ناگفته های خودسوزی معلم اصفهانی از زبان همسرش / آخرین وضعیت امین کیانپور + فیلم
حجم ویدیو: 4.29M | مدت زمان ویدیو: 00:00:35

خودسوزی معلم در اصفهان ججنجالی شد . خودسوزی این معلم اصفهانی جلوی در دادگستری صورت گرفته بود . خودسوزی معلم اصفهانی خبری تلخ و دلخراش بود . خودسوزی این معلم اصفهانی همه شهر را در بهت و حیرت فروبرد. علت خودسوزی این معلم اصفهانی پرونده شکایتی بود که برای بازپس گیری خانه اش انجام داده بود.

در ساختمان نیمه کاره ساکن شدیم، در حالی که هنوز اقدامات اولیه خانه مانند برق کاری و ساخت کابینت‌ها تمام نشده بود و کارگران در حال تکمیل آن بودند، خانه نیمه کاره بود و حتی گاز هم نداشت و حدود یکسال از همسایه‌ها گاز گرفتیم و روی گاز پیک نیک غذا می‌پختیم."

به گزارش رکنا، آنچه در بالا آمد بخشی از گفته‌های همسر امین کیانپور است؛ مرد جوانی که چند روزی است تصاویر خودسوزی او در مقابل دادگستری استان اصفهان در فضای مجازی دست به دست می‌شود و همه با حیرت به دنبال علت این حادثه هستند که چرا باید مردی خود را اینگونه به آتش بکشد، کدام مشکل او را تا حد مرگ به ستوه آورده و معترض کدام درد روزگار شده که قیمت آن را با سوختن جانش در آتش می‌پردازد، جانی که برای همیشه تمام شد و جسم سوخته‌ای که به خاک سپرده شد.

روایت همسر امین کیانپور از روز خودسوزی او در مقابل دادگستری اصفهان

امین کیانپور حدوداً ۴۳ ساله، معلم ریاضی و مدیر مدرسه نجفی در ناحیه پنج آموزش و پرورش اصفهان بود، مهربانی و دلسوزی‌اش زبانزد همه بوده به گفته دوستان و همکارانش بسیار فهمیده و پرتلاش بوده است، اما چند سال درگیری بر سر یک پرونده ملکی او را از پای درآورد. ملکی که به دو نفر فروخته شده بود اما پس از دوندگی‌های بسیار در تهران و اصفهان به حقش نرسید و دادگاه رأی را به نفع مالک دیگری صادر کرد و کیانپور در روز ششم تیرماه ناباورانه در مقابل ساختمان دادگستری اصفهان با خودسوزی به زندگی خود پایان داد.

خانه‌ای که صاحب خانه‌اش در آتش مشکلات سوخت

همسر امین کیانپور، در خصوص همسرش به خبرنگار ایمنا، می‌گوید: امین به خاطر فشار مالی دست به این کار نزد، بلکه به خاطر بی عدالتی این کار را انجام داد، در سال ۹۶ خانه‌ای در خیابان رباط سوم خریدیم و همان سال با وجود نیمه‌کاره بودن خانه در آن ساکن شدیم، چون تمام دارایی‌مان را برای خرید خانه هزینه کرده بودیم و دیگر پولی نداشتیم.

وی ادامه می‌دهد: در ساختمان نیمه‌کاره ساکن شدیم، در حالی که هنوز اقدامات اولیه خانه مانند برق کاری و ساخت کابینت‌های آن تمام نشده بود و کارگران در حال تکمیل آن بودند، خانه نیمه‌کاره بود و حتی گاز هم نداشت و حدود یکسال از همسایه‌ها گاز گرفتیم و روی گاز پیک نیک غذا می‌پختیم، با تمام مشکلات موجود در خانه زندگی کردیم تا اینکه سال گذشته نزدیک عید، مردی با مأمور و در دست داشتن حکم تخلیه به خانه ما آمد و همگی با حیرت تنها به هم نگاه می‌کردیم.

وی با بیان اینکه بر اساس حکم تخلیه تنها ۱۰ روز فرصت داشتیم تا خانه را تخلیه کنیم، می‌افزاید: من و همسرم که خیلی متعجب شده بودیم، به دادگاه رفتیم و طی انجام اقداماتی اداری و پرداخت هزینه‌های متعدد در آبان ماه به ما ابلاغیه دادند که پرونده در شعبه نیکبخت دوباره بررسی می‌شود و یک وکیل هم گرفتیم و ۱۵ میلیون هم به او دادیم تا کار ما را انجام دهد.

