در صحن علنی مجلس؛
نمایندگان با تقاضای تحقیق و تفحص از عملکرد هلال احمر موافقت کردند
رکنا: نمایندگان مردم در مجلس با درخواست محمودزاده و مرادی درخصوص تحقیق و تفحص از نحوه عملکرد سازمان هلال احمر کشور، موافقت کردند.
به گزارش رکنا، به نقل از خانه ملت، نمایندگان در نشست علنی امروز (دوشنبه 2 دی ماه) مجلس شورای اسلامی، گزارش کمیسیون بهداشت و درمان در زمینه تقاضای تحقیق و تفحص از عملکرد جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران توسط اکبر ترکی قرائت شد که نمایندگان با 147 رأی موافق، 20 رأی مخالف و 6 رأی ممتنع از مجموع 207 نماینده حاضر در صحن با آن موافقت کردند.
گفتنی است جلال محمودزاده به عنوان نماینده تقاضاکننده تحقیق و تفحص از عملکرد جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران گفت: 7 ماه گذشته و قبل از دستگیری برخی از مسئولان جمعیت هلال احمر، این تحقیق و تفحص در کمیسیون بهداشت و درمان مطرح شد که دارای محورهایی در زمینه تعداد سفرهای خارجی مسئولان، چگونگی صرف درآمدهای نفتی و غیرنفتی هلال احمر، خریدها، نحوه فروش، مواد اولیه کارخانه نساجی هلال احمر، واردات دارو، مدیریت بیمارستان دبی و بررسی پروژه های شرکت سرمایه گذاری هلال احمر است.
نماینده مردم مهاباد در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه همه در جریان تخلفات برخی مدیران ارشد هلال احمر هستیم، ادامه داد: چرا باید نام نیک نیروهای هلال احمر را عده ای از مدیران خدشه دار کنند، همه ما شاهد تلاش های جوانان داوطلب جمعیت هلال احمر هستیم.
وی با تاکید بر اینکه مطابق بررسی های اولیه متاسفانه کمیسیون سفرهای خارجی هلال احمر، کمیسیون سفرهای خارجی دولت را دور زده است، عنوان کرد: چرا باید چند نفر از مسئولان ارشد جمعیت هلال احمر با اقامت چندین روزه در هتل های بین المللی هزینه میلیاردی به بار آورند. دستاورد این سفرها چه بوده است؟
محمودزاده با بیان اینکه درآمدها و کمک های نقدی و غیرنقدی مردم به صورت شفاف ثبت نشده است، تصریح کرد: بررسی ها نشان می دهد که جمعیت هلال احمر کالاهای اهدایی خارجی باکیفیت را در انبارها نگه داشته، همچنین گزارش های مردمی حاکی از این است که اجناس چینی وارد و به عنوان کالای ایرانی توزیع می شود در کارخانه نساجی هلال احمر، مواد شوینده معامله می کنند.
نماینده مردم مهاباد در پایان خاطرنشان کرد: همگان می دانند جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران مسئول تامین 20 درصد از داروهای کمیاب کشور است.
اکبر ترکی گزارش کمیسیون بهداشت و درمان را به شرح زیر قرائت کرد:
بازگشت به نامه شماره 10660/12/ د مورخ 17/2/1398 در خصوص تقاضای جناب آقای جلال محمودزاده نماینده محترم مهاباد و جناب آقای علیمحمد مرادی نماینده محترم قروه و دهگلان برای تحقیق و تفحص از «نحوه عملکرد سازمان هلال احمر کشور در زمینههای سفرهای خارجی، هزینهها و درآمدهای کمکهای مردمی، اقدامات پیشگیرانه و آموزش همگانی، درآمدها، هزینهها و خریدها، کمکهای خارجی، وضعیت انبارها، عملکرد بیمارستان دبی و پروژههای شرکت سرمایهگذاری هلال احمر کشور» به استحضار میرساند:
در اجرای ماده (212) آییننامه داخلی مجلس شورای اسلامی، علیرغم مکاتبه با جمعیت هلال احمر جهت اخذ اطلاعات در محورهای مورد نظر و جوابیه معاون محترم حقوقی و امور مجلس جمعیت هلال احمر مبنی بر عدم امکان ارائه پاسخ کتبی مناسب به دلیل مبهمبودن، کلیبودن و تعدد محورهای مورد سوال، النهایه موضوع در جلسه رسمی مورخ 10/ 6/ 1398 کمیسیون که با حضور (16) نفر از نمایندگان عضو کمیسیون، متقاضی تحقیق و تفحص و جناب آقای دکتر پیوندی (به عنوان بالاترین مقام دستگاه اجرایی ذیربط) مطرح و پس از استماع نظرات طرفین، ضرورت انجام تحقیق و تفحص در محورهای ذیل به تصویب نرسید.
محورهای تحقیق و تفحص:
1- بررسی سفرهای خارجی به لحاظ ضرورت و هزینههای مترتب آن
2- درآمدها و هزینههای کمکهای مردمی
3- بررسی کارآیی اقدامات پیشگیرانه و آموزش همگانی
4- بررسی نحوه خریدههای انجامشده توسط جمعیت
5- بررسی وضعیت انبارهای جمعیت هلال احمر
6- بررسی عملکرد بیمارستان دبی
7- بررسی پروژهای شرکت سرمایهگذاری هلال احمر
ارسال نظر