شوخی های پور احمد و تشویق های پیوسته برای فرهادی

جشنواره ای که در ششمین سال برگزاری، با استقبال بیش از سه هزار فیلم و فیلمساز رو به رو بود، جشنواره ای که در ششمین سال تولدش، نه تنها ممکن بود با تاخیر مواجه شود بلکه تا مرز انحلال رفته بود، امشب در این سالن مملو از جمعیت با شکوه و پرجلال آغاز شده است.

تقریبا به سختی می توان صندلی خالی یا حتی جایی برای ایستادن پیدا کرد. در صندلی ها از مسئولان افراد بسیاری می بینید از اعضای شورای اسلامی شهر گرفته تا مدیران اجرایی شهرداری، استاندار اصفهان نیز هرچند خسته اما خود را به جشنواره رسانده است و البته فرماندار تازه نفس اصفهان نیز در جمع میهمانان به چشم می خورد.

گرچه یکی از جذابیت های برنامه های زنده همین استرس اتفاقاتی است که هر لحظه احتمال وقوع دارند. البته که دور از ذهن نیست در یک جشنواره فیلم اصفهانی یادی از اصغر فرهادی شود که به تازگی دومین اسکار را به خانه آورده است اما این که هربار عموم حاضرین را به تشویق وادار کند و حتی همه به احترام او فقط با بردن نامش از جا بلند شوند شایسته توجه است. حقا که هنر Art زبان مشترک همه آدم های جهان است.

کیومرث پوراحمد، پیشکسوت فیلم و فیلم سازی که شاید اصفهانی ها بیشتر از هر کس دیگری با او، قصه های مجید و بی بی مهربانش خاطره دارند، زبان به طنز و شوخی باز می کند. قامت بلند اش را با نا متناسب بودن ارتفاع میکروفن به رخ می کشد و می گوید چون فکر کرده اند هر کس درازتر است باید از او اول تجلیل شود، به همین دلیل من را زودتر از امرالله احمدجو صدا زدند.

پوراحمد معتقد است زاون قوکاسیان برای فضای فرهنگ و هنر ایران، همچون زاینده رود است برای فضای اصفهان. با این کلام هم یادی از زاون بزرگ کرده است و هم مطالبه همه مردم اصفهان را یادآوری کرده است.

پوراحمد می گوید سعی می کنم فیلم بسازم. به هر سختی هست اما سعی می کنم بسازم. پوراحمد آرزو می کند روزی سالن در خور و شایسته ای با نام زاون در این شهر ساخته شود.

امرالله احمدجو، فیلم ساز برجسته دیگر که در افتتاحیه ششمین جشنواره فیلم حسنات بزرگ داشته می شود نیز زبان به مطالبه زاینده رود باز می کند و می گوید امیدوارم روزی نیاید که به فرزندانمان بگوییم جای این برج هایی که می بینی زمانی رودخانه ای جریان داشته است.

ششمین جشنواره فیلم کوتاه حسنات بهانه زیبایی شد تا دوستان قدیمی که روزی با یک دوربین در دست با یکدیگر رقابت می کردند و نسلی سینمایی را در سال های دهه 50 و 60 ساخته اند، امروز با موهای سپید با گرد سال ها گِرد هم آیند و خاطره زنده کنند.

فضای جشنواره از همین ابتدا صمیمیت و یک رنگی خاصی دارد. چیزی در این جمع زبان مشترک است چیزی نیست جز فیلم، تصویر و یک پرده سفید سینما Cinema که نقش می بندد بر آن یک زندگی کوتاه، به کوتاهی فیلمی چند دقیقه ای در جشنواره فیلم کوتاه حسنات!برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.