سلحشوری: مجلس چندتا آقابالاسر دارد /همه زورشان به ما می‌رسد

به گزارش رکنا، پروانه سلحشوری نماینده مردم تهران در مجلس، با اشاره به دهم آذر روز مجلس، با اعتقاد به این که «در حال حاضر واقعا این طور نیست که مجلس در رأس امور باشد» مدعی شد: در مسائل مهم برای مجلس تصمیم گرفته می‌شود. شما تصور کنید رئیس جلسه با اضافه یا کم کردن وقت رأی دادن برای یک طرح یا لایحه در تصویب یا عدم تصویب آن موثر است. معادلات دیگری هم دخیل است و این طور نیست که فقط آنچه در صحن مجلس بگذرد، باشد.

این عضو کمیسیون فرهنگی مجلس افزود: سخت‌ترین جا برای ما این است که از بیرون به مجلس دستوری داده شود. مثلا در مصوبه اخیر بنزین مجلس کاملا با آن مخالف بود. این موضوع هم در بودجه سال گذشته و هم در سال جاری مطرح و رد شده بود زیرا نمایندگان می‌گفتند باعث تشنج می‌شود. البته الان من می‌گویم شاید اشتباه ما هم بود. اگر سال گذشته افزایش حداقلی را می‌پذیرفتیم نظام ناچار به افزایش حداکثری نمی‌شد.

سلحشوری ادامه داد: ما لوایح CFT و پالرمو را تصویب کردیم و بعد شورای نگهبان آن را تایید نکرد و این لوایح در مجمع تشخیص مصلحت نظام ماند. علاوه بر این مجمع تشخیص اخیرا به خود حق قانون‌گذاری می‌دهد؛ بنابراین ما یکی،‌ دو تا آقابالاسر نداریم. همه زورشان به ما می‌رسد.

این عضو فراکسیون امید مجلس معتقد است: یکی از دلایلی که این اتفاق می‌افتد این است که اکثریت این مجلس دست آن‌هایی نیست که قبلا حرف‌شان را براحتی دیکته می‌کردند. آن موقع‌ها چون دیدگاه‌ها یکسان بود، مقاومتی وجود نداشت اما الان نمایندگان نظرات‌شان متفاوت است؛ لذا برخورد پیش می‌آید.

نماینده تهران در مجلس با بیان این‌که «اختیارات نمایندگان کمتر از انتظارات است»، گفت: در کشور ما مسئولیت، تکالیف و پاسخگویی یکسان تقسیم نشده است. کسی تصمیمی می‌گیرد ولی به پای کس دیگری نوشته می‌شود و این اتفاق هم زیاد می‌افتد. در مورد اخیر آقای لاریجانی به جای مجلس تصمیم گرفت باعث شد صدای همه نمایندگان دربیاید. رئیس مجلس سخنگوی مجلس است و باید برآیند نظر نمایندگان را ارائه کند در حالی که رأی و نظر ۲۰۰ نماینده زیر سوال می‌رود.

بروجردی: همه تصمیم‌گیری‌ها از گذرگاه مجلس عبور نمی‌کند

همچنین یک عضو فراکسیون مستقلین مجلس شورای اسلامی گفت که در تصمیم‌گیری‌های نظام همه چیز از گذرگاه مجلس عبور نمی‌کند اما باید نوعی هماهنگی بین ارکان تصمیم‌گیر وجود داشته باشد.

علاءالدین بروجردی با اشاره به مناسبت دهم آذر روز مجلس اظهار کرد: طبیعتا انتظار مسئولان و مردم از مجلس انجام کارهای بزرگ در جهت حل مشکلات فعلی جامعه است که مشکلات اقتصادی در رأس آن‌ها است. ولی در ساختار نظام، مجلس یک حلقه از یک زنجیره است.

وی افزود: در واقع نسبت به مسائل مهم و اساسی کشور مجموعه تصمیم‌گیری‌هایی می‌شود. مثلا در تصمیم اخیری که مجلس هم مطلع نبود و سران محترم سه قوه تصمیم‌گیری کردند و تبعات اجتماعی هم داشت از یک ساختار قانونمند استفاده شد،‌ تصمیم اتخاذ شد و مجلس هم مطلع نبود. بنابراین در تصمیم‌گیری‌های نظام همه چیز از گذرگاه مجلس عبور نمی‌کند.

بروجردی یادآور شد:‌ علی‌الاصول باید نوعی هماهنگی بین ارکان تصمیم‌گیر نظام وجود داشته باشد و از ظرفیت نمایندگان هم استفاده شود. وقتی چنین هماهنگی نباشد این گسل باعث ایجاد بحران‌هایی می‌شود که شاهد بودیم. به عنوان مثال بهتر بود نمایندگان در مسئله اخیر در جریان قرار می‌گرفتند.

این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با اشاره به تعدد مراکز تصمیم‌گیر در کشور نیز گفت: این ساختاری است که در نظام وجود دارد و در همه کشورها هم هست اما به هر حال باید نوعی هماهنگی وجود داشته باشد.

بروجردی در پایان خاطرنشان کرد: ما معتقد به فرمایش جاودانه حضرت امام (ره) هستیم که گفتند مجلس در رأس امور است و معتقدیم به میزانی که این جایگاه تنزل یابد باید در جهت رفع آن کوشید و آن را در جایگاه خود قرار داد.

منبع: ایسنا/برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.