واکاوی زلزله مدیریتی در تیم سرخ‌پوشان لیگ برتری

کار با قلعه نویی و کسب سهمیه آسیایی
آجورلو در شرایطی از تراکتورسازی کنار گذاشته شد که این تیم در لیگ برتر عملکرد دور از انتظاری داشت و در فاصله دو هفته مانده تا پایان این رقابتها، با ۳۰ امتیاز در رده دهم قرار دارد. شاید اگر تراکتورسازی در طول لیگ چند امتیاز دیگر کمتر گرفته بود، الان برای بقا در لیگ می جنگید. آجورلو خرداد ۱۳۹۵ بود که به جای سعید عباسی به عنوان مدیرعامل باشگاه تراکتورسازی انتخاب شد. وی در همین فصل با سرمربیگری امیر قلعه نویی توانست این تیم را به رده سوم جدول برساند و سهمیه آسیایی کسب کند. این در شرایطی بود که تراکتورسازی با رای فیفا، از حضور در دو پنجره نقل و انتقالاتی محروم بود و یکی از این پنجره ها، به نقل و انتقال تابستانی امسال کشیده شد.
گل محمدی حمایت نشد
آجورلو این فصل کارش را با وجود مشکلات مالی و محرومیت فیفا، با سرمربیگری یحیی گل محمدی آغاز کرد. گل محمدی بادر نظر گرفتن تمام مشکلاتی که تیم تراکتورسازی داشت و فشار سکوها، نتایج بدی کسب نکرد اما بعد از باخت به نفت تهران و در دی ماه بود که از سمت خود برکنار شد؛ آنهم در شرایطی که پنجره نقل و انتقالات تراکتورسازی باز شده بود و با نظر گل محمدی، بازیکنان جدیدی برای تقویت تیم به تراکتور اضافه شدند. در واقع گل محمدی یک نیم فصل با تمام محدودیت های تراکتورسازی کنار آمد و درست زمانی که باید مورد حمایت قرار می گرفت، از این تیم کنار گذاشته شد.
بازیکنانی که همدل نبودند
دو دستگی در میان بازیکنان در زمان سرمربیگری گل محمدی به اوج خود رسیده بود؛ تا جایی که بعضی از بازیکنان که گل محمدی از آنها به عنوان «بدون اصل و نسب آذری» یاد می کرد، با جوسازی و تحریک هواداران علیه گل محمدی، عرصه را برای فعالیت این مربی تنگ تر کردند. گل محمدی در یکی از آخرین مصاحبه های خود پیش از برکناری از تراکتورسازی گفته بود: «موقعی که ما کار را شروع کردیم، همه شاهد بودند خیلی از بازیکنان سال گذشته از تیم رفتند و تراکتورسازی خالی تر شد. بازیکنانی هم که ماندند تعدادی باتجربه و تعدادی جوان بودند که رنگ تیم بزرگسال را ندیده بودند و تجربه حضور ۹۰ دقیقه ای در مسابقات نداشتند. با تجربه ها هم دو دسته بودند. یک دسته از رده خارج شده بودند و قرارداد میلیاردی با هزار منت بسته بودند. یک دسته هم به عشق پیراهن و هوادار کار می کردند.»
تک روی‌های آجورلو
از دیگر عوامل ناکامی تراکتورسازی می توان به «تک روی‌» آجورلو در تصمیمات مدیریتی باشگاه یاد کرد. تمام اقدامات و تصمیمات مدیریتی و مالی در تراکتورسازی در دوران مدیریت آجورلو به تنهایی و بدون مشورت با اعضای هیات مدیره گرفته می شد. در واقع آجورلو در تمام این مدت، به جز یکی، دو جلسه هیچ نشست دیگری با اعضای هیات مدیره نداشت و همین مسئله دلخوری زیادی در میان مدیران این باشگاه ایجاد کرده بود. آجورلو حتی در مصاحبه ای تند و شدید الحن، سعید عباسی عضو فعلی هیات مدیره و مدیرعامل سابق را هدف قرار داد و گفت که «خرابه ای را از مدیران سابق تحویل گرفته است».
درگیری رسانه ای اعضای هیات مدیره
این مصاحبه از سوی عباسی هم بدون جواب نماند. این عضو هیات مدیره در واکنش به آجورلو گفته بود: «اینکه آقایان ادعا می‌کنند یک خرابه تحویل گرفته‌اند، بی‌انصافی است. آجورلو مدام می‌گوید که «شیعه علی هستم، شیعه علی هستم»؛ شیعه علی دروغ نمی‌گوید و برای اینکه مردم «هورا» بکشند، عوام‌فریبی نمی‌کند! هیچ‌کدام از عکس‌های بازیکنان با آجورلو در باشگاه گرفته نشده است. ایشان کجا تشریف دارند؟ یک روز با تیم ارتش‌ها به عمان می‌رود و یک روز هم خاطر خرید پیراهن در ترکیه حضور دارد. روز بعد هم با ساختمان پلاسکو سلفی می‌گیرد! جریان آجورلو شده است جریان آن آقایی که هر روز یک جا عکس می‌گیرد.» عباسی همچنین تاکید کرد چند سال دیگر همه متوجه بلایی که سر تراکتورسازی آمده است، می شوند.
ساغلام مُسکن سکوهای ملتهب
انتخاب «ارطغرول ساغلام» هم از دیگر تصمیماتی بود که به آشفتگی در تراکتورسازی دامن زد. ساغلام هرچند ابتدا با هدف بهبود جایگاه تیم و آرام کردن سکوها انتخاب شد، ولی نتایجی کسب کرد که در نهایت منجر به برکناری خود آجورلو شد. ساغلام در آسیا از ۱۸ امتیاز ممکن، فقط دو امتیاز گرفت و تیمش دو گل زد تا ضعیفترین نتایج نمایندگان ایران را در آسیا رقم بزند.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.