ای کاش رئیس بانک مرکزی ما خود را مسئول حفظ ریال بداند نه دلار

انتخابات1400 / به گزارش رکنا، سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی در پاسخ به سوالی درباره راهکار تقویت ارزش پول ملی گفت: اگر ما بتوانیم تورم را در جامعه به عنوان ام المصائب کنترل کنیم، می توانیم ارزش پول ملی را حفظ کنیم.

وی افزود: در کشور ما مسئولین مربوطه به جای اینکه مسئول حفاظت از ارزش پول ملی باشند، مسئول حفاظت از ارز خارجی شده اند. ظاهرا این کار مسئول مشخصی ندارد و مسئولینی که وظیفه پاسخگویی دارند هم آن را گردن دیگری می اندازند. ای کاش رئیس بانک مرکزی ما خود را مسئول حفظ ریال بداند نه دلار.

این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری اضافه کرد: ما بسته مفصلی را در دولت "سلام" شامل 213 پروژه تعریف کردیم که بیش از 50 پروژه آن به کنترل تورم برمی گردد و در آن اصلاحات ساختاری بانک ها و بودجه نیز پیش بینی شده است.

وی با بیان اینکه بخش عمده کسری بودجه کشور با خلق تورم در حال تأمین است، گفت: تورم یک مالیات دائمی از سمت مردم پابرهنه به سمت دولت و طبقه مرفه است که در 50، 60 سال گذشته ادامه داشته است.

قاضی زاده هاشمی همچنین گفت: ما به دنبال گسترش تولید، تقویت تولید، هدایت نقدینگی به سمت تولید و کنترل قیمت در بازار هستیم.

در ادامه این مناظره قاضی زاده هاشمی در فرصت ۴ دقیقه ای که برای پاسخ به اظهارات دیگر کاندیداها و انتقاد نسبت به این اظهارات در اختیار داشت، گفت: مردمی که پای گیرنده ها نشسته اند انتظار بیان چه مطالبی را از کاندیداها دارند؟ وقتی مردم تا خرخره در مشکلات غرق هستند می خواهند ببینند کاندیداها چه برنامه ای برای حل این مشکلات و امروز و آینده فرزندانشان دارند.

وی افزود: اینکه بحث از مناظره اقتصادی به انحراف برده می شود نشانه این است که همان طور که عده ای سال ها برای اداره کشور برنامه نداشتند، الان هم برنامه ندارند لذا با ایجاد دوقطبی و تهمت، بی برنامگی شان را نشان می دهند.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری اضافه کرد: دو، سه سالی است که ما با جمعی از جوانان انقلابی تحت عنوان دولت "سلام" برنامه ای را تهیه کردیم. مسئله ما مدیریت است ، اما آنچه مهمتر از مدیریت است وجود سازوکار نادرست استضعفاگر است. اگر می خواهیم اصلاحات اقتصادی انجام دهیم و با فساد مبارزه کنیم باید به دنبال اصلاح ساختارهای استضعفاگر برویم.

وی با بیان اینکه نقدینگی ایجاد شده در هشت سال گذشته متوسط سرانه هر نفر ۴۰۰ میلیون تومان بوده است ، اضافه کرد: الان بزرگترین رانت وام بانکی است؛ چرا که نرخ سود تسهیلات زیر نرخ تورم است و تورم این انگیزه را می دهد که وام بانکی را پس ندهند. علاوه بر این ۶۵ درصد منابع بانکی به یک دهک اول و ۹۵ درصد به نیمی از جمعیت داده شده است. همچنین ۷۰ درصد منابع بانکی به تهران و ۲۰ درصد به ۲۵ استان کشور داده شده است. وقتی منابع این طور تقسیم می شود بشاگرد ایجاد می شود، خانه دو میلیاردی ۵ میلیارد می شود و خانه دیگری به آپارتمانی در ترکیه تبدیل می شود.

قاضی زاده هاشمی یادآور شد: اگر ساختار همین باشد حتی اگر مدیر عوض شود چه اصلاح طلب باشد و اصول گرا بیاید یا برعکس مشکلی حل نمی شود. اگر ما می خواهیم مشکلات اقتصادی حل شود باید به دنبال اصلاح ساختار برویم.

