سراجی: به تیم‌های متمول نباختیم

به گزارش رکنا، مراسم تجلیل از بانوان والیبالیست سایپا امروز با حضور مدیران این باشگاه برگزار شد. سایپا سال گذشته قهرمان لیگ ایران شد و امسال به عنوان نماینده کشورمان در جام باشگاه‌های آسیا حضور داشت که در جایگاه چهارم قرار گرفت.

* در حالی که اعلام شده بود مراسم از ساعت ۱۴ آغاز می‌شود، این برنامه با ۴۵ دقیقه تاخیر آغاز شد.

* تقوی نماینده مجلس شورای اسلامی و سلیمانی مدیرعامل گروه خودروسازی سایپا، مهرداد سراجی مدیرعامل باشگاه و بازیکنان تیم والیبال بانوان، جمعی از مربیان و بازیکنان فوتبال هم در مراسم حضور داشتند.

* بهنام ابوالقاسم‌پور مدیرفنی تیم سایپا به همراه سعید اخباری سرمربی این تیم نیز در مراسم حضور داشتند.

* مهرداد سراجی مدیرعامل سایپا در این مراسم گفت: سال گذشته که فعالیت‌های متعددی را شروع کردیم و اتفاقات خوبی به دست آمد. در والیبال قهرمان و در فوتسال بانوان نایب قهرمان شدیم. در دوومیدانی چندین مدال رنگارنگ کسب کردیم‌. ما ۱۸ رشته ورزشی در سایپا داریم که البته برخی از آنها به خاطر کرونا برگزار نشد.

وی افزود: در رده‌های سنی پایه فوتبال در بهترین سطح قرار داریم، با تیم‌های استقلال و پرسپولیس مسابقاتی داشتیم و حتی پیروز شدیم. به تیم‌های متمول نباختیم، اینها با زحمت کادر فنی، بازیکنان و ... کسب شده است.

مدیرعامل سایپا درباره حمایت از ورزش‌های پایه، یادآور شد: با مشورتی که با صالحی‌امیری داشتیم، تصمیم گرفتیم علاوه بر فوتبال و والیبال، سراغ رشته‌های مادر و المپیکی مانند دوومیدانی هم برویم. سایپا در انتخابات فدراسیون فوتبال هم حضور دارد. سابقه سایپا باعث شد این باشگاه نماینده مدیران عامل باشگاه‌ها در هیات رئیسه فدراسیون فوتبال شود.

سراجی درباره وضعیت تیم فوتبال سایپا، یادآور شد: امیدواریم با مربی با اخلاق، تیم فوتبال سایپا را به قله‌های افتخار برسانیم. سراجی در ادامه گفت: درآمدهای باشگاه سایپا حاصل تلاش و دسترنج کارکنان و افراد زحمتکشی است که تلاش می‌کنند ارزش افزوده‌ ایجاد کنند و نتایج آن مبالغی است که در اختیار بازیکنان قرار می‌گیرد، در نتیجه هیچ‌وقت دنبال پرداخت مبالغ کلان به بازیکنان نبوده چون این حاصل دسترنج افرادی است که در شرایطی سخت کار می‌کنند. آن بخشی که مربوط به استعدادیابی و مدیریتی است بهترین نتایج را کسب کردیم که حاصل آن را در فوتبال پایه و والیبال دیدیم. فوتبال امروز کاملا حرفه‌ای شده و شاید نتایج سایپا قابل قبول افکار عمومی نباشد اما این مسیری بود که آگاهانه انتخاب کردیم تا به سمت استعدادیابی برویم.

