به گزارش رکنا، سرهنگ محمد ترحمی رئیس اداره حقوقی راهور ناجا در مورد شکایت پلیس Police راهور از بازپرس پرونده تصادف Crash در آزادراه شهید شوشتری مشهد اعلام کرد: در تصادفات رانندگی بنا بر ماده 17 قانون Law رسیدگی به تخلفات رانندگی و ماده دو قانون رسیدگی فوری به خسارت ناشی از تصادفات رانندگی، افسران کارشناس تصادفات پلیس، دارای صلاحیت بوده و نظر ‌آن ها در حکم نظر کارشناسان رسمی است و این نظر برای مقامات قضایی علم‌آور است.
رئیس اداره حقوقی راهور ناجا تصریح کرد: در صورتی که به نظر قاضی Judge رسیدگی کننده، نظر کارشناس مبهم یا ناقص باشد یا به صورت مستدل مورد اعتراض طرفین قرار گیرد ضمن اینکه قاضی رسیده کننده می‌تواند به خود کارشناس مراجعه کند، مراتب به هیات کارشناسی مطابق ماده 2588 قانون آیین دادرسی ارجاع می‌دهند که کارشناسان به تعداد فرد، منتخب مقام قضایی مجددا به تصادف رسیدگی کرده و نظر خود را به استحضار مراجع رسیدگی کننده می‌رساند.
وی گفت: احصای هرگونه تقصیر در تصادفات اعم از بررسی نقش مباشرین، مسببین یا نقش سایر مبادی راه یا خودرو یا حتی سایر اشخاص حقوقی به استناد تبصره 3 ماده 14 قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی توسط کارشناسان تصادفات احصا می‌شود.
ترحمی ادامه داد: به همین استاد و از آنجایی که در تصادفات روز 4 فروردین 96 آزادراه شهید شوشتری کارشناسان تصادفات پس از بررسی جمیع اوضاع و احوال‌، علل انسانی شامل عدم رعایت سرعت مطمئنه، عدم رعایت فاصله طولی و عدم توجه به جلو از ناحیه تعداد قلیلی از رانندگان در حرکت در آزادراه تشخیص داده‌اند که لازم است به استحضار مردم ایران رساند.
وی اعلام کرد: در روز حادثه Incident به علت نامساعد بودن شرایط جوی و بروز پدیده مه در حدود 10 کیلومتر از آزادراه شهید شوشتری همراه با بارش باران و  لغزندگی معبر از ساعت اولیه صبح، پلیس راه استان اقدام به استقرار عوامل پیاده در گیت‌های عوارض و همچنین دو طرف آزادراه نموده و به رانندگان عبوری وضعیت جاده و لزوم احتیاط را گوشزد می‌کردند.
رئیس اداره حقوقی راهور ناجا تصریح کرد: در این روز تعداد گشتی‌های پلیس راه در محدوده مه‌گرفتگی به دو برابر ارتقا یافته و گشتی‌های در حال حرکت نیز مراقبت می‌کردند تا نقض نظامات دولتی و بی‌احتیاطی توسط رانندگان حادث نشود.
وی گفت: علی‌رغم حضور پلیس و هشدار تابلوهای پیام‌نمای متغیر در ورودی آزادراه قبل از مکان مه گرفته مبنی بر کاهش سرعت تا 40 کیلومتر بر ساعت (در هوای مه‌گرفته)، متاسفانه عدم توجه به جلو، عدم رعایت فاصله طولی و عدم رعایت سرعت مطمئنه توسط تعداد اندکی از رانندگان در بازه زمانی 12:10 تا 12:30 منجر به وقوع 3 تصادف چند خودرویی شد.
ترحمی به بیان جزئیات این تصادفات پرداخت و تشریح کرد: اولین تصادف حدودا 60 متر بعد از عوارضی نیشابور به سمت مشهد اتفاق افتاد و رانندگان عبوری از مسیر مشهد به سمت نیشابور در لاین مخالف اقدام به توقف و تصویربرداری از حادثه نموده و علی‌رغم تذکر عوامل پلیس راه منجر به کاهش سرعت تردد و ایجاد طول صف شدند که حدود 200 متر بعد از تصادف اول، 2 تصادف زنجیره‌ای 11 و 23 خودرویی حادث شد که تعدادی از شهروندان مجروح شده و متاسفانه کودک 7 ساله‌ای در مسیر بیمارستان جان خود را از دست داد.
