مشروح نخستین دادگاه متهمان قطعات خودرو افتاد
حوادث رکنا : نخستین جلسه رسیدگی به پرونده گروه عظام امروز برگزار شد.
به گزارش رکنا ، نخستین جلسه رسیدگی به پرونده گروه عظام به اتهام در قاچاق سازمان یافته و حرفهای قطعات خودرو در شعبه چهارم دادگاه ویژه رسیدگی به جرائم اخلالگران و مفسدان اقتصادی و به ریاست قاضی صلواتی برگزار شد.
در ابتدای جلسه قاضی صلواتی با اشاره به جرم متهمان بیان کرد که دلیل محاکمه گروه عظام اتهام قاچاق سازمان یافته و حرفهای قطعات خودرو است.
شاه محمدی نماینده دادستان با اشاره به کیفرخواست گفت متهم عباس ایروانی از طریق تبانی با مدیر بانکی و بدون صلاحیت و تودیع وثیقه موفق به اخذ تسهیلات کلان بانکی خلاف ضوابط از بانکهای ملی مسکن و صادرات شده است و با توجه به دریافت تسهیلات توانسته چند شرکت تحت عنوان گروه عظام را برای مونتاژ و تولید قطعات خودرو تاسیس کند.
وی ادامه داد: متهم بیش از سه هزار میلیارد تومان معوقات بانکی دارد و با نفوذ در شبکه بانکی اقدام به گشایش اسناد بانکی و واردات خودرو کرده است.
متهم با پرداخت رشوه به صاحب منصبان دولتی وجوه کلانی را به صورت نامشروع تصاحب کرده است
نماینده دادستان تصریح کرد: متهم با پرداخت رشوه به صاحب منصبان دولتی و ارتشاء در گمرک از طریق کم اظهاری تا سال ۹۵ وجوه کلانی را به صورت نامشروع تصاحب کرده است.
شاه محمدی ادامه داد: متهم ایروانی به افراد خود گفته تا از طریق پرداخت رشوه و کم اظهاری محصولات بنزین سوز را به عنوان محصولات گاز سوز معرفی کنند و به جای ۲۵ درصد تعرفه گمرکی تنها ۵ درصد را پرداخت کند.
وی بیان کرد: استفاده از اسناد خلاف واقع برای فرار از حقوق واقعی مانند قاچاق در گمرک و همچنین اظهار کالا به گمرک با استفاده از شمول معافیت قاچاق حرفهای به حساب میآید و این گروه عظام اقدام به انجام چنین کارهایی کرده است.
نماینده داستان درباره اقدام گروه عظام بیان کرد: عباس ایروانی و مدیران و کارکنان دولتی گمرک و با پرداخت رشوه تحت عنوان قاچاق حرفهای فعالیت میکردند و اکنون تحت تعقیب کیفری هستند و محتویات این پرونده نشان میدهد که آنها بیش از سه مرتبه با ارزش کالای بیش از ۱۰ میلیون ریال کار خود را ادامه دادهاند.
شاهمحمدی تصریح کرد: ایروانی با ایفای نقش سرگرد گیری خط و مشی و برنامهها را تعبین میکرده تمام افراد خود را به تبعیت از او میدانستند.
کیفرخواست متهمان پرونده
در ادامه جلسه دادگاه نماینده دادستان با اشاره به اتهامات امیررضا رفیعی گفت: ایشان مدیرعامل وقت گروه برق و الکترونیک عظام بوده است همچنین قائم مقام خودرویی این گروه نیز بوده است.
وی افزود: این متهم به عنوان قائم مقام خودرویی گروه عظام وظیفه ابلاغ دستورات عباس ایروانی به شرکتهای زیرمجموعه را عهدهدار بوده است همچنین پرداخت رشوه به مدیران بالادستی به عهده وی بوده و وظیفه تامین منابع برای پرداخت رشوه به گمرک را بر عهده داشته است.
نماینده دادستان در قرائت اتهامات متهم ردیف سوم مرتضی روغنیها گفت: متهم پرداخت رشوه به گمرک را بر عهده داشته است و متهم است به تهیه اسناد معجول و ارسال آن به متهم حامد خاتمیپور به عنوان ترخیصکار گروه و همچنین مجوز پرداخت رشوه به کارکنان گمرک را داده است.
وی در قرائت اتهامات متهم حامد خاتمیپور اظهار داشت: این متهم در شرکت عهدهدار مراجعه به گمرک و ترخیص کالا و پرداخت رشوه به کارکنان گمرک را بر عهده داشته است.