سراجی در مورد اعتراض سرمربی سایپا به کیفیت بد زمین‌های لیگ دسته اول عنوان کرد: باشگاه‌ها مبالغ قابل توجهی به بازیکنان و مربیان می‌دهند. هزینه‌های سنگینی را برای ترنسفر بازیکنان، جابجایی تیم، هتل‌ها و هواپیماها پرداخت می‌کنند که عدد قابل توجهی است. متأسفانه زیرساخت‌های ورزشی به تبع آن رشد نکرده و به آن بودجه‌ای اختصاص داده نشده است. لازم است به این مساله پرداخته شود. من به عنوان نماینده مدیرعامل باشگاه‌ها از آن‌ها خواهش می‌کنم به بخش‌ زیرساخت‌ها توجه کنند. گذشته از اینکه سایپا در چند بازی گذشته به خاطر نامناسب بودن کیفیت زمین به خصوص در شیراز آسیب دید، این مسأله مهمی است که باشگاه‌ها خودشان باید به آن بپردازند.

وی تصریح کرد: امروز آماده کردن زیرساخت یک زمین هزینه زیادی را نمی‌خواهد. شاید به اندازه یک بازیکن لیگ برتری متوسط باشد. با این رقم می‌توان زیرساخت یک زمین را مهیا و چمن طبیعی در آن ایجاد کرد. باید فضایی را مهیا کنیم که تیم‌ها بتوانند فوتبال روی زمین انجام بدهند و حرکات تاکتیکی، تکنیکی و پاسکاری‌های مناسب داشته باشند. در این شرایط وقتی زمین نامناسب است، بازیکنان رو به زیر توپ زدن روی می‌آورند که این زیبنده فوتبال ما نیست، امیدوارم باشگاه‌های ما بتوانند زیرساخت‌های خود را تا حد قابل قبول ارتقا بدهند.

سراجی در خصوص اینکه آیا نمی‌شد اعضای هیات رئیسه فدراسیون فوتبال به ماجرا اختلاف طارمی و اسکوچیچ ورود کنند، گفت: مواضع تیم ملی در شرایط حساسی که در مسابقات انتخابی جام جهانی قرار دارد باید به صورت حرفه‌ای دنبال شود. ورود اعضای هیأت رئیسه به اتفاقی که منشأ آن یک مصاحبه رسانه‌ای بود و معلوم نیست در ترجمه آن چقدر دقت نظر خرج وجود داشته، رفتاری حرفه‌ای نیست. فکر می‌کنم این مشکل حل و مواضع بازیکن ارزشمند ما و سرمربی زحمتکش تیم ملی به هم نزدیک می‌شود. این مسأله جزو وظایف کادر فنی و سرپرستی تیم و نهایتا دبیر کل است.

وی در مورد اینکه اگر رأی دادگاه CAS به نفع سایپا اعلام شود، با توجه به اینکه چند هفته از مسابقات فصل جدید سپری شده چه اتفاقی می‌افتد، عنوان کرد: اینکه پس از اعلام رأی دادگاه CAS سازمان لیگ و فدراسیون چه تصمیمی می‌گیرند باید بعدا به آن بپردازیم اما من وظیفه دارم حقوق تضییع شده باشگاه را مطالبه کنم. کار کارشناسی حقوقی بسیار گسترده و متمرکزی انجام دادیم. یک تیم حقوقی شامل دو وکیل و همکاران حقوقی باشگاه سایپارا داریم. وظیفه من این است که حقوق از دست رفته سایپا را در محاکم بین المللی پیگیری کنم. حق قانونی ما است. طرح دعوا را انجام دادیم. امیدوارم رأی به نفع ما صادر شود.

عضو هیأت رئیسه فدراسیون فوتبال در مورد آخرین وضعیت پرونده ویلموتس اظهار داشت: این مسأله را تیم حقوقی فدراسیون فوتبال در حال پیگیری است. به این بخش خیلی ورود نکردم و اطلاعی ندارم. امیدوارم نتیجه‌ای که حاصل می‌شود به نفع فدراسیون کشورمان باشد.

