آخرین دفاع هادی رضوی: اگر صندوق فرهنگیان غارت شده چطور پول بازنشسته‌ها را پرداخت کرده‌اید!

قهرمانی نماینده دادستان در اولین جلسه رسیدگی به این پرونده در ۲۴ اردیبهشت ماه گفت: متهم سید هادی رضوی از مجرای پرداخت رشوه به مدیران بانک سرمایه بدون تودیع وثیقه در حدود ۱۰۷ میلیارد تومان را در سال ۹۱ تا ۹۴ از شبکه بانکی خارج و صرف عیش و نوش، سفرهای خارجی، خودروهای لوکس و ملک کرده است.

به گزارش رکنا ، قاضی مسعودی مقام در ابتدای جلسه گفت: دفاعیات سیدهادی رضوی و احسان دلاویز مورد استماع قرار گرفت و امروز - شنبه - باید آخرین دفاعیات خود را بیان کنند.

قاضی از متهم ردیف اول سید محمد هادی رضوی خواست تا در جایگاه قرار گیرد.

وی ضمن تشریح عنوان کیفرخواست گفت: مشارکت در اخلال عمده در نظام اقتصادی به میزان 1075 میلیارد ر یال منتسب به آقای رضوی است لطفاً دفاعیات خود را بیان کنید.

سید محمد هادی رضوی ضمن قرارگیری در جایگاه گفت: بنده از سعه صدر دادگاه به خصوص قاضی مسعودی مقام تقدیر و تشکر می‌کنم. همچنین از آقای قهرمانی و علی‌محمدی که باعث شدند تشریحی از معاملات بانک سرمایه را ارائه کنم نیز تشکر می‌کنم.

وی افزود: آقای علی‌محمدی در جلسه قبل مطالبی را بیان کردند که پیروز آن مطالبی را بیان می‌کنم، آقای علی‌محمدی شاگرد 20 کلاس آقای خانی مطالبی را درباره ماده 186 بیان کردند که اگر مطالعه بفرمایید می‌بینید ماده 186 برای بررسی عملکرد سال 90 است.

متهم رضوی بیان داشت: 60 میلیارد تومان برای عملکرد سال 90 بود و این پولی نبوده که ما بگیریم و تک‌تک شعبات این‌طور بود و من گفتم ماده 186 را که رضوی نمی‌دهد.

وی خطاب به نمایندگان بانک حاضر در جلسه گفت: آیا ماده 186 بانک از دارایی استعلام می‌کند یا مشتری از دارایی؛ بابت درخواست هر تسهیلات بانک ماده 186 صادر کرده است.

قاضی خطاب به متهم بیان داشت: مستندات خود را بعداً ارائه دهید و فقط الان شماره‌های نامه‌ها را بیان کنید.

رضوی در پاسخ به قاضی اظهار داشت: در تاریخ7/3/92 قرار شد از 60 میلیارد 15 میلیارد تسهیلات داده شود که در تاریخ19/3/92 ، این تسهیلات ارائه شد.

وی افزود: بانک صورت‌های مالی را ضمیمه می‌کند و به دارایی ارائه می‌دهد من نباید ماده 186 را بدهم، بانک باید برای درخواست هر دارایی پاسخ دهد.

متهم ردیف اول رضوی اظهارکرد: در کیفرخواست آمده که رضوی ذینفع واحد را رد کرده طبق قانون بانک مرکزی بیشتر از 20 درصد سرمایه بانک، اعطای وام، خطا و در صورت اعطا چند بانک باید کنسرسیوم شوند. آقایانی که 20، 30 میلیارد وام می‌گیرند من نمی‌دانم چطور به اینها وام داده‌اند و به دارایی هم اعلام نکرده‌اند که این مبلغ را وام گرفته‌اند.

وی افزود: حال اینجا سؤال پیش می‌آید که آقای رضوی 20 درصد را رد کردید، نماینده بانک مرکزی آمدند و یک قانونی را از بانک مرکزی خواندند که آیین‌نامه تسهیلات کلان است، آقای علی‌محمدی و نماینده بانک مرکزی هم گفتند که رضوی بیشتر از 10 درصد گرفته است. سرمایه بانک سرمایه در سال 92 مبلغ 590 میلیارد بوده، شما چرا این وام را به رضوی دادید؟ پس شما اشتباه کردید نه من.