همسر این مدیر مدرسه تصریح می‌کند: روز دادگاه اجازه ندادند که من وارد دادگاه شوم، اما از پشت در گوش می‌کردم و می‌دیدم که هر حرفی زده می‌شد به نفع طرف مقابل بود، وقتی وکیل از جلسه دادگاه بیرون آمد، با ناراحتی بسیار گفت قاضی به نفع طرف مقابل رأی را صادر کرد و صبح پیامک از طرف دادگستری آمد که رأی به نفع آن‌ها صادر شده بود، صبح روز بعد پیش رئیس دادگاه رفتیم و موضوع را جویا شدیم و همسرم چند بار با گریه از قاضی خواهش کرد که در دادن رأی تجدیدنظر کند اما تنها با برخوردهای سرد روبرو شدیم.

وی با تاکید بر اینکه تلاش برای جمع‌آوری مدارک و رسیدن به نتیجه کاملاً بی‌حاصل بود، اضافه می‌کند: با وجود تمام تلاش‌هایی که در این سال‌ها داشتیم، بعد از اینکه از اصفهان نتیجه نگرفتیم به تهران رفتیم و به سختی از طرف دفتر رئیس قوه قضائیه نامه‌ای روی پرونده گرفتیم که دادگاه دوباره تشکیل شود، اگرچه پیگیری‌ها در تهران بهتر از استان و نور امیدی برای ما بود اما در نهایت این اقدام هم بی‌نتیجه بود و حکم صادر شده دادگستری استان تغییری نکرد.

همسر کیان‌پور با اشاره به مراجعه مجدد به مسئولان برای حل مشکلشان در خصوص خانه‌شان که به جز آن‌ها به دیگری نیز فروخته شده بود، می‌گوید: به همه جا سر زدیم اما هیچکس به رنج ما رسیدگی نکرد تا اینکه یکی از مسئولان در تهران با مطالعه پرونده، پیگیر شد تا پرونده دوباره بررسی و به حق پایمال شده ما رسیدگی شود تا تلاش‌های شبانه روزی همسرم بی‌نتیجه نماند اما همه این اقدامات هم تأثیر و تغییری در حکم دادگاه ایجاد نکرد و هر روز ناامیدی ما بیشتر می‌شد و هر روز به از دست دادن تنها دارایی و ثمره چندین سال کار همسرم نزدیک‌تر می‌شدیم.

وی با تاکید بر اینکه دوباره حکم تخلیه برای ما صادر شده است، می‌گوید: روز قبل از حادثه هم به دادگستری رفته بود و پس از خواندن نماز در نمازخانه دادگستری تهدید کرده بود که اگر حقش را ندهند خودسوزی می‌کند که باز هم هیچ چاره‌ای برای این مشکل پیدا نشد، روز حادثه همسرم به من نگفت که به دادگاه می‌رود اگر می‌دانستم حتماً با او می‌رفتم، تا عصر با دل‌شوره فراوان هر چه منتظرش شدم به خانه بازنگشت، معمولاً تا عصر در مدرسه بود و کار می‌کرد با مدرسه تماس گرفتم که گفتند اصلاً امروز به مدرسه نیامده است! به پلیس زنگ زدم که گفتند مردی در دادگاه نیکبخت دچار افت فشار شده و او را به بیمارستان سوانح سوختگی بردند، سوال کردم چرا بیمارستان سوانح و سوختگی!؟ گفتند به دلیل پر بودن بیمارستان‌ها به خاطر کرونا به این بیمارستان منتقل شده است! وقتی به آنجا رفتم در اوج ناباوری متوجه شدم همسرم به بیمارستان نرسیده فوت کرده است.

