هواپیمای ایلیوشن ایران به کمک مهار آتش جنگل های پاکستان رفت

به گزارش رکنا به نقل از ایرنا، آتش‌سوزی های گسترده در جنگل ها، مراتع و زمین های کشاورزی در برخی مناطق ایالت بلوچستان به عنوان استان همجوار مرزی با کشورمان همچنان ادامه دارد و باعث اعلام وضع اضطراری و آماده باش کامل نهادهای مقابله با حوادث غیرمترقبه از جمله واحدهای نظامی در بلوچستان پاکستان شده است.

با توجه به کمبود امکانات در پاکستان برای اطفای حریق به ویژه در مناطق جنگلی و ارتفاعات، دولت این کشور از جمهوری اسلامی ایران برای غلبه بر آتش سوزی درخواست کمک کرد.

در همین راستا، با تدبیر ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران یک فروند هواپیمای ایلیوشن از نوع ایلوشین-۷۶ به کشور دوست و همسایه پاکستان اعزام شد تا عملیات مهم اطفای حریق در جنگل های بلوچستان را آغاز کند.

هواپیمای آب پاش ایران دوشنبه شب در پایگاه هوایی "نورخان" شهر راولپندی به زمین نشست تا پس از بارگیری مخازن آب، عازم ایالت بلوچستان شود.

جمعی از مسوولان هوانوردی ارتش پاکستان، مقامات سازمان مدیریت بحران ملی این کشور و همچنین «محمد سرخابی» معاون سفارت جمهوری اسلامی ایران و سرهنگ «مصطفی قنبرپور» وابسته نظامی کشورمان در پاکستان در زمان فرود هواپیمای آتش نشان ایران در پایگاه هوایی نورخان حضور یافتند.

مراتع و زمین‌های کشاورزی از جمله درختان زیتون و چلغوزه در مناطق "ژوب، شیرانی و تورغور" واقع در ایالت بلوچستان از یک هفته گذشته شاهد آتش سوزی بود و در روزهای اخیر به گستردگی آن نیز اضافه شده است.

گزارش امروز منابع خبری پاکستان از گستردگی آتش سوزی حکایت دارد و گفته می‌شود تاکنون سه نفر کشته، ده‌ها نفر مصدوم و شماری نیز در حوالی جنگل‌های آسیب دیده ناپدید شده اند.

آتش سوزی در منطقه "شیرانی" ایالت بلوچستان چندین کیلومتر گسترش یافته و به دلیل هوای گرم، طبعیت غیر قابل دسترس و بادهای خشک همچنان ادامه دارد.

هواپیمای ایلوشین ۷۶ که ساخت شوروی سابق است کاربردهای متنوعی داشته که در ایران نیز مورد استفاده قرار گرفته است. این هواپیما که برای مقاصد نظامی ساخته شده، در مأموریتهای غیر نظامی نیز به کار گرفته می شود. اطفای حریق از آسمان، انتقال تجهیزات زرهی و نیز فرود ادوات زرهی با استفاده از چتر از جمله قابلیتهای این هواپیمای چهار موتوره است که ظرفیت حمل ۴۰ تن آب را دارد.

ایلوشین ۷۶ با ۴۶ متر طول و ۵۰ متر عرض بالها برای آتش نشانی طراحی شده است. ظرفیت داخلی آن ۳۲۱ متر مکعب است و حداکثر می تواند ۵۰ تن بار را حمل کند. اما ظرفیت حمل آب توسط آن ۴۰ تن است و نمی تواند مانند هواپیماهای کوچک از روی دریا اقدام به آبگیری کند. مدت آبگیری این هواپیما ۴۵ دقیقه است. از این هواپیما در زمان حاضر بیش از ۱۰۰ کشور استفاده می کنند.