سرمایه میلیاردی 11 مشهدی با یک کلیک به یغما رفت + جزئیات
حوادث رکنا : 11 مشهدی در تور مردان ناشناس سرمایه شان به باد رفت.
11 نفر در مشهد در دام مردان ناشناس گرفتار شده و سرمایه میلیاردی شان را از دست دادند.
دیروز 11شهروند مشهدی با مراجعه به پلیس فتای خراسانرضوی از افرادی ناشناس برای سرقت رمز ارز هایشان شکایت کردند. یکی از شاکیان برای ورود به دنیای ناشناخته ارزهای دیجیتالی، زمینی باارزش را فروخته و تمام وجه آن را در این حوزه سرمایهگذاری کرده بود.
دیگر افراد نیز با سرمایههای بالا که کمترین مبلغ آن 350میلیون تومان بود، بدون شناخت کافی و آگاهی لازم به این حوزه وارد شده بودند. این افراد که عموما با اعتماد به دیگران یا کمک گرفتن از افراد ناشناس وارد این میدان پرخطر شده بودند، پس از ثبت شکایت، خواستار شناسایی و بازگرداندن سرمایههای به یغما رفتهشان بودند، غافل از اینکه ممکن است رسیدگی به این پروندهها تا رسیدن به نتیجه لازم، ماهها زمان ببرد.
سرقت 5 میلیارد تومانی از 11مشهدی
ارز دیجیتال یا رمزارز نوعی پول مجازی است که از فناوری رمزنگاری در طراحی آن استفاده شده و معمولا به صورت غیرمتمرکز اداره میشود.
رمزارزها میتوانند مانند دیگر ارزهای فیات (بدون پشتوانه) قابلیت مبادله، انجام تراکنش، خرید آنلاین و ... را داشته باشند. بیتکوین ، اتریوم، لایتکوین، بایتکوین، بیتکوین کش، ریپل، مونرو، استلار، ورج و... از انواع رمزارزها هستند.
رونق گرفتن بازار ارزهای دیجیتال و سودهای زیادی که نصیب عدهای شده است، افراد زیادی را با سرمایههای کلان به این بازار کمتر شناخته شده، کشانده است. این اقدام به ظاهر هیچ اشکال حقوقی و فنی ندارد، اما مشکل از آنجا آغاز میشود که این افراد قاعده بازی در این زمین را نمیدانند و معمولا دچار یکی از آسیبهای رایج در این بازار میشوند.
رئیس پلیس فتای خراسانرضوی درباره جزئیات این پروندهها گفت: اینکه تنها در یک روز 11پرونده مشابه در حوزه ارزهای دیجیتال تشکیل میشود، نشان از ناشناخته بودن این فضا دارد به طوری که بیشتر افراد فریب کلاهبرداران و شیادان در فضای مجازی را خوردهاند.
سرهنگ جواد جهانشیری با اشاره به اینکه پیگیریها نشان میدهد که از این افراد حدود 5میلیارد تومان سرقت شده و بیشترین میزان سرقت نیز یک میلیارد تومان از یک نفر بوده است، بیان کرد: معمولا افراد برای ورود به حوزه ارز دیجیتال، چون آگاهی لازم و علم آن را ندارند از دیگران میخواهند تا برایشان کیف پول دیجیتال (والت) تشکیل دهند و با در اختیار گذاشتن رمزهای خصوصی کیف پولشان به این افراد اجازه سوءاستفادههای احتمالی در آینده را میدهند.
به گفته جهانشیری، برخی از افراد برای اینکه رمز بیستوچهاررقمی کیف پول خود را فراموش نکنند، اقدام به نوشتن روی کاغذ (کیف پول کاغذی)، ثبت در گوشی یا رایانه شخصی میکنند و این احتمال وجود دارد که فرد کاغذ را گم کند یا در اختیار غریبه قرار دهد. از سویی احتمال ویروسی شدن گوشی تلفن همراه و رایانه نیز وجود دارد که فرد دسترسی به رمزهایش را از دست میدهد.
وی با تأکید بر مراقبت اصولی از رمز کیف پول دیجیتال بیان کرد: در یکی از پروندهها فردی در بیاحتیاطی آشکار بر روی نرمافزار تشخیص هویت خود رمز نگذاشته بود که با انتقال رایانهاش به تعمیرگاه، از نرمافزارش سوءاستفاده شده بود.
جهانشیری با بیان اینکه هکرها و شیادان در فضای مجازی همیشه در حال دانه پاشیدن برای کاربران هستند، بیان کرد: افراد نباید صرفا با دیدن یک آگهی اقدام به دانلود نرمافزارهای مهم خود بکنند، چون امکان دارد شیادانی با ایجاد فضاهای مشابه در انتظار آنها باشند.
اجاره دادن کیف پول یک خطای آشکار
رئیس پلیس فتای خراسانرضوی یکی از مشکلات اساسی در این زمینه را اجاره دادن کیف پول دیجیتالی دانست و گفت: شیادان با وعدههای عجیب برخی از کاربران در حوزه ارزهای دیجیتالی را ترغیب میکنند تا کیف پولشان را در اختیار آنها بگذارند و ماهانه مبالغی را دریافت کنند. در این میان از فرد خواسته میشود تا دوستان و آشنایانش را هم معرفی کند و هنگامی که تعداد افراد و سرمایهگذاریهای آنها افزایش مییابد، فرد شیاد با سرقت تمام وجوه از دسترس خارج میشود.
وی درباره شناسایی شیادان در این حوزه بیان کرد: از آنجا که ارزرمزها ساختاری غیرمتمرکز دارند و هیچ واسطهای در این میان وجود ندارد، افراد به صورت نفر به نفر اقدام به واگذاری ارز دیجیتال میکنند که گاهی کلاهبرداران با واگذاری ارزهای ناشناخته سوءاستفاده میکنند.
جهانشیری ادامه داد: در این شرایط کشف شیوه سرقت و همچنین شناسایی عاملان آن معمولا پیچیده و زمانبر است که ممکن است ماهها زمان ببرد.آخرین قیمت های بازار ایران را اینجا کلیک کنید.
محمد جواد ابوعطا
ارسال نظر