مرد ایرانی در دام دینارهای کویتی افتاد! + جزییات
رکنا: محمدجواد ابوعطا - جوان مشهدی وقتی که قیمتی سه برابر برای خرید دستگاه کنسولی بازی اش پیشنهاد داد، اسیر طمع شد و گرفتار دام کلاهبردار شد.
هنوز هم دودل بود. به دستگاه نگاه میکرد و آه میکشید. تمام دلخوشیاش به کنسول بازیاش بود. ولی چاره نبود و باید میفروخت تا پولش را به زخمهای زندگیاش بزند. هنوز یک ساعت دیگر وقت داشت، گاهی وسوسه میشد تا قید فروش را بزند و از مشتری بخواهد که سر قرار نیاید، اما دهان مشکلات همچون دهان اژدهای خونخواری مقابلش گشوده بود و چارهاش فروش همین دستگاه بود.
در همین هنگام تلفنش زنگ خورد و فردی از آنطرف خط گفت: «سلام داداش، برای این کنسول XBOX که توی دیوار گذاشتی، زنگ میزنم. قیمتش چنده؟» این چندمین مشتریای بود که از ظهر با او تماس میگرفت. به فرد پشت خط گفت: ببخشید، قولش را به یک نفر دادهام که دارد میآید دستگاه را ببیند. شب دوباره زنگ بزن اگر معاملهمان نشد، اطلاعاتش را میدهم.
ساعتی بعد زنگ آیفون خانه به صدا درآمد. گوشی را که برداشت با صدای فردی روبهرو شد که لهجه غلیظ عربی داشت. مردی قویهیکل خودش را از پلهها بالا کشید و وارد خانه شد. مرد جوان تنها بود.
مشتری با لهجهای که گاهی فهمیدن کلمات فارسیاش سخت بود و مدام معادل فارسی برخی کلمات را میپرسید، وارد معامله شد. قیمت ٢ میلیون و ٨٠٠ هزار تومان برای کنسول بازی و تمام تجهیزات جانبیاش از قبل تلفنی هماهنگ شده بود. مرد جوان با بیان اینکه تازه دستگاه را خریده و به پولش نیاز دارد، درباره سالم بودن دستگاه به خریدار اطمینان داد.
به درخواست خریدار، دستگاه روشن شد و سالم بودن آن چک شد. فروشنده و خریدار سر این موضوع هم که ٢۴ ساعت وقت پشیمانی دارند به توافق رسیدند. وقتی زمان تسویه حساب رسید، مشتری با اعلام اینکه پول ایرانی همراه ندارد از مرد جوان خواست تا به جای پولش دینار کویت بگیرد.
مرد جوان با مراجعه به اینترنت، قیمت دینار کویت را به دست آورد. مشتری با این بهانه که از دستگاه خوشش آمده و این پولها برای کویتیها چیزی نیست، دست به جیب شد و ٢۵٠ دینار به فروشنده داد و دستگاه را تحویل گرفت. مرد جوان پول را که دید، دست و پایش شل شد، چراکه خریدار چیزی حدود ١٠ میلیون تومان به او پول داده بود.
رونمایی از یک کلاهبرداری جدید
مرد جوان خوشحال از این معامله تماما سود، فردای آن روز به یک صرافی مراجعه کرد تا دینارها را به پول ایرانی تبدیل کند. او در حالی که ٢۵٠ دینار را به صراف میداد از او خواست تا پول نقد و تراول بدهد. مرد صراف عینکش را از روی بینیاش برداشت و گفت: «این پول خانه پُرش میشود ٣٠٠٠ تومان، نقد و تراول که ندارد.». مرد جوان برآشفت و با اطمینان گفت: فکر میکنید با بچه طرفید، هر دینار کویت ۴٣ هزار تومان است و این پول حداقل ١٠ میلیون تومان میشود.