همسر این مدیر مدرسه که دو دختر دارد که برای پدرشان بسیار بی‌تاب هستند، می‌گوید: در حال حاضر در این خانه ساکن هستیم، اما روز ۱۳ تیر ۱۴۰۰ حکم تخلیه داریم و هر روز تنها به گریه‌ها و تلاش‌های همسرم با ناامیدی فکر می‌کنم و اشکم جاری می‌شود، او نخبه ریاضی بود، اما به خاطر پایمال شدن حق و زحمات چندین ساله‌اش خودسوزی کرد و همچنان هیچکس به پرونده ما رسیدگی نمی‌کند، من و دخترهایم تکیه‌گاه‌مان را از دست دادیم و تمام دلخوشی همسرم که سرپناهی برای ما بود، به یکباره با بی‌انصافی از چنگش درآمد و خودش را نیز در کمال ناباوری از دست دادیم.

کیانپور تنها برای نرسیدن به حقش خودسوزی کرد

یکی از همکاران نزدیک این مدیر دلسوز و نابغه در خصوص ویژگی‌های اخلاقی او، می‌گوید: آقای کیانپور مرد شریفی بود و از نظر روحی و روانی هیچ مشکلی نداشت و همیشه با دلسوزی کار دانش‌آموزان خود را پیگیری می‌کرد و بسیار دلسوز بود.

وی می‌گوید: تمام حرف کیانپور پایمال شدن حقش و از دست رفتن سرمایه یک عمر معلمی و تدریسش بود، حدود دو سال تلاش بی‌وقفه او برای حل مشکل ملکی که داشت بی‌نتیجه ماند، در حالی که حق با او بود، در حال حاضر هم همسر و فرزندانش در حالی که کیانفر را که مردی همه چیز تمام بود از دست دادند، باید تا چند روز دیگر خانه خود را تخلیه کنند.

این همکار معلم ریاضی دبیرستان نجفی، تصریح می‌کند: سال‌ها است با او همکار هستم و امین تنها برای نرسیدن به حقش خودسوزی کرد، کیانپور حدود ۱۸ سال سابقه کار در آموزش و پرورش داشت و طی این سال‌ها حتی یک نفر هم از او گلایه و شکایت نکرد و همه او را به دانایی و ادب می‌شناسند.

محمد اعتدادی، مدیرکل آموزش و پرورش استان اصفهان در خصوص امین کیانپور به خبرنگار ایمنا می‌گوید: آقای کیانپور مدیر فعال، با دانش و مؤثری بوده است.

مدیرکل آموزش و پرورش استان اصفهان با اشاره به اینکه آموزش و پرورش پیگیر جزئیات این پرونده است، تصریح می‌کند: در حال پیگیری وضعیت خانواده کیانپور هستیم و امیدوارم بتوانیم درد خانواده داغدار او را تا حدودی کمتر کنیم و مرهمی بر فقدان این عزیز شویم.

وی با تاکید بر اینکه در اداره آموزش و پرورش واحد حقوقی فعال است، می‌افزاید: واحد حقوقی آموزش و پرورش نمی‌توانسته کمکی در این زمینه داشته باشد و یا وکیلی را برای حل این موضوع اختصاص دهد، امیدوارم تمام نهادها با آموزش و پرورش همکاری کنند و سازمان‌هایی که با معیشت معلمان در ارتباط هستند و کسانی که در موضوعات رفاهی فرهنگیان می‌توانند کمکی کنند به یاری آموزش و پرورش بیایند و به ما در رفع مشکلات فرهنگیان کمک کنند.

اعتدادی با ابراز همدردی و تسلیت برای از دست دادن این مدیر و معلم دلسوز، خاطرنشان می‌کند: از دست دادن این مدیر و معلم توانمند برای ما هم موضوع بسیار سختی است و به خانواده محترمشان تسلیت می‌گویم.

رئیس کل دادگستری اصفهان در مکالمه‌ای کوتاه در خصوص مشکل پرونده معلمی که خودسوزی کرد، به خبرنگار ایمنا، می‌گوید: در حال بررسی هستیم و نتیجه آن اطلاع رسانی خواهد شد.

الدین دانش‌آموزان نیز برای از دست دادن معلمی دلسوز، بسیار ناراحت هستند و یکی از والدین دانش‌آموزان مدرسه نجفی به خبرنگار ایمنا، می‌گوید: آقای کیانپور معلمی کارآمد و پیگیر درس تمام دانش‌آموزان بود و همیشه با روی گشاده به سوالات ما و دانش‌آموزان پاسخ می‌داد، و امروز از دست دادن او برای ما غمی بزرگ است و همه والدین از این موضوع به شدت ناراحت هستند.