وی گفت: در سال 92 بانک سرمایه قانون را عوض می‌کند و سرمایه پایه را سرمایه اندوخته می‌کند و دوباره در سال 94 به سرمایه پایه تغییر می‌دهد. این عجیب نیست.

رضوی با ارائه مستندات این قانون خطاب به قاضی مسعودی مقام گفت: امیدوارم دوستان بانکی دیگر زیر این موضوع و این نامه‌ای که خدمت شما نشان می‌دهم نزنند. من در سال 92، 80 میلیارد درخواست وام دادم که 10 درصدی که می‌فرمایند 70 میلیارد می‌شود.

وی خطاب به قاضی مسعودی مقام و نمایندگان بانکی حاضر در جلسه گفت: آقای نماینده بانک مرکزی کلاهش را بالاتر بگذارد که گفته سرمایه بانک سرمایه 59 میلیارد است ضمن اینکه گزارش سازمان بورس نیز موجود می‌باشد، صورت مالی سال 92 بانک سرمایه نوشته 7519 میلیارد ریال که به گفته دوستان 10 درصد آن 750 میلیارد می‌شود. در همان سال (92) 22 میلیارد پرداخت کردم و بعد از آن بانک مرکزی گفته است که سال 93 تا 95 تسهیلاتی که دادید زیر 20 درصد بوده است.

در اینجا قاضی مسعودی مقام خطاب به متهم رضوی اظهار داشت: نماینده بانک مرکزی گفته است 20 درصد برای مدیران است و 10 درصد برای سایرین.

متهم رضوی خطاب به قاضی گفت: بانک مرکزی گفته بیشتر از 20 درصد حق ندارید، بدهید و کنسرسیوم بوده است.

متهم ردیف اول رضوی خطاب به قاضی مسعودی مقام و حضار در دادگاه، گفت: آقای علی‌محمدی آمد ابرویش را درست کند زد چشمش را هم کور کرد.

رضوی اضافه کرد: من ملک 56 میلیاردی را دادم که در کارشناسی گفتند که 30 میلیارد است، آقای علی‌محمدی هم گفتند که ما کارشناسی کرده‌ و به کانون وکلا داده‌ایم؛ آقای فولاد خوزستان هم ملک 90 میلیاردی را 30 میلیارد با کارشناسی و ثبت خریداری کرد.

متهم ردیف اول رضوی در ادامه دفاعیات خود اضافه کرد: آقای تورک گفتند نه 56 میلیارد شما و نه 30 میلیارد بانک به هیأت سه نفره دادند که نماینده دادگاه و نماینده من هم در آن هیأت حضور داشتند و قیمت 72 میلیارد را گذاشتند، جالب اینجاست همان ملکی که اینها می‌گویند 50 میلیارد تومان، فولاد خوزستان آن را 30 میلیارد تومان گرفته، 20 میلیارد آن در این وسط چه می‌شود.

وی خطاب به قاضی و قهرمانی نماینده دادستان گفت: اگر هادی رضوی کارشناس را خریده بگیرید پدرش را هم در بیاورید، اگر هم قیمت پایین خورده پس من کاره‌ای نیستم.

وی افزود: آقای پسندیده نامه‌ای را در تاریخ شهریور 96 زدند که در آن عنوان شده بود دیون هادی رضوی محاسبه شود و آقای خانی در جواب این نامه گفته بودند من چه کاره هستم باید اعتبارات آن را بررسی می‌کرد.

این متهم بیان کرد: در صورت‌های مالی سال ۹۷ صراحتاً مطالبی آوردم که نشان می‌دهد مؤسسات دیگری نیز مانند من صورت حساب مالی داشتند. من در صورتجلسه سال ۹۴ بدهکار هستم اما در سال ۹۵ بدهی ندارم. آقایان گفتند پول معلم‌ها را خورده‌ای. قابل توجه معتقدین به حیف و میل شدن اموال، از ۸۰ میلیارد تومان ۲۲ میلیارد پرداخت شده است. در مورد پول معلمان اگر صندوق غارت شده است چطور پول فرهنگیان بازنشسته را پرداخت کرده‌اید؟ این چه غارتی است که از سویی سرمایه گذاری بزرگ برای آینده می‌کنند؟

رضوی ادامه داد: سرمایه گذاری ما اصلاً پول فرهنگیان نیست. من در مشارکت مدنی فعال بوده‌ام که مدارک آن را ارائه کرده‌ام. مبالغ مستقیماً به حساب من وارد می‌شد زیرا کار من به صورت عام بازرگانی بود و مدیران گردن هم می‌اندازند. مرد باشید و پای کار خود بایستید.

