در کارگاه آموزشی «فرم-حرکت» مطرح شد
جایگزینی حرکت به جای دیالوگ در تئاتر معاصر + عکس
رکنا: دومین کارگاه آموزشی چهلودومین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر با موضوع «فرم-حرکت» و با تدریس هایک اسرافیلیان با تأکید بر جایگزینی حرکت به جای دیالوگ برای انتقال مفهوم در تئاتر معاصر برگزار شد.
به گزارش رکنا به نقل از روابط عمومی اداره کل هنرهای نمایشی ، کارگاه آموزشی بازیگری «فرم-حرکت» با تدریس هایک اسرافیلیان، ارمنستان، از ساعت 9 صبح تا 12 ظهر، امروز (یکشنبه یکم بهمن) با حضور هنرمندان و دانشجویان علاقهمند به حوزه بدن و حرکت در کارگاه نمایش تئاتر شهر برگزار شد.
هایک اسرافیلیان، مدرس حرکت و کارگردان تئاتر از کشور ارمنستان سالهاست در زمینه پانتومیم و طراحی فرم و حرکت فعالیت دارد.
او پیش از این نیز با حضور در چهاردهمین جشنواره بینالمللی تئاتر خیابانی مریوان موفق به دریافت جایزه بازیگری مرد از این رویداد هنری شده است.
اسرافیلیان در ابتدای این کارگاه آموزشی به ارائه توضیحاتی درباره زبان بدن، نقش تمرین در ایجاد ارتباط مؤثر برای القای نقش به تماشاگران و لزوم استمرار تمرینهای اصولی برای دانشجویان و بازیگران بهمنظور شخصیتپردازی پرداخت.
همچنین در این کارگاه بر استفاده درست از تمامی اعضای بدن برای انتقال مفهوم در قالب فرم و محتوا تأکید شد.
در ادامه، گفتوشنودی بین مدرس کارگاه و هنرجویان شرکتکننده درباره تأثیر زبان بدن در بازیگری و نقش بهسزای آن در انتقال احساسات، جلبتوجه و برانگیختن واکنش مخاطبان، برقرار شد.
اسرافیلیان همچنین درباره استمرار تمرینهای بدنی برای ایجاد هماهنگی حرکتی و ذهنی برای بازیگر سخن گفت و بر لزوم توجه هنرمندان به شناخت اصولی بدن و استفاده درست از حرکت برای انتقال مفهوم و باورپذیری نقش حتی بدون بیان دیالوگ و کلام تاکید کرد.
به گفته این کارگردان و طراح حرکت، در سینما همهچیز واقعیت است ولی در تئاتر خلاقیت حدومرزی ندارد. به همین واسطه کار بازیگران تئاتر بهویژه در زمینه فرم و حرکت دشوارتر است و آنها باید سعی کنند با ارائه تصویری باورپذیر در قالب اجرای فرم، جای فکر و تردید برای تماشاگران نگذارند و او را لحظهبهلحظه با کار همراه و همقدم کنند.
در ادامه این کارگاه، به تأثیر حرکت و فرم در تئاتر امروز جهان و عدم کارایی زبان در عصر حاضر بهعنوان مقولهای که مرجعیت خود را از دست داده است، اشاره و بر اهمیت آنها تاکید شد.
جایگزینی حرکت به جای دیالوگ و انتقال مفهوم با زبان بدن بهعنوان زبان جهانی و مشترک برای ارتباط با مخاطبان در سراسر دنیا از دیگر مباحثی بود که در این کارگاه به آن پرداخته شد.
در پایان کارگاه «فرم-حرکت» که بخشی از آن بهصورت تمرینهای عملی برگزار شد، این مدرس تئاتر ارمنستان به هنرجویان و هنرمندان حاضر در جلسه توصیه کرد تا برای کنترل روی بدنشان در تمرین استمرار داشته باشند و سعی کنند مفاهیم را با بهترین شکل ممکن در قالب حرکت به مخاطبان منتقل کنند.
کارگاههای آموزشی چهل و دومین جشنواره بین المللی تئاتر فجر به دبیری ایرج افشاریاصل از 27 دی تا 12 بهمن در کارگاه نمایش تئاتر شهر در حال برگزاری است.
ارسال نظر