مرد میدان جهاد و کابوس صهیونیست ها

عروج شهادت گونه سردار سید محمد حجازی پس از سال‌ها مجاهدت و تلاش خستگی ناپذیر در عرصه‌های مختلف پاسداری از انقلاب و نظام اسلامی در آخرین ساعات روز 29 فروردین خبر تلخی بود که اعلام شد.

به گزارش رکنا ، سردار حجازی مردی بود که بعد از جنگ هم میدان را خالی نکرد و در جبهه های مختلف علیه دشمنان به مبارزه پرداخت و از لبنان تا سوریه همپای حاج قاسم بود. امروز می خواهیم در این گزارش با این مرد میدان مبارزه و جهاد، این مرد روزهای سخت، کمی بیشتر آشنا شویم.

از تولد تا شروع جنگ تحمیلی

سردار سرتیپ سید محمد حسین‌زاده حجازی که بیشتر به نام سردار حجازی شناخته می‌شود در سال ۱۳۳۵ در اصفهان به دنیا آمد و دوران ابتدایی و دبیرستان را هم در همان شهر به اتمام رساند. با وقوع انقلاب در کشور و در بدو تاسیس سپاه پاسداران او به عضویت این نهاد درآمد و به عنوان عضوی از سپاه پاسداران در اوایل انقلاب برای مبارزه با جریانات ضدانقلاب و گروهک‌های تجزیه طلب به مناطق آذربایجان غربی و کردستان رفت تا با شورش و آشوب ضد انقلاب در این منطقه مقابله کند. با مهار شدن آشوب ضد انقلاب در غرب، رژیم بعث صدام با کمک بسیاری از کشورها به مرزهای کشورمان حمله ور شد و ادعا کرد که می خواهد هفت روزه ایران را به تصرف خود در آورد اما زهی خیال باطل. ارتش، سپاه و نیروهای مردمی بسیج در برابر این دشمن تا دندان مسلح مقاومت کردند. سردار حجازی و همرزمانش که به تازگی از درگیری‌های ضد انقلاب در غرب کشور فارغ شده بودند به جبهه‌های جنوب رفتند. او در برهه ای از جنگ تحمیلی مسئولیت سازمان دهی و اعزام نیرو‌های مردمی را برعهده گرفت و در برهه‌ای دیگر هم مسئول اعزام نیرو به جبهه‌های جنوب بود.

مسئولیت ها در دوران دفاع مقدس

همان طور که پیش از این نوشتیم سردار حجازی در طول سال‌های جنگ تحمیلی، به سازمان دهی و اعزام نیروهای مردمی اشتغال داشت و دوره‌ای مسئول اعزام نیرو به جبهه‌های جنوب بود. جدا از این موارد، سردار در دوران دفاع مقدس مسئولیت های دیگری هم به عهده داشت که می توان به مسئولیت ستاد سپاه منطقه دوم کشور اشاره کرد. او بعد از این مسئولیت تا پایان جنگ تحمیلی در جایگاه‌های جانشین فرمانده سپاه منطقه چهارم، جانشین فرمانده قرارگاه سلمان در جبهه‌های میانی و غرب و جانشین فرمانده قرارگاه قدس سپاه هم حضور داشت.

تحصیل و مسئولیت های بعد از دفاع مقدس

سردار حجازی با پایان یافتن جنگ تحمیلی میدان را خالی نکرد و همچنان مانند بسیاری از همرزمانش در میدان ماند تا به کشور و نظام اسلامی خدمت کند و البته او در این میان به ادامه تحصیل هم پرداخت. او بعد از جنگ توانست مدرک کارشناسی ارشد مدیریت دولتی اش را از دانشگاه تهران بگیرد و بعد از آن موفق به اخذ مدرک دکترای مدیریت استراتژیک از دانشگاه عالی دفاع ملی شد. سردار یکی از اعضای هیئت علمی دانشگاه امام حسین (ع) هم بود. اما پس از پایان هشت سال دفاع مقدس باز هم در سپاه ماند و مسئولیت های زیادی را بر عهده گرفت. بعد از پایان جنگ تحمیلی سردار حجازی معاون هماهنگ ‌کننده نیروی مقاومت بسیج شد تا این که در سال 76 به فرماندهی این نیرو برگزیده شد و تا سال 86 نیز در این سمت باقی ماند. دوران 10ساله فرماندهی سردار حجازی در نیروی مقاومت بسیج یکی از بهترین دوره ‌های این نیرو محسوب می‌شود.

