رییس هیئت مدیره شرکت ایرانیان صنعت پادیر ماندگار در گفتگو با گسترش نیوز مطرح کرد؛
بومی سازی، راهکاری طلایی برای جلوگیری از ارزبری
اعتماد مقدم گفت: بومی سازی تجهیزات بر اساس شرایط موجود کشور تعریف می شود تا قطعاتی ساخته شود که در داخل کشور هم قابلیت ساخت و تعمیر داشته باشد که هم هزینه و زمان را کاهش دهند.
در این میان نقش شرکت هایی که با بومی سازی تجهیزات مورد نیاز تولیدکنندگان، موجب کاهش ارزبری می شوند بیش از پیش دارای اهمیت باشد.
شرکت ایرانیان صنعت پادیر ماندگار یکی از این شرکت ها است که در طی سالیان اخیر نقش عمده ای در جلوگیری از خروج ارز از کشور داشته و تمام تلاش خود را در همین راستا به کار گرفته است.
اعتماد مقدم در ابتدای این گفتگو با بیان اینکه شرکت ایرانیان صنعت پادیر ماندگار پروژه های مختلفی را در حال اجرا دارد، اظهار داشت: در حال حاضر دو پروژه در دستور کار شرکت قرار دارد که این پروژه ها در مرحله راه اندازی و بهره برداری قرار دارند. یکی از این پروژه ها، پروژه آهک قلعه گنج است که زیر نظر بنیاد مستضعفان است. دومین پروژه نیز خط تولید کلسینه شاموت برای شرکت نسوز سمیرم است که در مرحله بهره برداری قرار دارد.
هر دوی این پروژه ها به تولید اسمی خود رسیدند و به عقیده ما اگر بهره برداران موفق شوند از تجهیزات موجود، استفاده درستی داشته باشند¡ توانایی دسترسی به تولید (حدود ۱۵% ) بیشتر از ظرفیت نامی می باشد.
همچنین در خط کلسینه و زینتر منیزیت در منطقه محروم نهبندان برای شرکت سدید سرام معدن کاو در حال اجرا است که امید است با راه اندازی این دو خط کمبود مواد نسوز در کشور تا حدی جبران پذیرد.
پروژه های در دست اقدام پادیر
وی در ادامه به تشریح جزییات پروژه های در دست اقدام شرکت ایرانیان صنعت پادیر ماندگار اشاره کرد و گفت: احداث خط تولید آهک و دولومیت کلسینه برای شرکت آهک فولادیار نوین که جزو زیرمجموعه های فولاد خراسان به شمار می رود از پروژه های مهم ماست که در دست اقدام است. پروژه زینتر دولومیت در اصفهان برای شرکت آذر سپید سپاهان نیز یکی دیگر از پروژه های در دست اقدام ما است. این پروژه بزرگترین خط تولید زینتر دولومیت است که در کشور تعریف شده است.
رییس هیئت مدیره شرکت ایرانیان صنعت پادیر ماندگار در ادامه گفت: دو پروژه گندله سازی را نیز در دست داریم. یکی از این پروژه ها برای شرکت قطعه ساز سیرجان و دیگری برای شرکت فولادکاران نگار در منطقه بردسیر کرمان قرار دارد. از آنجا که گندله سازی با ظرفیت های بسیار بالا و برای پروژه های عظیم در کشور تولید می شدند و عمدتا شرکت های دولتی با بودجه های هنگفت قادر به تولید آنها بودند و بخش خصوصی قادر به ورود به این حوزه نبود. متاسفانه امروزه ما در کشور با مشکل کمبود گندله مواجه هستیم. به لطف خدا با راه اندازی این خطوط تا حد زیادی از مشکل کمبود این ماده فرآوری شده معدنی کاسته خواهد شد.
صرفه جویی ارزی با بومی سازی تجهیزات
اعتماد مقدم در بخش دیگری از صحبت های خود با بیان اینکه انجام این پروژه ها به صورت بومی منجر به صرفه جویی ارزی قابل توجهی می شود، بیان کرد: شرکت کیمیا صنعت که به صورت کنسرسیوم در واحد های
گندله سازی با ما همکاری می کند مجموعه ای دانش بنیان است و خطوط تولید گندله سازی را به صورت دانش بنیان احداث کرده است. این پروژه در حال حاضر به هیچ عنوان ارزبری ندارد و در عین حال موجب اشتغالزایی بسیار گسترده هم به صورت مستقیم و هم غیر مستقیم می شود. اگر همین پروژه با قطعات خارجی به بهره برداری می رسید به احتمال بسیار بالا حدود ۳ الی ۴ برابر قیمت ساخت داخل برای ما تمام می شد.