وی در ادامه دفاعیات خود گفت: آقای قاضی من دو قرارداد سری نشانتان می‌دهم و معذور هستم که نمی‌توانم در مورد آن به رسانه‌ها بگویم و اینکه نمی‌توانم اعلام کنم دلیل خاصی دارد.

رضوی افزود: در مورد ضمانت نامه‌ها از مدیران بانک سوال دارم. آقای پویان مهر آیا در این رابطه قرارداد را بنده وسط کار عوض کردم؟ شرکت دام به بانک سرمایه صراحتاً نامه زده که ضمانت نامه انجام تعهد می‌خواهد لذا بعد از تأیید شما به من ابلاغ شده است و شما با شرکت دام در تماس بوده‌اید. شما بودید که ضمانت نامه انجام تعهد صادر کردید. اگر من نامه را جعل کرده‌ام بگویید.

این متهم تصریح کرد: اگر قراردادی وجود نداشت، باید به شرکت دام اعلام می‌کردید. مرغ پخته هم از این حرف‌ها خنده‌اش می‌گیرد.

رضوی حین ارائه دفاعیات در رابطه با ضمانت نامه‌ها و شرکت دام چندین مرتبه نزد قاضی رفت و مستندات موجود را ارائه داد. در قمستی از این رفت و آمدها میان دادگاه ایستاد و بدون میکروفن با صدای بلند مطالبی را بیان کرد.

رضوی عنوان کرد: ضمانت نامه، محل سود آوری بانک‌ها است. ۲۰ درصد از شما پول می‌گیرند و سود نمی‌دهند و وقتی بدهکار می‌شوند اقدام به صدور ضمانت نامه می‌کنند. آقای قهرمانی اعلام می‌کند رضوی می‌خواسته ضمانت نامه قیر بگیرد و راهش ندادند در حالی که در مورد ضمانت نامه کارتن خواب‌ها اولین بار بنده به آقای هادی توضیح دادم. در مورد ضمانت نامه کارتن خواب‌ها در سال ۹۴ و ۹۵ پرونده تشکیل و دست مجموعه‌ای داده شده بود. بنده به بانک گفتم که کارتن خواب هستند و برای ضمانت نامه‌ها ۵ درصد دیپازیت گرفته شده بود و از من ۲۰ درصددیپازیت گرفتند.

این متهم در بخش دیگری از دفاعیات خود بیان کرد: آقای علیمحمدی در جلسه قبل با صدای بغض آلودی گفتند امان از تزویر و ریا. من به آقای خانی نامه زدم و گفتم اتفاقاتی افتاده که بلافاصله خانم شیخی مدیر حقوقی را تغییر می‌دهند و آقای هادی سرپرست حقوقی می‌شود که اسناد آن نیز موجود است.

یکی از حاضرین در دادگاه در واکنش به این صحبت رضوی گفت: این قرارداد یک ساعت هم اجرایی نشد.

رضوی خاطرنشان کرد: امضای شما موجود است و این مصوبه هیأت مدیره است.

قاضی مسعودی مقام خطاب به رضوی گفت: این اسناد مصوبات داخلی بانک سرمایه است اینها را از کجا آوردید؟

متهم پاسخ داد: اگر این، استناد را نداشتم نمی‌توانستم حرف‌هایم را بفهمانم. بنده نامه را به بازپرسی دادم و آنها ادله به بازپرسی ارائه دادند. آقای زینی همکار شوهر خانم شیخی و آقای پاکزاد صراحتاً اعلام می‌کنند که خانم شیخی و آقای زینالی در سال ۹۲، ۶۱۵ میلیون اضافه‌تر گرفته و خرج دوا و درمان خواهرش کردند. این مبلغ برگردانده شد و هر دو عزل شدند. این افراد خارج از ضوابط بانکی پول می‌گرفتند و طرح دعوا می‌کردند.