صراف لبخندی زد و ادامه داد: «نه با بچه طرف نیستم و قیمت تمام ارزها را حفظم، اما هر گردی که گردو نیست. این دینار عراق است که هر دینارش ١١ تومان است.» مرد جوان به سختی آب گلویش را قورت داد، باور نمیکرد چه میشنود. با این گمان که شاید اشتباه شده است به چند دلال هم سر زد اما حرف همه همان بود و فهمید که بازی خورده است.
در جستوجوی کویتی قلابی
مرد جوان برای شکایت از این کلاهبردار به دادسرای رسیدگی به جرائم رایانهای مراجعه کرد و پس از تشکیل پرونده با در دست داشتن شکوائیه به پایگاه پنجم پلیس فتای خراسان رضوی معرفی شد.
با حضور شاکی در پلیس فتا، اظهارات دقیق او که برای فروش دستگاه کنسول بازی XBOX از سایت دیوار استفاده کرده بود، بررسی شد و کارشناس پلیس فتا برای او توضیح داد که در فروش کالا عجله کرده و حتی ممکن بوده است تنهاییاش در منزل و قرار گذاشتن با یک فرد غریبه به قیمت جانش تمام شود. کارشناس پلیس فتا دیگر اطلاعات لازم شامل شماره تماس متهم و مشخصات ظاهری خریدار را گرفت و از او خواست تا گوش به زنگ باشد تا خبرش کنند.
بررسی تخصصی پرونده نشان میداد که این فرد با ادعای اینکه کویتی است به منزل این فرد مراجعه کرده و به جای پول دستگاه، به او دینار عراقی داده است. بررسیهای تخصصی با دستور سرهنگ جواد جهانشیری، رئیس پلیس فتای خراسان رضوی، آغاز شد.
دستگیری متهم در مشهد
کارشناسان پایگاه پنجم پلیس فتا به دنبال اظهارات شاکى و مستندات ارائهشده، سرنخهایى را از متهم اصلى این پرونده که با ایجاد هویتى جعلى در فضاى مجازى قصد داشت ردپاى خود را پنهان کند، شناسایى کردند و با ردزنی محل اختفای متهم پس از هماهنگى قضایى موفق به دستگیری متهم شدند و او را به پلیس فتا منتقل کردند.
متهم سیوششساله که به زبان عربی مسلط بود، با مشاهده مستنداتی که همه علیه او بود به جرمش اعتراف کرد. او اعلام کرد که از ارزش واقعی دینارها اطلاع داشته و به انگیزه کسب منفعت مالى اقدام به فریب شاکى کرده است.
با اعترافات صریح متهم و ثبت آنها در پرونده متشکله، متهم به همراه همین پرونده به دادسرای رسیدگی به جرایم رایانهای معرفی شد تا به اتهامش که کلاهبرداری است، رسیدگی شود.
اسیر سراب طمع
یکی از موضوعاتی که این کلاهبردار با استناد به آن توانسته بود فروشنده را فریب دهد، پرداخت ٣ برابر قیمت واقعی دستگاه بود که رئیس پلیس فتای خراسان رضوی به این نکته اشاره کرد و گفت: هرجا مبلغی بیشتر از عرف برای کالا یا خدماتی پرداخت کردند، مطمئن باشید که یک جای کار میلنگد و شیادان با وسوسه، شما را برای تن دادن به خواستههای شومشان ترغیب میکنند.
سرهنگ جهانشیری در توصیه به مخاطبان سایتهای واسطه همچون دیوار و شیپور اعلام کرد: از آنجایى که سایتهاى واسطه هیچگونه مسئولیتى در خصوص اصالت کالا و هویت کاربران نپذیرفتهاند، به منظور امنیت بیشتر، شهروندان برای خرید و فروش کالا یا خدمات در اینگونه سایتها مراقب افراد فرصتطلب و کلاهبرداران سایبرى باشند.
به گفته این مقام مسئول، هرگز در معاملاتى که نیاز به تخصص دارد (نظیر خرید و فروش طلا، مسکوکات و همچنین ارزهاى رایج) به تنهایى وارد معامله نشوید و قبل از خرید کالا از اصالت و ارزش آن اطمینان حاصل کنید.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.
ارسال نظر