ناگفته هایی گمشده در پرونده شکنجه دختر تهرانی توسط پسر سیرجانی + فیلم و عکس
حجم ویدیو: 6.54M | مدت زمان ویدیو: 00:00:59

به گزارش رکنا، اویل هفته جاری بود که انتشار فیلم کتک زدن دختری نوجوان توسط پسر جوانی دست به دست در فضای مجازی پخش شد و بسیار خبر ساز شد. پلیس فتا که حواسش به همه چیز است خیلی زود دست به کار شد و با شناسایی متهم اصلی این پرونده او را در کم‌ترین زمان ممکن دستگیر کرد وتحویل دستگاه قضایی داد. همچنین دستگاه قضایی اعلام کرد قاطعانه به این پرونده رسیدگی خواهد اگرد.

دستگیری متهم و هم دستش

اما پسرجوان چه طور دستگیر شد، محمدرضا ایران نژاد فرمانده انتظامی شهرستان سیرجان در این باره اظهار داشت:در پی انتشار فیلمی در فضای مجازی که یک دختر نوجوان از سوی پسر جوانی که چهره آن در تصویر مشاهده نمی‌شد به شدت مورد ضرب و جرح واقع شده بود، موضوع به صورت ویژه در دستور کار پلیس آگاهی قرار گرفت و در کم‌ترین زمان ممکن متهمان این پرونده شناسایی و دستگیر شدند.

سرهنگ ایران نژاد با اشاره به حساسیت موضوع و تشویش اذهان عمومی بیان داشت: ۲ متهم سه ساعت پس از انتشار فیلم توسط پلیس آگاهی دستگیر و پس از روبه رو شدن با ادله ماموران به جرم خود اقرار کردند.

برخورد قاطع دستگاه قضایی با عاملان حادثه سیرجان

محسن نیکورز دادستان عمومی و انقلاب شهرستان سیرجان نیز در این باره گفت:در پی رصد فضای مجازی توسط کارگروه رصد امور فضای سایبری در دادسرای سیرجان، در تاریخ چهاردهم دی ماه کلیپی مشاهده که در آن پسری اقدام به حبس دختری در یک خانه باغ نموده و اقدام به ضرب و جرح و آزار و اذیت ایشان می‌نماید که متهم کلیپ ضبط شده را در STORY اینستاگرام خودش به اشتراک گذاشته است.

وی افزود: بلافاصله با رئیس پلیس آگاهی شهرستان هماهنگی لازم انجام و متهم در مخفیگاهش شناسایی و ادله دیجیتال وی نیز توقیف شد.

نیکورز با بیان اینکه متهم اصلی (ضارب) با صدور قرار بازداشت از سوی معاون دادستان (قاضی ویژه رسیدگی به جرائم سایبری) روانه زندان شده است و همچنین در این رابطه شخصی هم که اقدام به فیلم برداری نموده بود شناسایی و به همراه ضارب اصلی دستگیر شده اند خاطرنشان کرد: با دستور رئیس کل دادگستری استان کرمان به پرونده آزار و اذیت دختر جوان در سیرجان به صورت ویژه رسیدگی خواهد شد و دستگاه قضایی با عاملان این حادثه قاطعانه برخورد خواهد نمود.

وقتی فالورر‌ها بالا رفتند

با این حال این ماجرا ابعاد گسترده‌ای به خود گرفت به طور مثال با شناسایی هویت پسرجوانی که عامل اصلی این حادثه بود و فیلم کتک زدن دختر نوجوان را منتشر کرده بود تعداد زیادی از کاربران در فضای مجازی به سراغ صفحه شخصی او رفتند و واکنش‌های متفاوتی از خود نشان دادند. نکته عجیب‌تر اینکه در مدت زمان کوتاهی فالوور‌های اون نیز به چند ده هزار نفر رسید.

شناخت داشته باشیم

ماجرای دردناکی که برای دخترک نوجوان در سیرجان رخ داد شاید زنگ خطری باشد برای قشر نوجوان و جوان که این روز‌ها بیشترین زمان خود را به جای اینکه در فضای واقعی سپری کنند در فضای مجازی خرج می‌کنند. سرهنگ تورج کاظمی رئیس پلیس فتای تهران بزرگ که او و همکارانش روزانه با پرونده‌های زیادی که قشر نوجوان وجوان جامعه یا قربانی شده اندو یا دانسته ونداسته مرتکب جرم شده اند سرو کار دارند می‌گوید:در فضای مجازی مسئله‌ای که بیشتر از هرچیز دیگری نمایان است پنهان بودن کاربران این فضاست. از طرفی بدون مرزو محدوده بودن این فضا را نیز می‌توان از ویژگی‌های دیگر آن برشمرد. این دو ویژگی باعث می‌شود مشکلاتی برای قشری از جامعه ایجاد شود که آگاهی‌های لازم برای ورود به این فضا را ندارند.

