این مطلب از گروه وب گردی تهیه شده و فقط جنبه سرگرمی دارد.
تغییر زری خوشکام قبل انقلاب به زهرا حاتمی بعد انقلاب ! + بیوگرافی و عکس های دیده نشده مادر زیبای لیلا حاتمی !
زری خوشکام بازیگر قدیمی سینما و تلوزیون که در ادامه با زندگی این بازیگر آشنا شوید.
بیوگرافی
زری خوشکام که با نام زهرا حاتمی نیز شناخته میشود، متولد ۸ دی ماه ۱۳۲۶ در اصفهان، بازیگر است. تحصیلات خود را در تهران و لندن گذراند. هنرپیشگی را از سال ۱۳۵۰ با فیلم سینمایی آدمک آغاز کرد. با حضور در فیلم سینمایی کلبهای آن سوی رودخانه به عنوان بازیگر شناخته شد. در سال ۱۳۵۰ با علی حاتمی (کارگردان) ازدواج کرد. با تولد فرزندش (لیلا حاتمی) برای مدتها از بازیگری کناره گیری کرد. سال ۱۳۷۶ با حضور در فیلم جهان پهلوان تختی فعالیت خود را از سر گرفت. کارنامه بازیگری او بدین شرح است: فیلم ها: آدمک/ کلبهای آن سوی رودخانه/ الکلی/ رشید/ مرد هزار لبخند/ توبه/ تپلی/ خواستگار/ جهان پهلوان تختی/ تهران روزگار نو/ سیمای زنی در دوردست/ در دنیای تو ساعت چند است؟ / شعله ور/ سریال ها: سلطان صاحبقران/ هزاردستان/ او سال ۱۳۸۷ در دومین جشن انجمن منتقدان و نویسندگان، جایزهٔ علی حاتمی را به عنوان بهترین فیلمنامه نویس سی سال سینمای پس از انقلاب ایران دریافت کرد.
خانواده و زندگی شخصی
زری خوشکام در سال ۱۳۲۶ در شهر اصفهان به دنیا آمد و تحصیلات خود را در تهران و لندن گذراند. او در سال ۱۳۵۰ با علی حاتمی کارگردان برجسته ایرانی ازدواج کرد و حاصل این ازدواج یک دختر به نام لیلا است که او نیز بازیگر سینما و تلویزیون است. همسرش علی حاتمی در ۱۴ آذر ۱۳۷۵ بر اثر سرطان درگذشت.
شروع فعالیت سینمایی
زهرا حاتمی از سال ۱۳۵۰ وارد عرصه بازیگری شده و با فیلم «کلبهای آن سوی رودخانه» وارد سینما شد. نقش مردهای مقابل او را در این فیلم ناصر ملک مطیعی و همایون بهادران ایفا میکردند.
بدین ترتیب جدای از اولین تجربه اش در بازی در مقابل ناصر ملک مطیعی، بازی در کنار محمدعلی فردین و ایرج رستمی در فیلم مرد و بازی در برابر بهروز وثوقی و بهمن مفید در فیلم رشید و بازی در برابر سعید راد و محمدعلی جعفری در فیلم الکلی و بازی در برابر ایرج قادری در فیلم توبه و …. نمونههایی از فعالیتهای او به عنوان بازیگر دربرابر هنرپیشههای درجه یک سینمای ایران در آن روزگاراست. از دیگر بازیهای او فیلمهای آدمک و تپلی و .. میباشد.
کناره گیری از سینما به علت مادر شدن
زری خوشکام پس از تولد تنها فرزندشان لیلا در مهرماه سال ۵۱ عملاً از سینما کنار کشید و تا قبل از انقلاب تنها در یک نقش یعنی نقش خانم عزت الدوله در سریال سلطان صاحبقران ظاهر شد. این بازیگر قدیمی بعد از ازدواج با علی حاتمی به زهرا حاتمی معروف شد و در همه جا به همین نام خوانده میشد.
فعالیت بعد از انقلاب
زری خوشکام در سالهای بعد از انقلاب با عنوان زهرا حاتمی به زندگی خود ادامه داد و بازی در برخی قسمتهای مجموعه تلویزیونی هزاردستان از معدود بازیهای او در سالهای بعد از انقلاب بود. در این سریال وی نقش آمینه اقدس، عروس نورچشمی خان مظفر (با بازی عزتالله انتظامی) را ایفا مینمود که خان مظفر برای پیدا کردن قطعهای از جواهرات گمشدهٔ او، زمین و زمان را به هم میدوزد. اما بخشهایی از بازی او به هنگام پخش حذف شدند و در نهایت همزمان با موج ممنوعیت کار بازیگران قبل از انقلاب، به صورت رسمی ممنوعالکار شد.
بازگشت به سینما
بعد از گذشت سالها، اولین تجربهٔ جدی زری خوشکام در سینمای بعد از انقلاب که باز هم با عنوان زهرا حاتمی صورت گرفت، بازی در فیلم «سیمای زنی در دوردست»، به کارگردانی دامادش علی مصفا در سال ۱۳۸۲ و در دنیای تو ساعت چند است در سال ۱۳۹۳ بود.
فیلمهای سینمایی زری خوشکام
آدمک (۱۳۵۰)
کلبهای آنسوی رودخانه (۱۳۵۰)
الکلی (۱۳۵۰)
رشید (۱۳۵۰)
مرد هزار لبخند (۱۳۵۰)
توبه (۱۳۵۱)
تپلی (۱۳۵۱)
خواستگار (۱۳۵۱)
جهان پهلوان تختی (۱۳۷۶)
تهران روزگار نو (۱۳۷۸)
سیمای زنی در دوردست (۱۳۸۲)
در دنیای تو ساعت چند است؟ (۱۳۹۳)
شعلهور (۱۳۹۵)
سریال تلویزیونی
سلطان صاحبقران (علی حاتمی) (۱۳۵۴)
هزاردستان (علی حاتمی) (۱۳۶۶–۱۳۵۸)
ارسال نظر