ادامه جنجال دور دور مرگبار جوان ایرانی مقیم امارات با پورشه در اصفهان + فیلم
حجم ویدیو: 3.08M | مدت زمان ویدیو: 00:00:28

به گزارش رکنا، ساعت 1:17 بامداد روز پنجشنبه 26 اردیبهشت سال جاری مأموران پلیس راهنمایی و رانندگی از تصادف یک دستگاه پورشه با یک دستگاه پراید، مطلع و به محل حادثه در خیابان کارگر اعزام شدند.

ابوالقاسم چلمغانی رئیس پلیس راهور شهرستان اصفهان گفت: حادثه‌ای که در ظاهر شاید شبیه به تصادفات دیگر بود اما فیلم پخش شده و اظهارات یکی از حاضران در صحنه باعث بازتاب گسترده این فیلم در شبکه مجازی شد؛ اظهاراتی که دختر جوان بی‌پروا به زبان آورده و با اشاره به میلیاردی بودن ماشین و وسایل داخلش می‌گوید: آدم کشته‌ایم دیه‌اش را می‌دهیم!

وی افزود: ماجرا از آن‌جایی شروع شد که پسرک جوان 22 ساله درحال دور دور کردن نیمه شب در خیابان کارگر اصفهان با پورشه پدر بود که به گفته دادستان اصفهان در این حادثه راننده خودرو با اطلاع از اجرای طرح برخورد با هنجارشکنان خیابانی، پس از اخطار پلیس مبنی بر ایست، اقدام به فرار کرده و با سرعت و پس از عبور از مانع سرعت‌کاه کنترل رانندگی را از دست داده، با انحراف به چند خودرو پارک شده در حاشیه خیابان برخورد کرده که به گفته کارشناسان پلیس راهنمایی و رانندگی، سرعت غیرمجاز و عدم رعایت فاصله طولی عامل تصادف او با یک دستگاه پراید و سپس برخورد به چند ماشین دیگر می‌شود.

چلمغانی تصریح کرد: پس از این حادثه راننده جوان به علت آنکه گواهینامه همراه نداشته از صحنه متواری می‌شود و دختری که همراه او بود در صحنه باقی می‌ماند؛ پس از آن‌که پلیس و اورژانس در صحنه حاضر شده و ماموران نیروی انتظامی در حال انتقال خودرو خاطی به پارکینگ بودند یکی از شاهدان فیلمی می‌گیرد که در باب آن می‌توان چندین جلد کتاب نوشت.

همان فیلم معروف که دختر جوان لاکچری‌باز در آن نگران جان از دست رفته پسر جوان نیست و نگران آن است که چرا ماشین‌شان را به پارکینگ منتقل می‌کنند و فکر می‌کند همه چیز با پول خریدنی است، حتی جان انسان‌ها. آن قدر این فیلم و گفت‌وگوهای آن متاثر کننده بود که موجی در شبکه‌های اجتماعی بر علیه این اتفاق به راه افتاد و همه از دستگاه قضایی درخواست داشتند تا با ورود قاطع در این موضوع با متخلفان برخورد کند.

پورشه

خبر فوت فرهاد طاهریان جوان 21 ساله که در این اتفاق هیچ نقشی نداشت و جانش به علت بی‌احتیاطی و خوش‌گذرانی جوان پورشه‌سوار گرفته شد، راننده خاطی را بیشتر ترساند و همین موضوع نیروی انتظامی را حساس‌تر کرد تا هرچه سریع‌تر وی را بازداشت کند و این اتفاق در فاصله کمتر از دو روز بعد از حادثه رخ داد و راننده راهی زندان شد.

با دستگیری راننده پورشه اندکی اذهان عمومی آرام می‌شوند ولی همچنان خبری از بازداشت یا شکایت از دختر جوان این اتفاق نبود؛ دادستان اصفهان از ورود مدعی‌العموم به این پرونده خبر داد و 26 شهریور بود که کیفرخواست راننده خاطی صادر شد.

باتوجه به اتفاقات رخ داده و به خصوص اظهارات به دور از انسانیت دختر جوان حاضر در صحنه و همچنین جلوگیری از تکرار چنین صحنه‌های تلخی، بسیاری از فعالان در فضای مجازی از قوه قضائیه انتظار ورود جدی، با اشد مجازات در این پرونده را داشتند تا سرانجام حکم راننده خاطی 17 مهرماه صادر شد.

حکمی که موجی از واکنش را در شبکه‌های مجازی به دنبال داشت و عده‌ای معتقد بودند که این حکم بازدارندگی لازم را برای تکرار چنین اتفاقاتی ندارد؛ حکمی که اسماعیلی سخنگوی قوه قضائیه در نشست خبری 14 آبان ماه نسبت به آن واکنش نشان داد و این حکم را قاطع و نمونه برای سایر قضات معرفی کرد.

