جلیل غفاری با اشاره به افزایش قیمت دفاتر مشق، درباره چرایی گران شدن دفاتر مشق اظهار کرد: از آبان ماه سال گذشته، ما بارها در جلساتی که به منظور تنظیم بازار برگزار می‌شد، گران شدن دفاتر مشق را به مسئولان وزارت ارشاد و وزارت صنعت،‌ اعلام کردیم ولی متاسفانه هیچ گوش شنوایی وجود نداشت.

در ادامه گزارش تسنیم آمده است ، رئیس اتحادیه صحافان و لیتوگرافان افزود: متاسفانه از سال گذشته و با افزایش قیمت کاغذ در بازار، ما بارها درخواست کردیم که فکری برای دفاتر مشق دانش‌آموزی انجام شود و بارها هشدار داده بودیم ولی کارگروه کاغذ در وزارت ارشاد اعلام کرد که این کارگروه فقط کاغذ مورد نیاز ناشران و کاغذ مطبوعات را با ارز 4200 تومانی تامین می‌کند و کاری به کاغذ مورد نیاز اصناف و صنعت ندارد؛ از آن سو هم وزارت صنعت، درخواست‌های صنایع زیر مجموعه خود را پاسخ داد و در این میان،‌ کاغذ مورد نیاز برای دفاتر مشق دانش‌آموزان بلاتکلیف ماند و همین باعث شد تا قیمت دفاتر مشق به شدت افزایش یابد.

وی با انتقاد از عدم همکاری مسئولان وزارت صمت و وزارت ارشاد برای حل مشکل کاغذ گفت: با مدیریت ضعیفی که وجود داشت، سال گذشته قیمت هر بند کاغذ دولتی که حداکثر 140 هزار تومان قیمت داشت، در بازار آزاد به 500 هزار تومان رسید و همکاران ما برای تولید دفاتر مشق، مجبور شدند کاغذ مورد نیاز خود را از بازار آزاد تهیه کنند.

غفاری ادامه داد: بر همین اساس،‌ قیمت نهایی یک دفتر مشق 40 برگ ساده که سال گذشته بین 1700 تا 1800 تومان بود، امسال با مدیریت آقایان به 4000 تا 5000 تومان رسیده است.

رئیس اتحادیه صحافان و لیتوگرافان با بیان اینکه قیمت 4 تا 5 هزار تومانی، حداقل قیمت یک دفتر مشق ساده است گفت: با توجه به نزدیکی فصل بازگشایی مدارس و نیاز والدین و خانواده‌های دانش‌آموزان برای تامین لوازم التحریر که دفاتر مشق در صدر این لیست قرار دارد، شاهد گرانی دفاتر مشق هستیم و این نگرانی برای ما و همکارانمان وجود دارد که دانش‌آموزان و خانواده‌های آن‌ها در شهرهای کوچک و روستاها نتوانند از پس این گرانی برآیند.

وی با بیان اینکه ما و همکارانمان شرمنده خانواده‌های دانش‌آموزان مناطق کم‌برخوردار به دلیل گرانی دفاتر مشق فرزندانشان هستیم گفت: من 2 ماه پیش در نامه‌ای به وزیر ارشاد، این موضوعات را متذکر شدم و از ایشان این سوال را پرسیدم که آیا قرار نیست کاری برای حل این مساله انجام دهید؟ جالب اینجاست که ایشان به سرعت جواب نامه را دادند و صراحتاً اعلام کردند «نه»؛ ایشان در جواب این نامه تاکید کردند که این وزارتخانه تنها کاغذ ناشران و کاغذ مطبوعات را تامین می‌کند.

غفاری با انتقاد از مدیریت وزارت صمت و وزارت ارشاد برای مدیریت بازار کاغذ گفت: وزارت صمت اعلام کرده که کاغذ دولتی برای کتاب‌های درسی در نظر گرفته شده است ولی هیچ تدبیری برای دفاتر مشق دانش‌آموزان که یک کالای مصرفی در فصل مدارس است وجود ندارد و قیمت‌های دفاتر مشق برای بسیاری از خانواده‌های روستایی و شهرستان‌های کوچک، سنگین است.

رئیس اتحادیه صحافان و لیتوگرافان با تاکید بر ضرورت حذف ارز چند نرخی برای واردات کاغذ و فسادزا بودن ارز چند نرخی گفت: متاسفانه سیاست ارز چند نرخی برای واردات کاغذ باعث شده تا فساد در این بازار بیداد کند؛ شما نگاه کنید اگر کاغذی که هر بند آن در بازار آزاد با قیمت 500 هزار تومان بفروش می‌رسد را در نظر بگیرید یعنی برای واردات آن، قیمت هر دلار، 20 هزار تومان محاسبه شده است! این درحالی است که کاغذ با ارز 4200 تومانی یا نیمایی وارد می‌شود و معلوم نیست مابقی این سود به جیب چه کسانی می‌رود.

وی ادامه داد: متاسفانه چند نرخی بودن ارز برای واردات کاغذ باعث شده تا علاوه بر فساد، واردکنندگان اصلی و سابقه‌دار نیز رغبتی برای واردات نداشته باشند؛ لذا از نظر ما اگر ارز کاغذ، حتی به قیمت هر دلار معادل 20 هزار تومان هم در نظر گرفته شود ولی تک نرخی باشد، بهتر از این شرایط چند نرخی است.

به گفته غفاری، در حال حاضر هیچ برنامه‌ای برای توزیع و تولید «دفاتر مشق دولتی» وجود ندارد.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.