شاهمحمدی تصریح کرد: متهم کرمیاب سفریان و شهابی انجام امورات محموله را بر عهده داشتند و در قبال آن به دریافت رشوه میپرداختند.
اخلال در توزیع و تولید کالاها ناشی از اقدامات گروه عظام به رهبری شخص ایروانی بوده است
نماینده دادستان تاکید کرد: با استعلامهای صورت گرفته مشخص شد گروه عظام از سال ۱۳۸۰، ۷۶۴ میلیون و ۳۷ هزار و ۴۲۵ دلار واردات داشته است که میزان قاچاق صورت گرفته متعلق به عباس ایروانی برابر ارزش واردات از سال ۸۰ تا پنج ماهه اول سال جاری است.
وی یادآور شد: اخلال در امر توزیع و تولید کالاها ناشی از اقدامات گروه عظام به رهبری شخص ایروانی و ورود خسارت عمومی به بیت المال بوده و علم به موثر بودن اقدامات داشته است.
نماینده دادستان گفت: در نتیجه اتهام انتصابی تحت عنوان افساد فیالارض مطابق ماده ۳۰ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز و ماده ۲ قانون اخلالگران اقتصادی کشور مصوب سال ۶۹ و ماده ۲۸۶ قانون مجازات اسلامی محرز و مسلم به نظر میرسد.
شاهمحمدی گفت: متهم عباس ایروانی با ارتکاب اعمال مجرمانه بیش از سه هزار میلیارد تومان معوقه دارد و چندین کلاسه پرونده با توجه به ارتکاب مجرمانه در ناحیه ۳۶ مفتوح به رسیدگی دارد.
فساد فیالارض محرز است
وی ادامه داد: حسب گزارش ضابطان، امیررضا رفیعی ۲۰۱ میلیون و ۶۲۹ هزار و ۸۳۹ دلار و مرتضی روغنیها ۱۱۸ میلیون و ۲۹۵ هزار و ۸۷۶ دلار و حامد خاتمیپور ۱۲۸ میلیون و ۲۸ هزار و ۲۸۰ دلار در فرآیند قاچاق قطعات خودرو مشارکت داشتهاند.
این مقام قضایی اظهار داشت: انتصاب این اتهامات به نامبردگان مبنی بر اتهام اخلال در نظام اقتصادی کشور از طریق اخلال در نظام توزیعی و تولیدی کشور و فساد فیالارض محرز است.
نماینده دادستان گفت: افرادی سالیانه میلیاردها توان سود سرشار را در شرایطی به جیب میزنند که فعالان آن حوزه به دلیل نداشتن رابطه و زد و بند ورشکسته میشوند. عباس ایروانی یکی از قویترین و پرنفوذترین فعالان اقتصادی کشور در حوزههای مختلف است که عمده فعالیتهای خود را از طریق رشوه و رانت اطلاعاتی قسمتی از مسئولان کشور بنا نهاده است.
ایروانی به یکی از افراد وابسته به مافیای خودرو و سوداگری مسکن تبدیل شده است
وی ادامه داد: متهم ایروانی به یکی از افراد وابسته به مافیای خودرو و سوداگری مسکن تبدیل شده و ضمن جلب حمایت افراد صاحب نفوذ و تطمیع آنها به فساد این اعمال را انجام داده است.
نماینده دادستان با اشاره به واردات برخی قطعات خودرو از شرکتهای سازنده خارجی توسط این متهم گفت: قطعات وارد شده تعدادشان کمتر از تعداد واقعی و ارزششان کمتر از ارزش واقعی است. تحصیل مال نامشروع از سوی عباس ایروانی سالانه بیش از ۴۰۰ میلیارد تومان بوده که این کار را هر ساله طی ۱۰ سال انجام داده است که به بیش از چهار هزار میلیارد تومان رسیده است که میزان خروج ارز از کشور و تسهیلات و معوقات بانکی نیز افزوده خواهد شد.
وی با اشاره به حکم نیابت در خصوص توقیف یک محموله مربوط به شرکت سازه پویش در شهر الوند استان قزوین توسط ناجا گفت: این محموله با حقوق ورودی پنج درصد ترخیص شده بود و مشخص شده ۵۸۱۲ قطعه ایسییوی خودرو با بیش از ۳۴۸ هزار یورو ارز مبادلاتی ترخیص کرده است.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.
ارسال نظر