۳۰۰ بیمار اوتیسم تحت حمایت بهزیستی لرستان

کرم یاری در گفتگو با خبرنگار رکنا در خرم آباد، افزود: بیش از ۹۰ نفر از این تعداد در ۲ مرکز غربالگری اوتیسم خرم آباد و بروجرد نگهداری می‌شوند.

وی اظهار داشت: اختلال اوتیسم در سه سال اول زندگی شایع تر است و هسته مرکزی نقص، اختلال در ارتباط با دیگران است که سازمان ملل  و نهادهای داخلی در راستای دعوت افکار عمومی به همیاری برای پیوند این بیماران با زندگی تلاش می کنند.

یاری با اشاره به اینکه افراد اوتیستیک دنیا را متفاوت‌ تر از دیگران می‌بینند و حس می‌کنند تصریح کرد: اوتیسم یک اختلال پیچیده و چند وجهی رشد و شکل‌گیری سیستم عصبی‌ است که پردازش اطلاعات و ادراک را مختل می‌کند و بر شکل‌گیری تعاملات اجتماعی، ارتباط‌گیری و رفتارهای انسانی اثر می‌گذارد.

وی خاطرنشان کرد: علائم اوتیسم تا پیش از سه‌سالگی آشکار می‌شوند و در بخش مناسبات اجتماعی با اطرافیان، شکل ارتباط‌ گیری و تکرار رفتارهای کلیشه‌ای قابل مشاهده است.

مدیر کل بهزیستی لرستان بیان داشت: فقدان ارتباط چشمی با مخاطب، تکان دادن مکرر دست‌ها، بی‌قراری و اضطراب، ترس از صدا یا اشیا، تاخیر در گفتار یا تکان دادن بدن در زمان نشستن و ایستادن از نشانه‌های عمومی اوتیسم هستند.

یاری گفت: اوتیسم درمان یا دارو ندارد اما توانبخشی و آموزش کمک بزرگی برای زندگی مستقل افراد اوتیستیک می کند.

لرستان_خرم آباد، مهرناز خلفی