با حضور رئیس دفتر مقام معظم رهبری صورت گرفت؛
افتتاح گنجینه عظیم آثار مکتوب آستان قدس با ظرفیت ذخیره سازی 100 میلیون منبع
رکنا: با حضور رئیس دفتر مقام معظم رهبری، گنجینه عظیم آثار مکتوب آستان قدس رضوی با ۹۰۰۰ مترمربع وسعت در حرم مطهر امام رضا(ع) افتتاح شد. این فضا برای نیم قرن امکان ذخیره میراث فرهنگی کشور را دارد.
به گزارش رکنا به نقل از تسنیم، مراسم افتتاح این گنجینه عصر امروز با حضور آیت الله محمدی گلپایگانی؛ رئیس دفتر مقام معظم رهبری، آیتالله سید احمد علم الهدی ؛ نماینده ولی فقیه در استان خراسان رضوی، حجت الاسلام و المسلمین احمد مروی؛ تولیت آستان قدس رضوی، یعقوبعلی نظری استاندار خراسان رضوی و همچنین آیت الله اشرفی شاهرودی، آیت الله سیدان، آیت الله مرتضوی جمعی از مدیران شهری، مسئولان کشوری و لشگری، در کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی برگزار شد.
فضایی برای نیم قرن ذخیره میراث فرهنگی کشور
حجتالاسلام والمسلمین سید جلال حسینی؛ رئیس سازمان کتابخانهها، موزهها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی در ابتدای این مراسم، با بیان اینکه آستان قدس رضوی به عنوان بزرگترین نهاد موقوفاتی جهان اسلام نماد عینی و عملی ثمرات انقلاب اسلامی است؛ گفت: در کنار توجه به زیر ساختها و رویکردهای اجتماعی، مهمترین ماموریت و رسالت آستان قدس رضوی پرداختن به امور فرهنگی و علمی است.
حجت الاسلام حسینی، تاسیس مدرسه عالی فقاهت، احداث ساختمان جدید موزه، ساختمان جدید کتابخانه گوهرشاد و مخازن جدید این سازمان به وسعت 9 هزار متر مربع را محقق شدن رسالت این سازمان در رویکردهای اجتماعی و زیر ساختی عنوان کرد.
وی همچنین این خزانه را بزرگترین فضای ایجاد شده در کشور برای صیانت از میراث فرهنگی عنوان کرد و افزود: براساس برآورد کارشناسان ظرفیت ذخیرهسازی تا یکصد میلیون منبع اطلاعاتی و منابع چاپی اعم از آرشیو مطبوعات، اسناد، نسخ خطی و چاپ سنگی، منابع چاپی و موزهای را تا 50 سال آینده خواهد داشت.
حسینی با بیان اینکه ما در مقابل خطابهای فرهنگی مقام معظم رهبری خود را مسئول میدانیم، گفت: گردآوری، سازماندهی و جذب آثار فرهنگی-علمی و قراردادن آنها در اختیار پژوهشگران از جمله اهداف و وظایف سازمان کتابخانهها، موزهها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی است که در راستای منویات ایشان صورت گرفته است.
وی تصریح کرد: با افزایش بیرویه منابع که از طریق خریداری و یا اهدا جذب سازمان شد، ایجاد مخازن جدید با ظرفیت نامحدود در دستور کار قرار گرفته است.
حجت الاسلام حسینی، با اشاره به مخاطب 40 میلیونی این کتابخانه از 127 کشور، اظهارکرد: این مجموعه غنی فرهنگی با 176 هزار نسخه خطی و چاپ سنگی و 23 هزار نسخه قرآنی میتواند مرجع علمی قرآن پژوهی در کشور باشد.
خزانه ای به وسعت 9 هزار متر مربع
مخازن جدید میراث مکتوب آستان قدس رضوی در زمینی به وسعت 3 هزار و 150 متر مربع و زیربنای 9 هزار متر مربع در سه طبقه کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی ساخته شده و هر کدام از طبقات این خزانه که از 3 بلوک تشکیل یافته برای ذخیرهسازی و آرشیو اسناد، مطبوعات، میکروفیلمها، نسخ خطی، منابع چاپی و دیگر منابع اطلاعاتی پیشبینی شده است.
از بهروزترین امکانات و پیشرفتهترین تجهیزات تهویه و هواسازی، اعلام و اطفای حریق اتوماتیک، نورآرایی استاندارد، فیلتراسیون مناسب برای جلوگیری از ورود آلودگی، سیستم امنیتی مخازن، سیستم انتقال کتاب و قفسههای ریلی و ثابت استاندارد از دیگر امکانات این مخازن به شمار می رود.
حفظ و نگهداری میراث مکتوب به یادگار مانده از پیشینیان، گسترش و غنای مجموعهها و منابع مختلف، از جمله اهدافی است که از ساخت این مخازن دنبال میشود.
ارسال نظر