شعبه 122 دادگاه کیفری 2 دادگستری اصفهان بی‌احتیاطی راننده خودروی پورشه را در رانندگی محرز دانسته و وی را مستند به قوانین مربوطه در قانون مجازات اسلامی از جنبه خصوصی بزه به پرداخت یک فقره دیه کامل از جهت قتل غیرعمد و پنج درصد دیه کامل از جهت برخی جراحات، در حق اولیای دم محکوم و از جنبه عمومی جرم به تحمل سه سال حبس تعزیری و ممنوعیت خروج از کشور به مدت 2 سال محکوم کرد که اجرای یک سوم از مجازات حبس را تعلیق کرد.

حکم تعلیقی از نوع «مراقبتی» بوده و با عنایت به ماهیت جرم ارتکابی به منظور اصلاح و افزایش آگاهی در زمینه لزوم فراگیری آموزه‌های دینی در احترام به کرامت والای انسان، دادگاه مقرر داشته این متهم در مدت زمان تعلیق حکم حبس، دو جلد کتاب در همین زمینه را مطالعه و پس از فراگیری مضامین آن گواهی مربوطه را از انتشارات یا ناشران این کتاب‌ها اخذ و به اجرای احکام دادگستری ارائه کند.

دادگاه به منظور افزایش علم و آگاهی متهم از نتایج زیان‌بار و صحنه‌های دلخراش ناشی از تصادفات منتهی به قتل یا جرح و پیام‌های سوء آن، مقرر داشته این متهم در مدت تعلیق چهار روز در ماه با حضور در یکی از مراکز نگهداری معلولان تحت نظر سازمان بهزیستی استان خدمات پرستاری و توانخواهان مرد، ترجیحاً معلولان ناشی از تصادفات رانندگی را که در امور شخصی خود نیازمند کمک هستند، به صورت شبانه‌روزی به عهده گیرد و گواهی اجرای دستور دادگاه را به اجرای احکام ارائه دهد.

این حکمی است که دادگاه اصفهان برای راننده خاطی منظور کرد، همان حکمی که عده‌ای فقط بخش پرداخت دیه‌ آن را دیدند و از دقت به سایر اجزای آن خودداری کردند همان موضوعی که سخنگوی قوه قضائیه هم به آن اشاره کرد.

پرداخت یک دیه کامل و به همراه 5 درصد یک دیه کامل، شاید راحت‌ترین مجازات در نظر گرفته شده برای این خانواده متمول خواهد بود، خانواده‌ای که فرزندش با خودروی یک و نیم میلیاردی دور دور می‌کند، پرداخت نهایتا 500 میلیون تومان دیه کار دشواری نخواهد بود و احتمالا با فروش همان خودروی تصادفی هم این امکان برایشان مقدور می‌شود.

اما جنبه بازدارنده حکم برای پسر دورگه ایرانی - اماراتی جای دیگر است؛ آن‌جایی که تا 2 سال امکان خروج از کشور را ندارد و این مدت را باید در زندان کنار افرادی بگذارند که در ظاهر هیچ سنخیتی با او و منش او ندارند.

دادگاه برای او 3 سال زندان در نظر گرفته که سال سوم را تعلیق و منوط به انجام حکم جایگزین دارد؛ یعنی پسر متمول بعد از 2 سال از زندان آزاد می‌شود ولی از آن‌جایی که دادگاه تشخیص داده او ارزشی برای کرامت انسانی قائل نبوده، وی را مجبور به خواندن 2 جلد کتاب در این زمینه و گرفتن تائیدیه از ناشران آن کرده است.

همچنین این پسر لاکچری‌باز را مجبور کرده هرماه 4 شبانه‌روز در مرکز نگهداری از معلولان به خصوص معلولانی که به علت تصادف دچار معلولیت شده‌اند، حضور پیدا کرده و از این افراد پرستاری کند؛ حکمی که شاید سخت‌ترین قسمت حکم اعلامی دادگاه اصفهان برای او باشد، جایی که او فکر می‌کرده همه چیز حتی گرفتن جان انسان‌ها را هم می‌تواند با پول بخرد، اکنون باید یکسال افرادی را پرستاری کند و از نزدیک با مشکلات‌شان روبرو شود که ماحصل بی‌احتیاطی امثال خودش به این روز افتاده‌اند.

ممنوعیت خروج از کشور چند ساله برای کسی که دوتابعیتی بوده و احتمالا بخش زیادی از تفریحات و روزهایش را در خارج از کشور می‌گذارنده نیز مجازات درخوری بود که برای او در نظر گرفته شد و احتمالا چندین سال دوری از جمع دوستان لاکچری‌بازش، در ادامه زندگی متمولانه‌اش را هم دچار اختلالاتی کند.

برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.