به گزارش رکنا، کلانتری به عنوان نماد و ویترین ناجا ، نقش مهم در حفظ و استقرار نظم و امنیت ، احساس امنیت و پیشگیری از جرم در جامعه ایفا می کنند بنابراین سطح وکیفیت خدمات انتظامی و قضایی ارائه شده در کلانتری ، می تواند بر رضایت افراد جامعه و متقاضیان این خدمات پلیس تاثیر گذاشته ومیزان مشارکت اجتماعی را افزایش و تحت تاثیر خود قرار دهد.

تمرکز بر افزایش خدمات پلیسی در ابعاد مختلف به منظور جلب رضایت مشتریان وذی نفعان سازمانی خود نیازمند مولفههای زیادی مانند، دقت، صحت عمل و سرعت در پاسخگویی مناسب به درخواست کنندگان خدمات پلیس می باشد و در این رابطه ارتقاء سطح فنآوری و توانمندسازی کارکنان در جنبه های سخت افزاری و نرم افزاری کمک شایانی می نماید

برای رسیدن به پلیس در تراز جمهوری اسلامی ایران در گام دوم انقلاب به مولفه هایی نیازمندیم که یکی از آنها هوشمند سازی است تحقق پلیس هوشمند و هوشمندسازی پلیس یکی از اولویت های جدی ناجا می باشد . پلیس هوشمند: یعنی دقت بالاتر ، سرعت بیشتر ، اقتدار و اشراف بیشتر، اقتدار بیشتر در ماموریت ها و مبارزه مقتدرانه با هرگونه نامنی و بی نظمی و قانون گریزی .

امروزه برای استفاده و داشتن داده ها، اطلاعات و دیتاهای صحیح نیازمند به فناوری های نوین هستیم، استفاده از فناوریهای نوین و فناوری اطلاعات، پلیس را دستخوش تغییرات اساسی قرار داده است. به همین دلیل رویکرد پلیس، رویکردی علمی و دانش محور می باشد.

توانمندی نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران نیز در قرن بیست ویکم دقیقا وابسته به توسعه و گسترش فناوری اطلاعات و ارتباطات و کاربرد آن دارد پلیس پیشگیری می تواند با بالا بردن ظرفیت و منابع کافی در جهت دسترسی و استفاده سریع از دانش، اطلاعات و فناوری توانمندی های خود را نشان داده و از فرصت ها بهره برداری لازم را داشته و تفاوت وتأثیرگذاری خود در جامعه را در جهت ساماندهی امنیت عمومی دو چندان سازد.

استفاده از فناوری اطلاعات در ناجا

استفاده پلیس از فناوری اطلاعات و ارتباطات نه تنها متخصصان فناوری اطلاعات و کارکنانی که فناوری اطلاعات را در محیط کارشان به طور منظم استفاده می کنند، تحت تأثیر قرار داده، بلکه محیط سازمان، خود سازمان و به طور کلی دنیای اجتماعی مرتبط با سازمان پلیس ر ا نیز تحت تأثیر قرار داده است .

فرماندهان و مدیران باید از این تغییرات آگاهی یافته و برای درک و سازگاری مناسب با آنها تلاش کنند . به ویژه در سطح انگیزش کارکنان ، می توان انتظار وقوع تغییرات اساسی را داشت.

مهمترین تأثیرات فناوری اطلاعات وارتباطات در توانمندسازی کارکنان سازمان پلیس :

1- افزایش سرعت

محاسبه و پردازش سریع اطلاعات و انتقال فوری آن بین واحدهای سازمان پلیس ، کاهش زمان انجام کار و ارسال اطلاعات ، افزایش بهره وری و امکان جست وجو و دستیابی سریع به اطلاعات را نیز فراهم میکند.

2- افزایش دقت

در مشاغل مختلف سازمان پلیس که بیشتر فعالیت ها بر محور اصلی پلیس و مبتنی بر انسان است، دقت انجام کار متغیر است ، از این رو استفاده از فناوری اطلاعات و ارتباطات دقتی بالا و ثابت را در فعالیت های سازمان پلیس تامین و تضمین میکند.

3- کاهش اندازة فیزیکی منابع اطلاعات

با توسعة فناوری اطلاعات و ارتباطات در سازمان پلیس و بکارگیری آن دیگر لزومی به حمل و نگهداری حجم زیادی از کتاب های مرجع ، مستندات، سوابق فعالیت های انجام گرفته، منابع و دانش فردی و سازمانی وجود ندارد . به راحتی می توان در کامپیوتر، دیسک فشرده و ابزارهای دیگر اطلاعات طبقه بندی شده را ذخیره نمود و با اعمال یک سیستم امن و تعریف سطوح دسترسی مناسب خیلی سریع تر به آنها در هنگام لزوم دسترسی پیدا کرد.

4- حذف برخی از فرآیندهای زاید اداری

در سازمان پلیس استفاده از فناوری اطلاعات و ارتباطات باعث افزایش شفافیت در انجام کارها می شود و بسیاری از فرآیندهای زاید و زمان گیر اداری را حذف می کند.

5- ایجاد امکان همکاری از راه دور

استفاده از مخابرات، شبکه اینتر انت سازمان ، تلفن، تله کنفرانس، وید یو کنفرانس و همچنین سیستم های همکاری مشترک در سازمان پلیس برای تبادل نظر، مشورت، دسترسی سریع و آسان به نحوه فعالیت گروه های کاری دیگر و در صورت لزوم بهره گیری از نتایج کاری آنان، اطلاع از آخرین تصمیمات متخذه و غیره ، نمونه هایی از کاربردهای فناوری اطلاعات و ارتباطات در این زمینه هستند.

6- کاهش هزینه های سازمان پلیس

غلبا توجه به موارد فوق در سازمان به خصوص افزایش سرعت که باعث انجام تعداد کار بیشتر می شود، بهره وری سیستم به شکل قابل توجهی تغییر می کند و در نتیجه باعث کاهش مقدار زیادی از هزینه ها می گردد

نتیجه گیری

هوشمندسازی پلیس با بیان اینکه لازمه مدیریت صحیح، تصمیم گیری صحیح است و نیاز به داشتن داده ها و دیتاهای صحیح و دقیق برای تصمیم گیری درست همواره احساس می شود، ابعاد هوشمندسازی پلیس به طور کلی به فرآیندهای سازمانی، عوامل انسانی و بخش های مرتبط با حوزه فناوری تقسیم می شود، لذا اگر بتوان بخش حوزه مرتبط با فناوری را به خوبی مدیریت کرد، مشکلات ناشی از عوامل انسانی و فرآیند های سازمانی نیز تحت تاثیر قرار گرفته و در نهایت مقصود حاصل می شود.

برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.