وی گفت: بعد از وقوع تصادفات مزبور، کارشناسان تصادفات و عوامل پلیس راه و همچنین رئیس پلیس راه استان نیز به صورت فوری در محل حاضر شدند و تا بررسی کامل تصادفات اقدام به انسداد آزادراه به منظور رسیدگی به صحنه و پاکسازی مسیر کردند. 
رئیس اداره حقوقی راهور ناجا به بازگشایی آزادراه شهید شوشتری اشاره و بیان داشت: در ساعت حدود 14 همان روز آزادراه بازگشایی شد و در ساعت 14:30 در حدود کیلومتر 20 آزادراه در مسیر مشهد به نیشابور، بی‌مبالاتی راننده یک دستگاه اتوبوس که سرعتی بالغ بر 97 کیلومتر بر ساعت را در شرایط جوی لغزنده و مه‌گرفته را دارا بود تصادف دیگری را شاهد بودیم.
وی گفت: راننده اتوبوس علی‌رغم اینکه حدود 5 کیلومتر قبل از آن تابلوی پیام متغیر جاده‌ای سرعت را 40 کیلومتر بر ساعت اعلام نموده با سرعت 97 کیلومتر بر ساعت تردد داشته که منجر به برخورد با 7 الی 8 وسیله نقلیه و مصدومیت تعدادی از شهروندان شد.
ترحمی به حضور پلیس راه در صحنه مزبور پرداخت‌ و گفت: اقدامات پلیس راه در قبل، حین و بعد از حادثه مطابق با شرح وظایف ابلاغی همراه با سرعت و دقت بوده و همه دستگاه‌های مسئول در امداد و نجات شامل هلال‌احمر، اورژانس‌،‌آتش‌نشانی و راهداری حداکثر سعی خود را در راستای خدمت‌رسانی به مردم انجام داده‌اند.
این مقام ارشد حقوقی راهنمایی و رانندگی کشور به 78 هزار ترددی که تردد شمارهای جاده‌های در طول آن روز در آن مسیر ثبت کرده‌اند اشاره و تصریح کرد: فقط 43 وسیله نقلیه در آن مسیر با یکدیگر برخورد چند خودرویی داشته که در آن 23 راننده مقصر بوده‌اند؛ تعدادی از این رانندگان نیز حسب شرایط ایجاد شده توسط تعداد دیگری راننده تحت تاثیر واقع شده‌اند؛ لذا بی‌احتیاطی بسیار کمی از رانندگان این تصادفات غم‌انگیز را شکل داده است.
ترحمی با ابراز تاسف از عدم رعایت سرعت مطمئنه در شرایط جوی و مه‌آلود به مواد قانونی پرداخت و گفت: برابر ماده 129 آیین‌نامه رانندگی رانندگان مکلف‌اند در شرایط جاده لغزنده و مه گرفته از سرعت وسیله نقلیه خود بکاهند تا حدی که منجر به تصادف نشود؛ همچنین در ماده 130 رانندگان مکلف شده‌اند در صورتی که 50 متر مقابل آنها قابل رویت نباشد از سرعت خود کاسته تا موجب تصادف نشوند.
وی افزود: طبق ماده 173 آیین‌نامه، رعایت فاصله طولی با خودروی جلویی به رانندگان اعلام شده، لیکن عدم توجه تعداد کمی از رانندگان باعث بروز تصادفات شد که حجم بالای تردد در لغزندگی معبر در پیدایش تصادفات موثر بوده است.
این مقام ارشد حقوقی راهنمایی و رانندگی کشور، اعلام کرد: در هر حال در تصادفات اعلامی، تقصیری بر عهده پلیس نبوده و پلیس تمام وظایف خود را که مبتنی بر اجرای قوانین و مقررات است به دقت انجام داده و هیچ کوتاهی یا قصوری به پلیس راه خراسان رضوی قابل انتساب نیست.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.

 

وبگردی