تشکیل دولت الکترونیک در جلوگیری از اطاله دادرسی‌ها بسیار موثر است

به گزارش رکنا به نقل از مرکز رسانه قوه قضاییه، حجت الاسلام والمسلمین سید ابراهیم رئیسی امروز- چهارشنبه -در آیین افتتاح پردیس نوآوری‌های حقوقی و قضایی افزود: امام (ره) در دوران دفاع مقدس امور را به نیروهای مبتکر و خلاق جوان واگذار کردند و این جوانان با وجود همه کمبودها و تنگناها، اقدامات نوینی را در عرصه جنگ رقم زدند. امروز نیز باید از ظرفیت علمی عظیم نیروی جوان و شرکت‌های دانش بنیان برای پیشبرد امور و رفع مشکلات بهره گرفت.

راهکاری برای افزایش شفافیت دستگاه قضایی

رئیسی اظهار داشت: شرکت‌های دانش بنیان می‌توانند مسائل حقوقی و قضایی خود را از طریق دفتری که در زیرمجموعه دستگاه قضایی تاسیس شده، پیگیری کنند؛ از سوی دیگر این شرکت‌ها ظرفیت‌های خود را در ۴۰۰ موضوع شناسایی شده به بخش های مختلف قضایی ارائه می دهند تا دسترسی به عدالت برای مردم تسهیل و تسریع شود و شفافیت دستگاه قضایی نیز افزایش یابد.

وی اضافه کرد: افتتاح پردیس نوآوری‌های حقوقی و قضایی می‌تواند یاری‌رسان دستگاه قضایی در حوزه های مختلف ثبت اسناد و املاک، پزشکی قانونی و سازمان زندان ها باشد. استفاده از پابند الکترونیک که یک اقدام دانش بنیان نهادینه و بومی شده در کشور است، بسیاری از امور مربوط به زندانیان را تسهیل کرده است.

رئیس قوه قضاییه با تاکید بر اینکه باید از شرکت های دانش بنیان حمایت های قانونی، مالی و حقوقی و قضایی شود، افزود: موضوع اعتبارسنجی شرکت ها و جلوگیری از تاسیس شرکت های صوری که مشکلاتی را برای مردم ایجاد می کنند امری بسیار ضروری است که این مهم با افتتاح پردیس نوآوری های حقوقی و قضایی تحقق بیشتری می یابد.

تشکیل دولت الکترونیک طبق انتظار پیش نرفت

رئیسی با بیان اینکه تشکیل دولت الکترونیک آنطور که انتظار بود محقق نشده است، گفت: برای تحقق کامل دولت الکترونیک، بخش های مختلف کشور باید از امساک اطلاعاتی پرهیز و با رعایت اصول و ضوابط امنیتی اطلاعات خود را با سایر بخش ها مرتبط کنند.

معاون راهبردی قوه قضاییه نیز اظهار داشت: پردیس نوآوری های حقوقی و قضایی با هدف رفع مسایل و مشکلات حقوقی و قضایی شرکت های دانش بنیان و استفاده از ظرفیت های این شرکت ها در بخش های مختلف قضایی راه اندازی شده است.

ماموریت های پردیس نوآوری حقوقی و قضایی

محمد باقر ذوالقدر افزود:‌ حفاظت از مالکیت معنوی شرکت های دانش بنیان، نظام ارزشگذاری و اعتبارسنجی این شرکت ها، رفع موانع در ثبت آن ها و داوری میان شرکت های دانش بنیان در صورت بروز اختلاف بین آن‌ها با استقرار واحد تخصصی از شورای حل اختلاف از عمده ماموریت های پردیس نوآوری حقوقی و قضایی است.

در جریان افتتاح پردیس نوآوری های حقوقی و قضایی، با حضور رئیس قوه قضاییه تفاهم نامه همکاری میان معاونت راهبردی قوه قضاییه و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و صندوق و نوآوری و شکوفایی برای حمایت از شرکت های دانش بنیان و تیم های استارتاپی و استفاده از خدمات آنها در بخش های مختلف قضایی منعقد شد.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.