رضوی ادامه داد: آقای علیمحمدی جلسه قبل از من برای بیان دفاعیات ناراحت شده بودند. من باید برای دفاع از خود تلاش کنم. مثلاً می‌گویند تو کوچه سوم غش کرده‌ای اما من فیلمی می‌آورم که کوچه پنجم بوده است و به من می‌گویند چرا این فیلم را آوردی.

وی افزود: گروهی در بانک سرمایه شکل گرفته بود که ادمین آن آقای علیمحمدی بود و تا دقیقه آخر اینها اعلام می‌کردند که خانی پرچمدار مبارزه با فساد است. آقای علیمحمدی تو را به جان بچه‌هایت قسم می‌دهم، این گروه تشکیل شده است یا نه؟

علیمحمدی با سر در پاسخ به این پرسش آن را تأیید کرد.

رضوی بیان کرد: شعار این گروه، تیم نو- فکر نو بود. این گروه ۸ عضو داشت و مدیران گروه طرفدار آقای خانیبودند و با ایشان بیعت می‌کنند که ما عضو تیم شما هستیم، صادقانه عمل می‌کنیم و تجدید پیمان می‌کنیم.

وی خطاب به علیمحمدی ادامه داد: در پیام‌هایی گفتید من منتظر دکتر هستم اگر موافقت کند ما انجام می‌دهیم.

رضوی تعداد زیادی از متن پیامک‌های کانال را قرائت کرد و به اظهار نظرهای علیمحمدی در مورد خانی و پویان شاد و … اشاره کرد.

قاضی مسعودی مقام در واکنش به این اقدام رضوی گفت: اینها را از کجا آوردید؟ گویا شما در همه سازمان‌ها دخل و تصرف دارید که می‌توانید تلگرام را رصد کنید.

رضوی پاسخ داد: نه من هک نکردم. وزارت اطلاعات هم نیستم. یکی این پاکت را برای ما در دفتر فرستاد که عجیب است. این گروه ۸ عضو داشت. آقای علیمحمدی اول این موضع را انکار کردند.

قاضی خطاب به متهم گفت: می‌دانید که به دست آوردن این اسناد جرم است؟ در مورد فرستاده شدن این اسناد برای شما تحقیق می‌کنیم و از دادستان می‌خواهیم به جد بررسی کنند اسناد و مدارک موجود از چه طریقی حاصل شده است. سو نیتی موجود است به نحوی که افراد عادی به مطالب سرّی دسترسی پیدا می‌کنند.

رضوی بیان کرد: این پیام‌های واتس اپ من است. اینها که دیگر سری نیست.

قاضی گفت: اشکال ندارد، هر چه دارید بدهید.

اسامی متهمان پرونده بانک سرمایه

۱-سید محمدهادی رضوی دایر بر مشارکت در اخلال عمده در نظام اقتصادی کشور از طریق تحصیل مال از طریق نامشروع.

۲- احسان دلاویز دایر بر معاونت در اخلال عمده در نظام اقتصادی کشور از طریق معاونت تحصیل مال از طریق نامشروع.

۳- محمدرضا خانی (مدیرعامل و عضو هیئت مدیره وقت بانک سرمایه) دایر بر مشارکت در اخلال عمده در نظام اقتصادی کشور از طریق مشارکت در خیانت در امانت.

۴- محمدعلی هادی (عضو هیئت مدیره وقت بانک سرمایه) دایر بر مشارکت در اخلال عمده در نظام اقتصادی کشور از طریق مشارکت در خیانت در امانت.

۵- بهمن خادم (عضو هیئت مدیره وقت بانک سرمایه) دایر بر مشارکت در اخلال عمده در نظام اقتصادی کشور از طریق مشارکت در خیانت در امانت.

۶- مهرداد باقری (عضو هیئت مدیره وقت بانک سرمایه) دایر بر مشارکت در اخلال عمده در نظام اقتصادی کشور از طریق مشارکت در خیانت در امانت.

۷- یاسر ضیائی شیرکلائی (قائم مقام وقت بانک سرمایه) دایر بر مشارکت در اخلال عمده در نظام اقتصادی کشور از طریق مشارکت در خیانت در امانت.

