باران‌چشمه: باید ورزش‌های زورخانه‌ای و کشتی پهلوانی را احیا کنیم/ سالن ما نباید به قهوه‌خانه تبدیل شود!

به گزارش رکنا، نشست مطبوعاتی مهرعلی باران‌چشمه رییس فدراسیون ورزش های زورخانه ای و کشتی پهلوانی در محل این فدراسیون صبح امروز (سه شنبه) برگزارشد.

در ابتدای این نشست همچنین برای نخستین از سرود رسمی این ورزش هم به صورت کلیپ ویدئویی رونمایی شد.

باران‌چشمه در این نشست گفت: من طی نزدیک به ۲ سال حضورم در فدراسیون حمایت خوبی از طریق اصحاب رسانه صورت گرفته است‌. خوشبختانه در این مدت با اتفاقات خوبی که رقم زدیم بارقه های امید برای جوانان علاقه مند به این رشته ایجاد شده تا به سالن های زورخانه ای بیایند. این ورزش نزدیک به ۹۰۰سال خدمت دارد اما با این حال متاسفانه برخی شهرهای ما فاقد سالن ورزشی مناسب برای این رشته ورزشی هستند.

وی افزود: بودجه فدراسیون برای‌سال ۱۳۹۹ یک میلیارد و دویست تومان بود و از این منظر چهل و ششمین فدراسیون بودیم،هر چند تنها مبلغ ۸۰۰میلیون به ما تزریق شد. البته برای سال ۱۴۰۰ این مبلغ به نزدیک به ۵میلیارد تومان نزدیک شد و از طرف کمیته ملی المپیک هم منابع مالی به ما تزریق شده است. در حال حاضر ۲۱۰۰۰مخاطب رسمی داریم که در سایت فدراسیون لیست آن ها موجود است. هر چند شاید تعداد افراد فعال در این ورزش به ۲ برابر برسد ولی این تعداد مخاطب برای این ورزش ملی خیلی ناچیز است. تمام تلاش ما بر این است با کمک نهادها و دستگاه های مختلف طبق فرمایشات مقام معظم رهبری باید با این رشته که با فرهنگ ایرانی عجین شده کمک کنیم.

رییس فدراسیون ورزش‌های زورخانه و کشتی پهلوانی تصریح کرد: حتی در دیداری که با وزیر ورزش داشتیم به او گفتم باید کمک شود تا شهرهایی که زورخانه ندارند تمهیدات لازم برای افتتاح سالن ها در آن ها فراهم شود. باید تلاش کنیم این ورزش ملی را احیا کنیم و در این مسیر نیاز است حمایت همه جانبه شویم. در همین چند سال اخیر نزدیک به ۱۰سالن زورخانه از بین رفته اند یا به قهوه و باشگاه بدنسازی تبدیل شده و تغییر کاربری داده اند.ما در مرکز شهر سالنی داریم برای حدود ۱۰۰سال پیش و برخی ها می خواهند آن را تبدیل به تغییر کاربری کنند که با صحبت های انجام شده با مسئولان جلوی این اتفاق را گرفتیم.

باران‌چشمه درباره اینکه اگر این سالن‌ها ثبت ملی شود، چه اتفاقی رخ خواهد داد، بیان کرد: زورخانه شهید فهمیده به عنوان آکادمی ورزش فعالیت می کند یا حتی سالن زورخانه در شهرستان رشت هم این اتفاق در حال رقم خوردن است. در بازار تبریز هم سالنی را تبدیل به سالن قهوه خانه کرده‌اند. شهرداری ها موظف هستند این ورزش ملی را احیا کنند و در کنار آن هم باید این سالن ها توسط سازمان های مربوطه ثبت نام شوند.

وی افزود: ما در ۲ هفته گذشته با رییس فدراسیون ورزش دانش آموزی تفاهم نامه همکاری امضا کردیم تا از هر استانی ۲ مدرسه برای آموزش ورزش زورخانه به مدارس معرفی کنند. حتی عنوان کردیم هزینه آموزش هم با خود ما است. برنامه های خوبی داریم ولی با این بودجه واقعا نمی شود اقدامات ماندگاری انجام دهیم. باید همانند تکواندو در کره جنوبی یا حتی ووشو در چین و جودو در ژاپن باید به رشته های تحصیلی در مدارس و حتی دانشگاه ها اضافه شود.

رییس فدراسیون ورزش زورخانه گفت: متاسفانه با وجود برگزاری مسابقاتومختلف کشتی پهلوانی هنوز این رشته خیلی خوب احیا نشده و اکثر شرکت کنندگان از رشته های آزاد و فرنگی هستند. از این رو قرار شده رشمیدلمیر که از پهلوانان ایران است مسئول مستقیم این رشته قرار دادیم. خیلی از استان ها مربی مخصوص در این رشته را ندارند. اگرچه برخی استان ها دارای سالن ورزشی این رشته هستند اما دارای مرشد مخصوص به این رشته نیستند. برنامه ریزی ما این است هر استانی یک مرشد و در کنار آن ۲ مربی در اختیار قرار داشته باشد.

باران چشمه ادامه داد: مذاکراتی انجام داده ایم که مرشدان و ورزشکاران این رشته ورزشی بیمه تکنیلی شوند و حتی برخی مزایای تحصیلی و معافیت خدمتی برای آن ها میسر شود. حتی مرکز علمی و کاربردی ورزش زورخانه دارای ۶ رشته کاردانی و ۴ رشته در مقطع کارشناسی است. در این مرکز در حال حاضر ۲۹۰ دانشجو مشغول به تحصیل هستند و تلاش ما این است تا استقبال بیشتری از این رشته ورزشی انجام بگیرد.

وی در ادامه صحبت خود درباره ریاست فدراسیون بین المللی این رشته گفت: باید در مورد این فدراسیون از خود شخص مهر علیزاده سوال کنید زیرا خود او مسئول این رشته است. اگر چه در سالیان قبل به طور مستقیم از خود مجلس بودجه می گرفتند اما با توجه به شرایطی که مجلس ایجاد کرده و تمام بودجه در اختیار وزارت ورزش قرار گرفته اکنون آن ها مسئول مستقیم این بودجه هستند. تا جایی که می دانم تا به الان هیچ بودجه ای به فدراسیون بین المللی نداده است.

رییس فدراسیون زورخانه درباره اینکه چرا این رشته در بازی های کشورهای اسلامی نبود، گفت: قرار بر این بود در بازی های کشورهای اسلامی ورزش زورخانه حضور داشته باشد اما متاسفانه در روزهای پایانی به دلیل ممانعت و کارشکنی یکسری کشورهای عربی از جمله عربستان و با وجود تمام تلاش های وزارت ورزش و همچنین کمیته ملی المپیک برای اضافه شدن این رشته ورزشی به بازی های کشورهای اسلامی اما متاسفانه شرایط برای برگزاری این مسابقات فراهم نشد.

انتهای پیام/