به گزارش رکنا، ماجرای شناسایی و دستگیری اعضای یک باند حرفهای سرقت گوشیهای گران قیمت، هنگامی در دستور کار نیروهای کارآزموده کلانتری کوی پلیس مشهد قرار گرفت که دو مرد جوان با تسلیم شکایتی به پلیس از ماجرای پیچیدهای سخن گفتند که دزدان حرفهای برای کلاهبرداری از طریق «سایت دیوار» طراحی کرده بودند.
یکی از شاکیان مذکور اظهار کرد: گوشی تلفن همراه آیفون و سامسونگ را در «سایت واسطهای دیوار» به فروش گذاشتم. طولی نکشید که مرد جوانی با شماره تلفن آگهی تماس گرفت و ادعا کرد خریدار گوشی است. او پس از پرسشهای مقدماتی و تعیین قیمت، مدعی شد پسرعمویش را برای تحویل گوشی میفرستد و پول را هم کارت به کارت میکند.
بعد از گذشت چند ساعت پسر جوانی با موتورسیکلت به در منزلم آمد و با گوشی تلفن خودش مبلغ توافق شده را به حساب من واریز کرد و رسید آن را نیز نشانم داد. او سپس مرا مجاب کرد که مالکیت گوشی را هم به طور رسمی به او انتقال بدهم تا از نظر قانونی مشکلی به وجود نیاید! من هم که با واریز وجه و مشاهده رسید بانکی خیالم راحت شده بود، بلافاصله برای انتقال مالکیت اقدام کردم اما روز بعد تازه فهمیدم که رسید بانکی جعلی بوده و پسر جوان سارق است اما دیگر کاری از دستم برنمی آمد چرا که سند گوشی را به نام او ثبت کرده بودم و در سامانه همیاب هم قابل پیگیری نبود!
شاکی دیگری نیز با ارائه مشخصاتی مشابه این ماجرا ادعا کرد من هم با همین شیوه فریب خوردم اما پسر جوان با مشخصاتی که مالباخته اول ارائه داد، این بار سوار یک دستگاه خودروی سمند سفیدرنگ به در منزلم آمد و از من نیز با همین شگرد سرقت کرد. اکنون در سامانه «همیاب» هم نمیتوانم از حق خودم دفاع کنم و سارق گوشی گران قیمت را به مجازات برسانم!
بنابراین گزارش، با توجه به اهمیت و حساسیت موضوع که دزدان حرفهای شگرد جدیدی برای فرار از مجازات طراحی کرده بودند، نیروهای کلانتری کوی پلیس با صدور فرمانی ویژه از سوی سرهنگ حسین دهقان پور (رئیس پلیس با تجربه مشهد) وارد عمل شدند و با هماهنگیهای قضایی، رصدهای اطلاعاتی نامحسوس را در حالی آغاز کردند که هر دو شاکی پرونده، تصویر سارق گوشی را در «آلبوم مجرمان» شناسایی کردند.
ادامه تحقیقات بیانگر آن بود که جوان سارق در دی ماه سال گذشته و به اتهام سرقت محتویات خودرو توسط نیروهای کلانتری کوی پلیس دستگیر و به مراجع قضایی معرفی شده بود! اما بررسیهای بیشتر نشان داد که او فقط دو هفته در زندان بوده و بعد از آن با جلب رضایت شاکی از زندان آزاد شده و اقدامات مجرمانه خود را با شیوهای مدرن ادامه داده است. به همین دلیل گروهی ورزیده از نیروهای انتظامی با هدایت و نظارت مستقیم سرهنگ حسن قادری (رئیس کلانتری کوی پلیس) عملیات دستگیری سارق 23 ساله را در حالی آغاز کردند که شواهد امر از رویارویی پلیس با یک باند حرفهای حکایت میکرد.
ماموران انتظامی پس از شناسایی مخفیگاه سارق جوان در خیابان امام رضا (ع)، او را در یک عملیات ضربتی و غافل گیرانه به دامانداختند.
در بازرسی از مخفیگاه وی 20 دستگاه گوشی هوشمند، 5 دستگاه گوشی معمولی و تعداد زیادی کارتن خالی گوشی کشف و ضبط شد.
«عباس» (سارق دستگیر شده) که در کلانتری کوی پلیس مورد بازجوییهای تخصصی قرار گرفته بود، ضمن اقرار به سرقت گوشی از طریق آگهیهای «سایت دیوار» به دستبرد محتویات خودروهای پارک شده نیز اعتراف کرد و گفت: سرکرده باند فردی به نام میلاد است که من نزد او کارآموز هستم و نقشههای سرقت مدرن در فضای مجازی را او طراحی میکند!
این گزارش حاکی است در پی اعترافات متهم 23 ساله بلافاصله نیروهای انتظامی با کسب دستورات محرمانه از قاضی خدابنده (معاون دادستان مرکز خراسان رضوی) و با استفاده از شگردهای پلیسی، میلاد را در بولوار امام رضا (ع) در حالی به دامانداختند که به اتهام سرقت طلا تحت تعقیب بود و پروندهای مفتوح در دادسرای مشهد داشت.
از سوی دیگر با توجه به اهمیت ماجرا، این پرونده در شعبه 611 دادسرای عمومی و انقلاب مشهد مورد رسیدگی قرار گرفت و مقام قضایی دستوراتی را برای دستگیری اعضای دیگر باند و مالخران صادر کرد.
با این دستور قضایی، بی درنگ کارآگاهان عازم بولوار چمن در کوی مصلای مشهد شدند و مالخر 33 سالهای را که مدعی بود از سه ماه قبل با دزدان گوشی آشنا شده، دستگیر کردند. در بازرسی از منزل این مالخر نیز 9 دستگاه گوشی هوشمند به همراه تعدادی کارتن خالی گوشی کشف و ضبط شد.
شایان ذکر است از مخفیگاه دزدان معتاد به شیشه، تعداد زیادی کیف زنانه، عینک، شارژر، کابل رابط، چاقو، ساعت و غیره نیز کشف شده است که بررسیهای پلیسی برای شناسایی مال باختگان ادامه دارد چرا که متهمان مذکور در زمینه سرقت از داخل خودروهای پارک شده هم فعالیت داشتند.
سجادپور
ارسال نظر