وی افزود: البته نباید فراموش کرد که فارغ از موضوع اختلاف قیمت ارز که به وجود آمده، به دلیل شیوع ویروس کرونا حمل و نقل بسیار سخت و گران شده و به طور قطع روی قیمت تمام شده تجهیزات وارداتی تاثیر گذار می باشد.
رییس هیئت مدیره شرکت ایرانیان صنعت پادیر ماندگار با بیان اینکه مواد اولیه مورد نیاز ما از داخل کشور تامین می شود، بیان داشت: عمده تجهیزات مورد نیاز ما برای استفاده در کارخانه جات از متریال ورق می باشد که از شرکت های فولاد مبارکه، فولاد اکسین و سایر شرکت های تولیدکننده ورق هستند تامین می شود. تجهیزات مربوط به ریخته گری نیز از دیگر اقلام مورد نیاز ما است که از شرکت های داخلی تامین می شود. باقی تجهیزات مانند بلبرینگ ها و موتور گیربکس ها نیز به دلیل مصارف بالا در صنایع مختلف به نحو استاندارد در کشور موجود است. بومی سازی تجهیزات بر اساس شرایط موجود کشور تعریف می شود تا قطعاتی ساخته شود که در داخل کشور هم قابلیت ساخت و تعمیر داشته باشد هم هزینه و زمان را کاهش می دهند.
اهمیت توجیه کارفرمایان در صرفه جویی ارزی
اعتماد مقدم افزود: یکی از اقدامات مهم ما توجیه کردن برخی از کارفرمایان است. امروزه کارفرمایان برای تولید آهک و دولومیت مورد نیاز خود به کوره های ایستاده روی آورده اند. این کوره ها اکثرا از کشورهای اروپای غربی مانند ایتالیا تامین می شود. این کوره ها علاوه بر مشکلات دانه بندی و هزینه زیاد احداث اولیه، هزینه تعمیرات و نگه داری آنها بسیار زیاد است و همچنین کارفرما باید برای ادامه حیات کارخانه خود با صرف هزینه زیاد اقلام مصرفی را به کشور وارد کند.
وی همچنین خاطرنشان کرد: فارغ از مسائل ارزبری و واردات تجهیزاتی که امکان تولید آن در داخل است ما باید سازندگان خارجی را مجاب می کردیم تا از تجهیزاتی استفاده کنند که ما بعد ها و در زمان بهره برداری به مشکل برنخوریم. اما متاسفانه این اتفاق به صورت گسترده رخ نداده است و از آنجا که تامین کنندگان خارجی به صورت تیپیکال فعالیت می کنند یا محصولات خود را به همه دنیا می فروشند برای تک تک کشورها بومی سازی انجام نمی دهند.
اعتماد مقدم در ادامه خاطرنشان کرد: ما در وهله اول موظفیم که به کارفرما نسبت به بازگشت سرمایه اطمینان خاطر بدهیم. به طور قطع وقتی به صورت ریالی با کارفرما وارد مذاکره شویم زوایای اقتصادی برای شخص کارفرما ملموس تر و روشن خواهد بود. امروزه نوسانات قیمت ارز برای کارفرمایان مشکل ساز شده است.
تاثیر شیوع ویروس کرونا بر نمایشگاه ماینکس
رییس هیئت مدیره شرکت ایرانیان صنعت پادیر ماندگار در پایان به برگزاری نمایشگاه ماینکس اشاره کرد و گفت: ما تا کنون چند مرتبه تجربه حضور در رویداد ماینکس را داشتیم؛ اما این نمایشگاه سال های قبل فعال تر بود. اما نباید فراموش کرد که مسائلی مانند شیوع ویروس کرونا و رعایت پروتکل های بهداشتی در این دوره از برگزاری نمایشگاه بی تاثیر نبوده است.
ارسال نظر