پس از آن با حکم فرماندهی معظم کل قوا، رئیس ستاد مشترک و معاون هماهنگ‌ کننده فرمانده‌ کل سپاه شد و تا سال 87 در این سمت باقی ماند. سرتیپ حجازی کمتر از یک‌ سال بعد جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران شد. آن زمان محمد علی جعفری، فرمانده کل سپاه بود. در تیر ماه ۱۳۸۷ سردار حجازی قائم‌ مقام فرمانده سپاه، باز هم با حفظ سمت به عنوان فرمانده قرارگاه ثارا... منصوب شد. گفتنی است، حوزه فعالیت قرارگاه ثارا... سپاه پاسداران تامین امنیت تهران را بر عهده دارد. همچنین سردار حسین زاده حجازی از ۱۳۸۸ معاونت آماد و پشتیبانی تحقیقات صنعتی ستاد کل نیروهای مسلح را عهده دار شد.

شهید حجازی سال 88 برای مقابله با فتنه گران هم تلاش زیادی کرد. پس از آن سردار حجازی به فرماندهی سپاه لبنان منصوب شد و تا 1398 در این جایگاه خدمات ویژه‌ای در راستای تقویت جبهه مقاومت انجام داد و همکاری های زیادی با سردار شهید حاج قاسم سلیمانی را نیز در کارنامه خود دارد تا این که بعد از شهادت سردار دل ها سپهبد پاسدار حاج قاسم سلیمانی به پیشنهاد سردار اسماعیل قاآنی فرمانده نیروی قدس سپاه ، با حکم سردار سرلشکر حسین سلامی فرمانده کل سپاه، در دی سال 98 به سمت جانشینی فرماندهی نیروی قدس منصوب شد و تا لحظه شهادت خدمات ارزنده ای از خود به یادگار گذاشت.

سردار حجازی در محور مقاومت

نیروی قدس را می توان بازوی توانمند اجرایی در عرصه سیاست خارجی برشمرد که با هماهنگی دستگاه‌های ذی ربط مانند شورای عالی امنیت ملی و وزارت امور خارجه نقش عملی خود را در پیاده کردن سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران ایفا می کند. ذکر این نکته ضروری است که اقدامات نیروی قدس در عملیات نظامی و میدانی مستقیم خلاصه نمی‌شود، بلکه شامل آموزش،

سازمان دهی، توجیه، انتقال تجربه و پشتیبانی از گروه‌های بومی هم سو در مناطق مختلف می‌شود که در این حوزه می‌توان تشکیلات حزب‌ا... لبنان را یکی از نمونه‌های موفق گروه‌های جهادی و مکتبی برشمرد که امروز به یکی از وزنه‌های تاثیرگذار در منطقه تبدیل شده است. این شهید بزرگوار در جنگ سوریه نیز کنار شهید سپهبد سلیمانی خدماتی تأثیرگذار را در راستای مبارزه با تروریسم تکفیری انجام داد. نقش‌آفرینی در تقویت حزب‌ا... لبنان و جبهه مقاومت از درخشان‌ترین نکات کارنامه این شهید بزرگوار است که موجب شد طی سال‌های اخیر صهیونیست ها برنامه ترور وی را در دستور کار خود قرار دهند. پس از شهادت سردار سلیمانی و با پیشنهاد سردار قاآنی فرمانده نیروی قدس سپاه، سردار حجازی در 30 دی ماه سال 98 با حکم سرلشکر سلامی فرمانده‌ کل سپاه به ‌عنوان جانشین نیروی قدس سپاه منصوب شد.

