بازیگران معروفی که یک شبه ستاره شدند قبلا چه می کردند؟! +عکس
رکنا: اکران «عصبانی نیستم!» که نوید محمدزاده برای نخستین بار توانست استعداد خود را در آن به رخ بکشد، سرفصل پرونده ما شده است برای ارزیابی کارنامه 12 بازیگر که با یک فیلم مهم به سینما معرفی شده اند. آنها ستاره ماندند یا نه؟
ساره بیات (جدایی نادر از سیمین)
چطور ستاره شد؟
ـ پیش از جشنواره بیست و نهم فجر نام «جدایی نادر از سیمین» زیاد به گوش می خورد. در کنار آن از ساره بیات به عنوان استعداد جدید یاد می شد. فیلم که روی پرده آمد، مجاب شدیم باید به ستاره جدی سینما Cinema احترام گذاشت. نقش راضیه سر آغاز درخشش خانم بیات بود؛ زنی متعلق به طبقه پایین جامعه که عقاید محکم مذهبی دارد و به خاطر رفتارش با پدر نادر گرفتار دوگانگی شده است. حرکات آرام و با طمانینه به همراه استرسی که مدام در چشمانش دودو می زند، تصویر راضیه را با گذشت سال ها همچنان در حافظه مخاطبان سینما زنده نگه داشته است.
پیش از آن چه می کرد؟
ـ ساره بیات پیش از همکاری با اصغر فرهادی، در سریال «تباهی»، «بی گناهان» و «یک مشت پر عقاب» بازی کرده بود. در فیلم «مقلد شیطان» هم بازی داشت اما کمتر کسی تصویرش را به یاد می آورد.
مسیر پس از ستارگی
ـ ساره بیات سعی کرد بعد از «جدایی نادر از سیمین» نقش هایی را بپذیرد تا سایه راضیه از او دور شود. این اتفاق برایش رخ داد و او هم شمایل زن های شیک را بازی کرد و هم زن های شکسته. با این حال موفقیت راضیه هنوز برایش تکرار نشده. بیات اما توانسته از خود یک بازیگر Actor مطرح بسازد که اگر چه وارد دایره «ستارگی» نشده ولی به عنوان یکی از بازیگران محبوب و شاخص سینمای ایران از او یاد می شود. نکته مهم کارنامه خانم بیات، گزیده کاری است و تلاش برای بازی در نقش های خاص.
حمید فرخ نژاد (عروس آتش)
چطور ستاره شد؟
ـ 19 سال پیش، مخاطبان با بازیگری روبرو شدند که گمان می کردند از استعدادهای تازه خطه خوزستان است اما کمی که گذشت حقایق تازه ای درباره حمید فرخ نژاد روشن شد. او پیش از «عروس آتش» خسرو سینایی، در فیلم «در کوچه های عشق» این کارگردان بازی کرده بود که خب دیده نشد. سینایی دنبال بازیگر برای نقش فرحان می گشته و در نهایت از خود فرخ نژاد که دستیارش بوده استفاده می کند. او چنان به شخصیت متعصب اما مهربان فرحان که دلباخته دختر عمویش بود، جان داد که همچنان جزو شاه نقش های کارنامه اش محسوب می شود.
پیش از آن چه می کرد؟
ـ فرخ نژاد به امید کارگردان شدن وارد سینما می شود و حتی تحصیلاتش کارگردانی تئاتر است اما همزمان که دستیار سینایی بود، جلوی دوربین رفت و مسیرش به طور کلی تغییر کرد.
مسیر پس از ستارگی؟
ـ بخت از ابتدا همنشین حمید فرخ نژاد بود. بلافاصله بعد از دیده شدن در «عروس آتش» با پیشنهاد ابراهیم حاتمی کیا مواجه شد و او یکی از نقش های مهم دیگر را با «ارتفاع پست» رقم زد. در ادامه فرخ نژاد تبدیل به بازیگری پرکار شد که البته فیلم هایش گیشه نداشتند. در این میان «چهارشنبه سوری» یک استثنا است که هم مورد توجه مخاطبان قرار گرفت و هم منتقدان. در چند سال اخیر انتخاب های فرخ نژاد جایی برای دفاع نداشتند و نقش هایش شبیه هم می شدند؛ کم کم داشت محبوبیت پیشین را از دست می داد که دو فیلم «خوب، بد، جلف» و «گشت 2» به دادش رسیدند. او بازیگر پولساز سال 96 لقب گرفت و امسال قصد دارد این موفقیت را با «تگزاس»، «دختر شیطان» و «ما شما را دوست داریم خانم یایا» ادامه دهد.
