واکنش گل گهر در خصوص حذف از لیگ قهرمانان آسیا

لیگ قهرمانان آسیا با نام رسمی ای‌اف‌سی چمپیونز لیگ، یک رقابت سالانهٔ فوتبال باشگاهی قاره‌ای است. لیگ قهرمانان آسیا توسط کنفدراسیون فوتبال آسیا (ای‌اف‌سی) برگزار می‌شود. لیگ قهرمانان آسیا از سال ۱۹۶۷ و با نام جام باشگاه‌های آسیا آغاز گردید. لیگ قهرمانان آسیا در فصل ۲۰۰۳−۲۰۰۲ با الگوبرداری از لیگ قهرمانان اروپا به لیگ قهرمانان آسیا تغییر نام داد.

به گزارش رکنا ورزشی، در پی اعلام رسمی کنفدراسیون فوتبال آسیا مبنی بر عدم صدور مجوز حرفه‌ای برای سه‌ باشگاه ایرانی و از جمله گل‌گهر،این باشگاه بیانیه‌ای مفصل صادر کرد:

۱. باشگاه گل‌گهر در طی هشت ماه گذشته، تلاش‌های فراوانی کرد تا با فراهم ساختن شرایط و اصلاح برخی موارد، مجوز حرفه‌ای کنفدراسیون فوتبال آسیا را دریافت کند و در این بین و با همه موانعی ‌که وجود داشت، موفق شد مجوز AFC را اخذ کند ولی ECB ( نهاد مستقل کنترل ورودی کنفدراسیون فوتبال آسیا) شرایط سخت‌گیرانه‌تری را جهت دریافت مجوز حرفه‌ای برای باشگاه‌ها وضع کرده است و بر خلاف دوره‌های گذشته که فرصتی را برای باشگاه‌ها ایجاد می‌کردند تا با حضور موقت در لیگ قهرمانان آسیا، ایرادات نهایی را برای فصل آینده برطرف کنند، این بار اما از سوی ECB چنین فرصتی به باشگاه‌ها و پذیرش درخواست فوق‌العاده‌ی آنها داده نشده است‌. کما اینکه امسال مجوز حرفه‌ای باشگاه گل‌گهر توسط کمیته بدوی صادر و سپس توسط AFC تایید و اعلام شد. ولی AFC، مجدد و توسط یک موسسه حسابرسی خارجی، ارزیابی دیگری را نسبت به پرونده‌ی باشگاه‌های ایرانی انجام داد و در نهایت اعلام کرد که فعلا سه باشگاه ایرانیِ استقلال، پرسپولیس و گل‌گهر شرایط دریافت این مجوز را تا رفع کامل ایرادات وارده، ندارند.

۲. باشگاه گل‌گهر در فصل گذشته سهمیه‌ی لیگ قهرمانان آسیا را کسب نکرده بود، اما بعد از اینکه اعلام شد در صدور مجوز حرفه‌ای دو باشگاه بزرگ پایتخت، اشکالاتی وجود دارد و در بین باشگاه‌ها‌ی ایرانی هم که موفق به کسب سهمیه نشده‌اند، تنها باشگاه گل‌گهر در صورت رفع برخی مشکلات، شرایط جایگزینی را دارد، مدیریت باشگاه تمام تلاش خود را به کار گرفت تا با رفع ایرادات و در صورت حذف استقلال و پرسپولیس، به عنوان تیم جایگزین، نماینده ایران در این مسابقات شود. با تلاشی که صورت گرفت برخی از اشکالاتی که در حوزه‌ی معیارهای ورزشی، حقوقی و زیرساخت برای صدور مجوز باشگاهی سطح A، لازم بود، توسط باشگاه رفع و به‌اطلاع کنفدراسیون فوتبال آسیا رسید، اما به‌سبب شرایطی که از مدت‌ها قبل بر بدنه‌ی باشگاه تحمیل شده بود، کنفدراسیون فوتبال آسیا با ورود گل‌گهر به لیگ قهرمانان آسیا موافقت نکرد.

۳. این دلایل شرحی کوتاه دارد.  با اینکه در سال گذشته شرایط ثبت‌نام فراهم بود ولی پیگیری لازم جهت ارزیابی صورت نگرفت. شاید اگر اهتمام بیشتری در این مورد صورت می‌گرفت، حداقل تجربه‌ای می‌شد برای طی کردن موفق‌تر این مسیر‌. اما شاید اساسی‌ترین مانعی که بر سر راه کسب مجوز حرفه‌ای وجود داشت، موضوع پرداخت به‌موقع مطالبات مربی بدنساز اسپانیایی ( دستیار آقای مجید جلالی، سرمربی سابق گل‌گهر) بود. متاسفانه پرداختی‌ مطالبات این مربی در زمان مقرر صورت نگرفته است.

۴. با وجود این، هنوز مدتی 10 روزه برای اعتراض و پیگیری این موضوع وجود دارد و باشگاه با جدیت در طی این فرصت به رایزنی‌ها و پیگیری‌های خود ادامه خواهد داد. ذکر این نکته نیز ضروری است که باشگاه گل‌گهر در حال قدم گذاشتن در یک مسیر کاملا حرفه‌ای است و به اذعان بسیاری از کارشناسان ورزشی کشور با راه‌اندازیِ آکادمی فوتبال و توجه به سایر ورزش‌های قهرمانی و هم‌چنین ارتفای زیرساخت‌های ورزشی، آینده‌ی درخشانی در پیش رو دارد. باشگاه‌هایی مثل سپاهان و فولاد هم اگر امروز بدون دغدغه موفق به‌کسب مجوزهای لازم می‌شوند، به این دلیل است که سالها تجربه را پشت سر خود می‌بینند و از ساختاری قوی برخوردار هستند.

در پایان این بیانیه چنین آمده: همین که گل‌گهر در طی کمتر از سه‌سال از حضور در سطح اول فوتبال ایران،  صلاحیت دریافت بسیاری از معیارهای حرفه‌ای کنفدراسیون فوتبال آسیا را دارا می‌باشد، نشان می‌دهد که راه برای دریافت مجوز حرفه‌ای برای باشگاه گل‌گهر در آینده‌ای نزدیک هموار است و امیدواریم با کسب سهمیه در زمین فوتبال و قدم‌هایی که در راستای حرفه‌ای‌سازی در حال برداشته شدن است، باشگاه گل‌گهر در فصل‌های آینده بتواند نماینده‌ای شایسته‌ای برای فوتبال ایران در مسابقات باشگاهی آسیا باشد.