پدر موشکی حزب ا... لبنان

معروف است که سردار حجازی از افراد موثر و طبق گفته برخی از منابع، موسس واحد موشکی حزب ا... لبنان نیز بوده و این موضوع در گزارشی در همشهری آنلاین مطرح شده است. با این حال ،سردار در تاریخ ۱۴ دی ۱۳۹۹ و طی مصاحبه‌ای با شبکه المیادین درباره توان موشکی حزب ا... لبنان گفته بود: «شما به نظر کارشناسان اسرائیلی مراجعه کنید تا عمق وحشت آنان را متوجه شوید. یکی از اسرائیلی‌ها گفته بود که ۲۰۰ موشک دقیق برابر با هزاران موشک غیردقیق است. گفته بودند که اجازه نمی‌دهند این موشک‌ها به دست حزب‌ا... برسد. خب شما می‌دانید که سید حسن نصرا... که فرد صادقی است گفت که این موشک‌ها به دست حزب‌ا... رسیده است. تعدادش هم بیشتر از چیزی است که دشمن تصور می‌کند. امروز مقاومت دارای امکانات خوبی است و اگر دشمن حماقتی کند، حتما پشیمان خواهد شد.»در همین زمینه، موسسه واشنگتن در گزارشی با عنوان «سرداری که باید او را زیر نظر داشت» نوشته: «در سال ۲۰۱۹، حزب‌ا... و نیروی قدس با ساخت مجتمع‌های تولید و تبدیل قطعات در مکان‌های مختلف در خاک لبنان، پروژه ساخت موشک را توسعه دادند و افرادی همچون [سردار] حجازی بر روند روز به ‌روز عملیات نظارت می‌کردند.»یک کاربر یمنی هم در توئیتر نوشت: «‌از یمن، از جنبش جهاد اسلامی انصارا... ،ما درگذشت سردار حجازی را که نقش عمده ای در مخالفت با پروژه های دشمن اسرائیلی در منطقه داشت، همراه با مجاهدان و برادران در سپاه قدس به ملت ایران و رهبری ایران تسلیت می گوییم.» پس از تصویب قانون تحریم‌های آمریکا علیه ایران، اتحادیه اروپا نیز لیست جدیدی از افراد و نهادهای تحریمی در ایران به خاطر موضوعات هسته‌ای و موشکی را اعلام کرد. در این میان نام سردار حجازی نیز در آن لیست قرار داشت.

روایت سردار از سردار

سردار حجازی در پاسخ به سوالی درباره این که آیا با حضور سردار سلیمانی این نیرو قدرتمندتر شد؟ به گزارشگر المیادین گفته بود که بله، با آمدن شهید سلیمانی به نیروی قدس، گستردگی کمی و کیفی بزرگی پیدا کرد زیرا از واحد به نیروی قدس تبدیل شد. دیگر مثل یک اداره نبود بلکه نیرویی بود با همه ابعاد. شخصیت سردار سلیمانی که شخصیتی فعال، دورنگر و پرتلاش و اهل ریسک بود و شجاعت لازم را داشت، سبب توسعه نیرو شد. از جمله عقب‌نشینی رژیم صهیونیستی از جنوب لبنان و بعدا جنگ 33 روزه و سپس اتفاقات دیگر تا داعش و دیگر نیرو‌های تروریستی در منطقه...»

این شهید عزیز در گفت و گوی دیگری که پایگاه اطلاع رسانی رهبر انقلاب داشته هم در خصوص شهید سلیمانی گفته: «شاید برای شما جالب باشد که سردار سلیمانی با آن‌ همه تلاش و مشغله و حضور دایمی در میدان جنگ، بسیار اهل مطالعه بود. همیشه کتاب‌هایی در کیفش بود و در جابه‌جایی‌ها و مسافرت‌ها مطالعه می‌کرد. مثلاً در هواپیما به محض نشستن روی صندلی، کتابی درمی‌آورد و مطالعه می‌کرد. کتاب‌های مختلف هم می‌خواند؛ رمان، کتاب‌هایی با موضوع تاریخ اسلام و حتی مربوط به فروپاشی سوسیالیسم و نظام‌های کمونیستی در جهان. بخش‌هایی از کتاب‌ها را هم علامت‌گذاری می کرد که بعداً برگردد و بیشتر روی آن‌ها دقت کند.»آخرین قیمت های بازار ایران را اینجا کلیک کنید.