مدیرعامل باشگاه سایپا درباره بحث تبلیغات محیطی، گفت: سازمان لیگ باید مبالغ قراردادها را شفاف اعلام کند تا باشگاه‌ها مطلع باشند. من به عنوان مدیرعامل باشگاه سایپا هیچ ارتباط سیستماتیک و منظمی برای مطلع شدن از میزان درآمدهایش ندارم. به عنوان هیأت رئیسه فدراسیون گزارشات جسته و گریخته‌ای به من می‌رسد اما لازم است این اصلاح شود. باشگاه‌ها باید مطلع شوند. جلسات مشخصی برگزار شود و سازمان لیگ هم در راستای شفاف‌سازی عملکرد مالی گزارش را به صورت رسمی در اختیار مدیران عامل باشگاه‌ها قرار دهد.

سراجی در مورد اینکه باشگاه سایپا سال گذشته از تبلیغات محیطی چقدر درآمد داشته، گفت: مبلغ محدود و ناچیزی بوده است. باید صورت‌های مالی را ببینم. این عدد خیلی مغفول بوده است.

وی در مورد اینکه جرایم کمیته انضباطی و 2.5 درصد از قرارداد بازیکنان به سازمان لیگ می‌رسد و در قبال این، چه خروجی وجود دارد، عنوان کرد: یکی از موضوعاتی که خودم به شخصه در فدراسیون فوتبال دنبال می‌کنم این است که صورت‌های مالی به صورت شفاف، حداقل در اختیار اعضای هیأت رئیسه قرار بگیرد. بارها این موضوع را در هیأت رئیسه مطرح کردم و از دبیرکل به صورت مکتوب خواستم به عنوان دستور جلسه مورد توجه قرار بدهد. تا الان این اتفاق نیفتاده، به اعضای هیأت رئیسه، رئیس فدراسیون فوتبال و دبیرکل اعلام می‌کنم لازم است صورت‌های مالی و گزارش عملکرد مالیِ 8-7 ماهه‌ای که این هیأت رئیسه بر سر کار آمده، حداقل در اختیار اعضای هیأت رئیسه قرار بگیرد. تا بحال این اتفاق نیفتاده است.

سراجی گفت: صورت‌های مالی یعنی درآمدها و مصارف، باید مشخص شود. یک فدراسیون به عنوان یک بنگاه، شرکت، مجموعه یا سازمان درآمدها و هزینه‌هایی دارد که در صورت‌های مالی ثبت و در سال مالی گزارش داده می‌شوند. این گزارش باید به تایید هیأت رئیسه برسد. برای اینکه با مسائل حسابرسی مواجه نشویم لازم است در هر بازه‌ای، گزارش عملکردی از رفتار مالی فدراسیون به اعضای هیأت رئیسه داده شود. اینکه چه کسی چه مقدار حقوق و پاداش گرفته، چه کسانی در سفر تیم ملی را همراهی کردند، آیا با هزینه شخصی خودشان بوده یا فدراسیون، این‌ها در صورت‌های مالی و در گزارش عملکرد دیده می‌شود. اگر این گزارش عملکرد در اختیار اعضای هیأت رئیسه قرار بگیرد من می‌توانم بسیاری از سؤالات را پاسخ بدهم.

رئیس سابق کمیته فوتسال در مورد وضعیت این کمیته اظهار داشت: من از کمیته فوتسال استعفا دادم. در حال حاضر عضو هیأت رئیسه فدراسیون فوتبال هستم و از منافع اعضای مجمع فدراسیون فوتبال در هیأت رئیسه دفاع می‌کنم. در کمیته فوتسال بعد از اینکه دو تورنمنت خوب بین المللی قبل از جام جهانی برگزار و مقدمات اعزام تیم به جام جهانی فراهم شد، همه کارها اعم از واکسیناسیون، ویزا و... را انجام دادیم. هنگام اعزام تیم به لیتوانی استعفا دادم و گفتم دیگر کاری برای انجام دادن ندارم و فکر می‌کنم باید تمرکزم را در هیأت رئیسه فدراسیون فوتبال بگذارم. چون قول و وعده‌ای که ما به اعضای مجمع دادیم مغفول واقع شده، باید برای استیفای حقوق مجمع تلاشم را در هیأت رئیسه فدراسیون فوتبال انجام بدهم.