکنند که در تلاش هستند به ایالات متحده وارد شوند.
زادی اسمیت با داستان "اتحادیه عظیم"، "سرگیجه و تهوع" نوشته فیونا بنسون، "پیروزی" نوشته جیمز لاسدون، "مدرسه توپکا" نوشته بن لِرنر، "صورت فلکی" نوشته شینید گلیسون، "روی شنهای کلیسا" نوشته لورا کامینگ دیگر نامزدهای حاضر در فهرست نهایی جایزه فولیو بودند. آزاده معاونی، نویسنده ایرانی هم با داستان "مهمانخانه بیوههای جوان" در فهرست نهایی جایزه فولیو امسال قرار گرفته بود.
پل فارلی، رئیس هیئت داوران جایزه فولیو درباره نامزدهای حاضر در فهرست نهایی گفته بود: "هر هشت کتاب حاضر در این فهرست درباره زمان کنونی نوشته شدهاند و انعکاسدهنده نویسندگان قدیمی و جدید است. راه خود در طوفان پیدا میکنندو به شک و تردید اجازه بروز میدهند."
لوئیزلی پس از شنیده خبر برنده شدنش گفت "خوشحال و مبهوت و تحت تأثیر قرار گرفته است." وی در ادامه گفت: "در آغاز لبخند میزدم. سپس ناشرم گفت ای کاش در لندن بودی تا با هم جشن میگرفتیم و ناگهان گریه کردم. نوشتن کاری انفرادی است بنابراین جشن گرفتن با تیمی که با تو همکاری کردهاند اتفاقی رایج نیست. این موضوع آزاردهنده است اما این روزها همه مردم دنیا آزردهخاطر هستند زیرا نمیتوانیم دور هم جمع شویم.
با این حال از اینکه راه خود را ادامه میدهیم ممنونم. اینکه با خود میگوییم باشه! همچنان میتوانیم مراسم جایزهای ادبی را برگزار کنیم. میدانید چرا؟ زیرا معتقدیم کتابها منعکسکننده اتفاقی فراتر از انسان و بزرگتر از این لحظه است.
جایزه ادبی فولیو تنها جایزه ادبی بریتانیا است که در آن شعر، داستان کوتاه، آثار غیرداستانی و رمان در یک گروه برای به دست آوردن جایزه رقابت میکنند. آثاری که به زبان انگلیسی در بریتانیا منتشر شدهاند میتوانند در این رقابت شرکت کنند و ملیت نویسنده اهمیتی ندارد.
جایزه فولیو با هدف برتری بر جایزه من بوکر در سال 2013 ایجاد شد. نویسندگانی چون مارگارت آتوود، زادی اسمیت، و جی. ام. کوئتزی از نویسندگانی هستند که در انتخاب نامزدها و برنده با جایزه فولیو همکاری میکنند. پیش از این نویسندگانی چون جورج ساندرز، آکیل شارما، و هشام مطر برنده جایزه فولیو شدهاند. سال گذشته ریموند آنتروباس با مجموعه شعر "مقاومت" موفق به دریافت جایزه فولیو شد.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.
ارسال نظر