مستندی که همسر شهید طهرانی مقدم را منقلب کرد / کارگردان «خط نورانی»:شهید در تولید کار به من کمک کرد
رکنا: یکی از مستندهای بخش جایزه آوینی در جشنواره حقیقت، «خط نورانی» نام دارد که به زندگی شهید حسن طهرانی مقدم می پردازد.
به گزارش رکنا، یکی از مستندهایی که در روز نخست جشنواره سینما حقیقت اکران شد و در بخش جایزه آوینی قرار دارد، مستند «خط نورانی» است.
این مستند به زندگی شهید حسن طهرانی مقدم، ویژگیهای اخلاقی وی و نبوغش در زمینه موشکی میپردازد. همسر شهید طهرانی مقدم با چشمان گریان سالن سینما را ترک کرد چراکه برخی صحنههای مستند، او را به یاد همسر شهیدش میانداخت با او گفت و گویی داشتیم که در ادامه می خوانید.
«خط نورانی» من را یاد خاطراتم با شهید انداخت
او درباره «خط نورانی» به خبرنگار ما گفت: قسمتهایی از فیلم که به صورت مستند بود، من را یاد خاطراتم با شهید انداخت. کنار هم قرار دادن تصاویر واقعی خیلی جالب بود و من را منقلب کرد. همه صحنهها یادآور صحنههای زندگی خود من بود. از سازندگان مستند تشکر میکنم که زحمت فراوانی کشیدند؛ واقعا اثر ارزشمندی بود. بارها شد که برخی به خانه ما آمدند و تصاویری را درباره شهید طهرانی مقدم ضبط کردند، اما این تصاویر هیچگاه پخش نشد. از این بابت کمی ناراحت هستم اما مستنداتی که تا الان از شهید ساخته شده است، مانند این کار بسیار خوب و مفید بوده است.
نادر فرجی کارگردان «خط نورانی» درباره ساخت این مستند اظهار کرد: این کار از طرف نیروی هوا فضای سپاه سفارش شده بود. قبلا هم درباره این موضوع مستند کار کرده بودم و به آن مشرف بودم. وقتی «خط نورانی» به من سفارش شد با کمال میل آن را قبول کردم و با آرمانها و باورهای شهید آشنا بودم. لوکیشن ضبط مستند که پادگان شهید مدرس نام دارد، به دلیل انفجار به زمینی صاف تبدیل شده است. سعی کردم با کسانی که بازمانده حادثه بودند، در همان منطقه مصاحبه کنم. حس و حالی در حین ضبط مستند در فضای پادگان حاکم بود؛ حس و حالی که روی صحبتهای مصاحبه شوندگان تاثیر میگذاشت.
این کارگردان ادامه داد: سعی کردم سخنان مصاحبه شوندگانم بدون واسطه همراه با صداقت به بیننده منتقل شود. در بخشهایی از تولید مستند حس میکردم، شهید کار را جلو میبرد. موضوع طوری بود که ما در بخشهایی محدودیت داشتیم. حتی در بحث نمایش چهره برخی افراد حاضر در مستند و استفاده از آرشیو تصویری محدودیتهای فراوانی از نظر امنیتی داشتیم. در نهایت دل را به دریا زدیم و کار را جلو بردیم؛ گفتیم پای کار برویم، ببینیم چه میشود.
حس می کردم شهید کار را پیش می برد
فرجی اضافه کرد: واقعا حین ضبط احساس میکردم، شهید طهرانی مقدم با انرژی خودش و با وجود مشکلات کار را پیش میبرد. من به عنوان سازنده فیلم واقعا نمیتوانم درباره کیفیت آن نظر بدهم، اما با آن ایده آلی که در ذهنم بود و ابزاری که در اختیار داشتیم، تلاش کردم کار به استانداردهای یک مستند خوب نزدیک شود. نمیتوانم بگویم صد در صد همان شد که میخواستم، اما تا حدودی به خواسته ام رسیدم.
کارگردان مستند «خط نورانی» در پایان درباره جشنواره حقیقت گفت: حضور در جشنواره افتخار بزرگی است. جشنواره سینما حقیقت در این سالها صاحب برند شده است و خوشحالم که فیلم من هم کنار مستندات دیگر در جشنواره قرار دارد.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.
ارسال نظر