هانیه توسلی (شام آخر)
چطور ستاره شد؟
ـ سال 1380 فریدون جیرانی برای دختر عاشق پیشه و زخم خورده «شام آخر» سراغ بازیگری رفت که مخاطبان هیچ تصویر ذهنی از او نداشتند. قرعه به نام هانیه توسلی افتاد و او چه خوب نقش ستاره مشرقی را به باور مخاطبان نشاند. دختری که بر سر معشوق (محمدرضا گلزار) با مادر (کتایون ریاحی) دوئل می کند و او را به قتل Murder می رساند!
پیش از آن چه می کرد؟
ـ برای ورود به سینما همیشه راه های آسان وجود ندارد. گاهی باید مثل هانیه توسلی بپذیری در جمع هنروران فیلم «سگ کشی» بهرام بیضایی بازی کنی. توسلی اما به توان خود ایمان داشت و آینده خود را روشن می دید. او در «آخر بازی» همایون اسعدیان نیز دستیاری کارگردان را تجربه کرده و در چند فیلم کوتاه حضور داشته است.
مسیر پس از ستارگی
ـ درخشش هانیه توسلی در «شام آخر» باعث شد خیلی زود با پیشنهادهای متنوعی روبرو شود. شاخص ترین نقش او «شب های روشن» است که همچنان جزو فیلم های موفق هانیه توسلی به شمار می آید. هانیه توسلی 17 سال است که در سینما حضور دارد؛ خیلی زود تبدیل به بازیگری مطرح شد و توانایی اش را به رخ کشید، با این حال هیچ گاه ردای ستارگی به تن نکرد و در میانه ایستاد. او از موقعیتش به خوبی مراقبت کرده و به رغم نقش های بدی که دارد، اجازه نداده به کارنامه اش خدشه وارد شود. همین که نام هانیه توسلی برای خیلی از مخاطبان آشنا است، یک موقعیت بزرگ به حساب می آید. او یک سیمرغ مکمل هم برای «دهلیز» در کارنامه دارد.
علی دهکردی (از کرخه تا راین)
چطور ستاره شد؟
ـ ابراهیم حاتمی کیا در پنجمین فیلم سینمایی Movie خود دست روی سوژه ای خاص گذاشت؛ جانبازان شیمیایی که برای درمان به کشور آلمان می روند و در غربت با چالش ایمان مواجه می شوند. حاتمی کیا برای نقش اول فیلم «از کرخه تا راین» بازیگری می خواست که چهره ای سمپات داشته باشد. او برای این منظور سراغ گزینه ای رفت که مخاطب سابقه ذهنی ای از او ندارد و به علی دهکردی رسید. او در این فیلم نقش سعید را بازی کرد و توانست بیننده را مجاب کند که مناسب نقش است و می تواند آنها را با دغدغه ها و درونیات شخصیت همراه کند.
پیش از آن چه می کرد؟
ـ دهکردی پیش از آن در یک فیلم نیمه بلند و چند تئاتر بازی کرده بود که هیچ کدام کمکی به شهرتش نکردند.
مسیر پس از ستارگی
ـ ستاره فیلم «از کرخه تا راین» نتوانست از موقعیت به دست آمده مراقبت کند. علی دهکردی به نقش هایی پاسخ مثبت می داد که عمدتا قابل دفاع نیستند و غالب آنها، «سعید» فیلم حاتمی کیا را به یاد می آورد. علی دهکردی گویی فقط مناسب نقش های مثبت است و او از همین منظر ضربه خورد. شاید هم این بازیگر قابلیت عبور از فیلم «از کرخه تا راین» را نداشت. هر چه هست او زیر سایه این نقش ماند و محبوبیت های بعدی اش عمدتا در تلویزیون رقم خورد؛ البته در این مدیوم هم تبدیل به ستاره نشد. علی دهکردی با نقشی مهم و در فیلمی مهم استارت زد ولی حالا یک بازیگر متوسط است که گاهی در سینما و گاه در تلویزیون بازی می کند.
منبع: هفت صبح
ارسال نظر