۸- خیراله بیرانوند (مدیر عامل و عضو هیئت مدیره وقت بانک سرمایه) دایر بر مشارکت در اخلال عمده در نظام اقتصادی کشور از طریق مشارکت در خیانت در امانت.

۹- پرویز احمدی (سرپرست بانک و رئیس هیئت مدیره وقت بانک سرمایه) دایر بر مشارکت در اخلال عمده در نظام اقتصادی کشور از طریق مشارکت در خیانت در امانت.

۱۰- علیرضا حیدرآبادی‌پور (مدیرعامل و عضو هیئت مدیره وقت بانک سرمایه) دایر بر مشارکت در اخلال عمده در نظام اقتصادی کشور از طریق مشارکت در خیانت در امانت.

۱۱- شهاب‌الدین حسامی دایر بر مشارکت در اخلال عمده در نظام اقتصادی کشور از طریق مشارکت در خیانت در امانت.

۱۲- مانی رهبری دایر بر مشارکت در اخلال عمده در نظام اقتصادی کشور از طریق مشارکت در خیانت در امانت.

۱۳- محمد سلمانی علائی دایر بر مشارکت در اخلال عمده در نظام اقتصادی کشور از طریق مشارکت در خیانت در امانت.

۱۴- سالار بایرامی خلج دایر بر مشارکت در اخلال عمده در نظام اقتصادی کشور از طریق مشارکت در خیانت در امانت.

۱۵- غلامرضا شیانی دایر بر مشارکت در اخلال عمده در نظام اقتصادی کشور از طریق مشارکت در خیانت در امانت.

۱۶- سید ابوالقاسم سجودی جورشری دایر بر مشارکت در اخلال عمده در نظام اقتصادی کشور از طریق مشارکت در خیانت در امانت.

۱۷- رحیم قنبری دایر بر مشارکت در اخلال عمده در نظام اقتصادی کشور از طریق مشارکت در خیانت در امانت.

۱۸- احمد کولیوند دایر بر مشارکت در اخلال عمده در نظام اقتصادی کشور از طریق مشارکت در خیانت در امانت

۱۹- مجید زاهدی دایر بر مشارکت در اخلال عمده در نظام اقتصادی کشور از طریق مشارکت در خیانت در امانت.

۲۰- حمیدرضا فاروقی دایر بر مشارکت در اخلال عمده در نظام اقتصادی کشور از طریق مشارکت در خیانت در امانت.

۲۱- محمود لطف‌اله پور دایر بر مشارکت در اخلال عمده در نظام اقتصادی کشور از طریق مشارکت در خیانت در امانت.

۲۲- علی نانچیان دایر بر مشارکت در اخلال عمده در نظام اقتصادی کشور از طریق مشارکت در خیانت در امانت.

۲۳- پیمان پویان مهر دایر بر مشارکت در اخلال عمده در نظام اقتصادی کشور از طریق مشارکت در خیانت در امانت.

۲۴- علیرضا کلهر دایر بر مشارکت در اخلال عمده در نظام اقتصادی کشور از طریق مشارکت در خیانت در امانت.

۲۵- نصرت‌اله فرخی دایر بر مشارکت در اخلال عمده در نظام اقتصادی کشور از طریق مشارکت در خیانت در امانت.

۲۶- عباس عبدی دایر بر مشارکت در اخلال عمده در نظام اقتصادی کشور از طریق مشارکت در خیانت در امانت.

۲۷- محمد سرخیل دایر بر مشارکت در اخلال عمده در نظام اقتصادی کشور از طریق مشارکت در خیانت در امانت.

۲۸- سعید حسن‌زاده دایر بر مشارکت در اخلال عمده در نظام اقتصادی کشور از طریق مشارکت در خیانت در امانت.

۲۹- علی پورمنزه دایر بر مشارکت در اخلال عمده در نظام اقتصادی کشور از طریق مشارکت در خیانت در امانت.

۳۰- مجیدرضا خایانی دایر بر مشارکت در اخلال عمده در نظام اقتصادی کشور از طریق مشارکت در خیانت در امانت.

۳۱- خانم پری یدیسار دایر بر مشارکت در اخلال عمده در نظام اقتصادی کشور از طریق مشارکت در خیانت در امانت.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.