وی ادامه می‌دهد: متاسفانه کا ربران فضای مجازی که سن پایینی دارند به خصوص قشر نوجوان بدون اینکه افراد را در این فضا بشناسند به راحتی اعتماد کرده و با آن‌ها ارتباط برقرار می‌کنند، ارتباطاتی که دوستانه می‌شود. اما موضوعی که در این رابطه بیشتر از هر نکته دیگری به چشم می‌خورد فریب خوردن این افراد است. افرادی که به سادگی در دام نا اهلان می‌افتند و به انواع مختلف قربانی می‌شوند. از جمه ماجرای دختر نوجوانی که فریب پسرجوانی را خورده و از تهران به سیرجان می‌رود.

کاظمی می‌گوید:در بسیاری از ارتباطات فضای مجازی افراد بدون اینکه شناختی از طرف مقابل خود داشته باشند عکس هایش را در اختیار طرف مقابل می‌گذارد و این عکس‌ها باعث شود که موضوعاتی مثل تهدید و اخاذی شکل بکیرد. در بسیاری از پرونده‌هایی که به دست پلیس فتا می‌رسد افراد قربانی وقتی حیثیت خود را در خطر می‌بینند حاضرند برای جلوگیری از انتشار عکس هایشان که متاسفانه با اختیار خود در اختیار طرف مقابل گذاشته اند نیاز‌های فرد مجرم را برطرف کنند. این نیاز می‌تواند هرچیزی باشد مثل مالی و یا سفر از تهران به سیرجان.

رئیس پلیس فتای تهران بزرگ ادامه می‌دهد:موارد مجرمانه زیادی در هر کدام از اپلیکشین‌های فضای مجازی رخ می‌دهد، اما بدون شک ترویج فرهنگ اسلامی و دینی در جامعه و خانواده که جامعه‌ای کوچکتر از جامعه اصلی است و همچنین ایجاد حد و حدود برای قشر نوجوان توسط والیدن برای ارتباط برقرار کردن با افراد دیگر می‌تواند کمک بزرگی در جلوگیری از مواردی مثل مورد سیرجان بکند.

فضای مجازی اتصال است، ارتباط نیست

عدم داشتن اطلاعات کافی والدین که نسل گذشته به حساب می‌آیند و اطلاعات به روز و جدید نسل جوان از تکنولوژی روز شاید یکی از مواردی است که باید بیشتر به آن پرداخت. در همین راستا دکتر سیدحسن موسوی چلک آسیب شناس اجتماعی و رئیس انجمن مددکاران اجتماعی ایران در این رابطه می‌گوید:شناخت والدین نسبت به نیاز‌ها و مطلالبات و خواسته‌های فرزندان خود به همان نسبت که فضای واقعی است نیاز است در در فضای مجازی هم به شدت احساس نیاز می‌شود.

وی ادامه می‌دهد: این روز‌ها با این واقعیت مواجه هسستیم که تکنولوژی برای بهره گیری افرادی با سواد در این حوزه است. در مقایسه با گذشته، امروز بچه‌ها در بسیاری از موضوعات از والدین جلوتر هستند، طبیعتا در این گونه مواقع والیدن نمی‌توانند در مقابل فرزندان خود راهنمای خوب و مداخله گر و پاسخگوی خوبی باشند.

وی در ادامه افزود:این موضوع باعث می‌شود که نتوانند به موقع مشکلات و خطرارت شناسایی کنند و به همین دلیل گاهی مواقع از دست آن‌ها خارج می‌شود و بچه‌ها وقتی دچار مشکل شدند تازه متوجه موضوع می‌شوند، اما متاسفانه به دلیل عدم اطلاعات کافی باز هم نمی‌توانند نقش والدینی خود را به درستی انجام بدهند. این ماجرا مستلزم این است سواد والیدن و افرادی که با نوجوان و جوانان سروکار دارند بالا برود.

چلک می‌گوید: این نگاه که صفحه من درفضای مجازی شخصی است و من امنیت دارم نگاه درستی نیست و متاسفانه این جزو اشتباهات استراتژیکی است که داریم انجام می‌دهیم. باید به این مسئله برسیم که فضای مجازی اتصال است، ارتباط نیست.

نمایش زندگی در اینستاگرام

اما موضوع دیگری نیز در این میان وجود دارد، آن هم نمایش زندگی آدم‌ها در اینستاگرام است، اتفاقی که هرکدام از ما شاهد آن بوده ایم. چلک در این باره می‌گوید: فضای مجازی برای ابراز وجود و دیده شدن است، به نظر شما چرا هرکدام از ما دوست داریم هر پستی که در ایسنتاگرام منتشر می‌کنیم لایک بیشتری بخوریم.

وی می‌گوید: انسان‌ها به دلیل خلعی که درفضای واقعی دارند خود را در فضای مجازی نشان می‌دهند. بسیاری از انسان‌ها از این فضا به نحو احسنت استفاده می‌کنند و تبادل اطلاعات دارند و متاسفانه افراد دیگر برای کار‌های روزمره و انتشار جزئیات زندگی خود از این فضا استفاده می‌کنند.اخبار 24 ساعت گذشته رکنا را از دست ندهید

جعفر پاکزاد