گردهمایی طراحان معروف در خانه هنرمندان ایران

امیر سقراطی کیوریتور نمایشگاه به گفت: در این نمایشگاه در مجموع ۲۴۰ اثر از ۶۶ هنرمند Artist در ۶ گالری خانه هنرمندان به نمایش گذاشته شده است. تلاش کردیم آثار هنرمندان پیشکسوت را کنار هنرمندان جوان قرار دهیم تا بتوان از مقایسه آنها به نوعی آسیب‌شناسی رسید. برخی از هنرمندان جوان حاضر در این نمایشگاه تاکنون نمایشگاه گروهی نداشتند و از این نظر نمایشگاه منحصر به فرد است.

سقراطی گفت: امروز دیگر طراحی خود را به عنوان یک رسانه مستقل هنری مطرح کرده است. شاید زمانی طراحی زیرمجموعه هنر Art نقاشی و راهی برای اتود زدن کار نقاش بود اما امروز دیگر تنها به دنبال نمایش سایه‌روشن‌ها نیست و به نوعی می‌خواهد تاریک‌روشن زندگی را به مخاطب نشان بدهد. درواقع طراحی یک ژانر معاصر برای خلق اثر هنری است.

این هنرمند درباره آموزش هنر طراحی هم گفت: روش سنتی آموزش، به هنرجوها می‌گفت که چیزی بگذارند جلوی‌شان و از طبیعت بی‌جان نقاشی کنند. این روش دیگر تقریبا منسوخ شده یا لااقل هنرجویان جوان به دنبال آن نیستند. در همین نمایشگاه هم دیدیم که هنرمند در قالب این مدیا تلاش کرده است غم، بزرگ‌نمایی، شوخ‌طبعی، بازیگوشی، شادی و مفاهیمی از این دست را طراحی کند.

او در تکمیل سخنانش گفت: رسانه طراحی که سعی کردیم ابعاد و توانایی‌های مختلف آن را در این نمایشگاه هم به نمایش بگذاریم، امروز سعی در ارائه گزارش‌های عاطفی به مخاطب دارد. همچنین سعی می‌کند گزاره‌های اجتماعی از زیست و زمانه هنرمند را در معرض دید قرار دهد.

کیوریتور نمایشگاه «طراحی به مثابه زیستن» گفت: در دو دهه گذشته،‌ استادان بزرگ هنر طراحی چنین گردهم‌آیی بزرگی نداشتند و می‌شنیدم که در روز افتتاحیه هم این موضوع مطرح می‌شد. همه نگاه‌های متنوع این ژانر در این نمایشگاه گردآوری شده‌اند. علاوه بر تنوع اندیشه، آثار هنری در ابعاد مختلف پیش روی مخاطب قرار گرفتند.

امیر سقراطی همچنین گفت: با توجه به اینکه نمایشگاه در روزهای پیش از تعطیلات برگزار شد و شرایط ایده‌آلی نبود، ولی در روز نخست بیش از ۵ هزار نفر از نمایشگاه بازدید کردند که رقم بسیار بالایی است. خیلی از جوان‌ها برای اولین بار بود که در چنین مراسمی شرکت می‌کردند و به نظرم نمایش این‌همه اثر از هنرمندان باسابقه برای آنها بُعد آموزشی هم داشت.

هنرمندان حاضر در این نمایشگاه، علی اکبر صادقی، منوچهر معتبر، فرشید ملکی، منوچهر صفرزاده، فرشید مثقالی، بهزاد شیشه گران، علی نصیر، کریم نصر، علی خسروی، نیلوفر قادری نژاد، شهرام کریمی، مهدی حسینی، نعمت لاله یی، محمدعلی بنی اسدی، احمد وکیلی، داود شهیدی، علی ذاکری، معصومه مظفری، شهرام انتخابی، بهرام کلهرنیا، کیومرث کیاست، ثمیلا امیرابراهیمی، فرح ابوالقاسم، رحیم مولاییان، محمد همزه، شیده تامی، بهنام کامرانی، حسین تمجید، داریوش حسینی، فریدون امیدی، علی راشکی، پژمان رحیمی زاده، فرشید شفیعی، سعید رفیعی منفرد، احمد مرشدلو، علی پیروز، عیسی جباری، آیدین خانکشی پور، یاشار صلاحی، مرتضی خسروی، مسلم خضری، جواد مدرسی، سوده داوود، مهدی راحمی، کیان وطن، زرتشت رحیمی، سعید نودهی، ژاله طالب پور، مریم طباطبایی، نجوا عرفانی، فتانه فروغی، آتنا فریدونی، مرتضی قنبری، امیر مخبر، سهراب نبی پور، صادق همتی، حجت اعظم پور، مسیب زارع، غلامحسین سهرابی، سارا صابری فومنی، جعفر صادقی، محسن انجم شعاع، پونه اوشیدری، محبوبه پرنیان، پوریا پرهیزکار و افشین حسین زاده هستند.

نمایشگاه «مهمانی هنر ۶، طراحی به مثابه زیستن» با انتخاب امیر سقراطی تا 22 خرداد ادامه دارد و علاقه‌مندان می‌توانند به نشانی خیابان طا‌لقانی، خیابان موسوی شمالی(فرصت)، ضلع جنوبی باغ هنر،خانه‌ هنرمندان ایران مراجعه کنند.

منبع: ایران آرت