امیر حسین قاضی زاده در بخش سوم این مناظره در تشریح برنامه‌های اقتصادی دولت خود گفت: روش اداره کشور فرسوده است. قانون تجارت، بیمه و بانک ما باید اصلاح نهادی شود. الان مسئله این است که زانوی دولت بر گردن مردم است و دولت باید زانوی خود را بردارد.

وی افزود: دولت وظیفه دارد حقوق مردم را از دولت استیفا کند. مثل کاری که در بورس، بانک و مالیات می‌شود. ما نظام تحول را برای تغییر اکوسیستم کشور طراحی کردیم و معتقدیم باید انقلاب سازوکاری انجام شود، زیرا با پروژه و برنامه مشکل حل نمی شود، لذا  ۲۰ مسئله ۲۰ راهکار را پیش بینی  کرده ایم.

قاضی زاده هاشمی ادامه داد: یکی از مسائل اصلی تورم و گرانی است ما طراحی کردیم که در چهار سال تورم به زیر ۵ درصد برسد. همچنین طراحی کردیم که مسئله اشتغال و ازدواج جوانان حل شود. ما می خواهیم وزارت خانواده ایجاد کنیم. همچنین صندوق اعتبار خانواده را پیش بینی کردیم و ۵۰۰ میلیون تومان اعتبار برای زوج های جوان در نظر گرفتیم.

وی یادآور شد: در حال حاضر عددی نزدیک به هفت میلیون نفر بیکار و یا با شغل ناقص داریم. برنامه ما این است که طی سه سال اول ۴.۵ تا ۵ میلیون نفر از این افراد در مشاغلی اشتغال پیدا کنند که حداقل معیشت را داشته باشند.

قاضی زاده هاشمی با تأکید بر ضرورت حل مسئله بورس گفت: بورس یک مسئله حاد و یک مسئله ساختاری و مزمن دارد که بخش ساختاری آن در مجلس در حال اصلاح است و بخش حاد آن با سه دستورالعمل در سه، چهار روز اول دولت پیش بینی شده که به سمت بهبود بازار سرمایه برویم.

وی یادآور شد: همچنین ما برای هزینه خانوار شامل خوراک، ریزمغزی ها، انواع پروتئین ها و کالری ها پیش بینی هایی کردیم و بسته های ۳۰۰ هزار تومانی در نظر گرفته ایم. همچنین برای هزینه حمل و نقل، بهداشت و درمان و مسکن نیز پروژه طراحی کرده ایم.

قاضی زاده در بخش دوم مناظره اول که بعد از تنفس ۱۵ دقیقه ای آغاز شد در پاسخ به دومین سوال خود درباره راهکار جلوگیری از واردات بی رویه گفت: ما الان متأسفانه شاهد مافیای بزرگ و در هم تنیده واردات هستیم که با برخورداری از رانت های مختلف مجوز ارز ارزان قیمت، انحصار و واردات، تولید را تهدید می کند. دولت مسئول باید هدف اصلی اش این باشد که از تولید و اشتغال داخلی حمایت کند.

قاضی زاده هاشمی افزود: قانون گذار مکانیزم تعرفه گذاری را در اختیار دولت گذاشته ولی راه های دیگری به وجود آمده که واردات انجام می شود و تولید را تهدید می کند. یکی از آن ها قاچاق است آن هم از مبادی رسمی و مناطق ویژه و آزاد و دیگری ارز ارزان قیمتی که در اختیار صادرکننده قرار می گیرد.

وی ادامه داد: مثلا ما نیاز به تولید برنج داریم ولی همزمان در فصل تولید برنج اجازه واردات حجم زیادی برنج داده می شود. واردات همیشه باید کمتر از صادرات باشد و اقتصاد کشور باید صادرات محور باشد، ضمن اینکه تولید و اشتغال داخلی هم دچار مشکل نشود.

این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری اضافه کرد: ما به گونه ای طراحی کردیم که تولید، ارزش را در کشور به مدیران زنجیره تأمین بسپارد و آن ها باید در مقابل اختیاراتی که دارند پاسخگو باشند. الان اتفاقی که می افتد این است که مجوزهایی برای واردات تولید صادر شده، ولی صاحب مجوز بخشی از قاچاق را انجام می دهد که نمونه آن مسئله سیگار است.

درحال تکمیل

آخرین قیمت های بازار ایران را اینجا کلیک کنید.

 

وبگردی