راهکارهای عملی برای مشارکت مردم در انتخابات 1400
رکنا: انتخابات 1400 در بیست و هشتم خرداد برگزار می شود و پیش بینی ها حاکی از آن است که میزان مشارکت در انتخابات کمتر از دوره های گذشته است.
انتخابات 1400 در تاریخ 28 خرداد سال جاری برگزار خواهد شد.
به گزارش به نقل از آرمان ملی، مهمترین مشکل آنی مردم در شرایط فعلی بحث معیشت است و اگر با کارهایی که در حال انجام است و مذاکراتی که در وین صورت میگیرد، تحریمها برداشته شود و گشایشی در وضعیت اقتصادی کشور به وجود آید تا مردم احساس کنند چشمانداز روشنی پیشروی خود دارند و وضعیت اقتصادی کشور تا حدودی بهتر شده و در آینده هم بهتر میشود. این امر میتواند یکی از عوامل موثر باشد و در چنین شرایطی جامعه احساس کند که حضور در صحنه انتخابات و تعیین سرنوشتی که انجام میدهد در زندگی او تاثیر دارد. بنابراین بحث معیشت یعنی اینکه احساس امید در جامعه به وجود آید به اینکه در کشور در حوزه اقتصادی اتفاقی در حال رخ دادن است.
البته بحث معیشت پیوندی هم با بحث برجام برقرار میکند؛ یعنی اینکه ما اگر بتوانیم در مذاکرات وین موفق شویم، میتوانیم گامهای مهم و امیدبخشی هم در حوزه اقتصادی برداریم و این موضوع میتواند باعث ایجاد امید در میان مردم شود و در چنین شرایطی مردم احساس میکنند وضعیت اقتصادی آنها بهتر شده و برای حضور پرشور در انتخابات راغبتر میشوند. یکی از عوامل دیگر که در شرایط فعلی میتواند به حضور پرشور مردم در انتخابات کمک کند، بحث سلامت مردم است؛ یعنی در شرایطی که جامعه با ویروس کرونا مواجه شده، اگر مردم احساس کنند که برنامههای در حال انجام برای این است که سلامت مردم تضمین شود و برنامهریزیهای جدی برای حل این معضل میشود و اینکه در بحث واکسن کرونا به صورت جدی پیگیری میشود؛ بنابراین چنین عواملی در به وجود آمدن این ذهنیت که باید انتخاب درست انجام داد، کمک میکند؛ یعنی مردم به این نتیجه برسند که حتما باید گزینه اصلح را انتخاب کنند. در چنین شرایطی میتوانیم شاهد انتخاباتی پرشور باشیم.
ایجاد فضا برای اینکه جامعه احساس کند حق انتخاب مناسب به او داده شده و اینگونه نیست که با ایجاد محدودیتهای مختلف حق آنها محدود میشود، هرچه قدر این فرصت ایجاد شود که حق انتخاب مردم گستردهتر شود و مردم احساس کنند میتوانند آن فردی را که توانمندتر است، انتخاب کنند و فضا برای افرادی که ظرفیت مدیریتی آنها خوب است، باز شود و مردم هم بتوانند آنها را انتخاب کنند و محدودیتهای شورای نگهبان هم کمتر باشد. بنابراین ایجاد یک فضای مناسب برای حضور سلیقههای مختلف در انتخابات تا مردم بتوانند دست به انتخابی بزنند که احساس کنند دست آنها برای انتخاب باز گذاشته شده، یکی دیگر از عوامل حضور پرشور همگان در انتخابات پیشروست. اگر کاندیداها برنامهها معطوف به حل مشکلات مردم ارائه کنند و مردم احساس کنند آن چیزی که به عنوان یک برنامه ارائه میشود، شعار نیست و در عین حالی که برنامهای برای حل مشکلات است، راهکار عملی هم برای حل مشکلات ارائه شده است.
برای نمونه کاهش تورم، بحث مسکن و... . بنابراین برنامههای کاندیداها هم به نوبه خود میتواند نقش مهمی در حضور پرشور مردم در انتخابات داشته باشد. ایران، جامعهای متکثر و متفاوت با سبکهای مختلف زندگی است و سلیقههای مختلفی در آن وجود دارد. به همین دلیل هم جامعه باید احساس کند رئیسجمهوری که انتخاب میکند تنوع سبکها و سلیقهها را به رسمیت میشناسد و فردی است که با گشودگی بهتنوع و تکثر سبک زندگی جامعه ما نگاه میکند. اگر چنین احساسی در جامعه به وجود آید میتوان شاهد حضور پرشور مردم در انتخابات بود. یکی از عوامل دیگر که به انتخابات پرشور کمک میکند بحث خود کاندیداهاست.در این راستا افرادی که در انتخابات کاندیدا شدهاند، اول اینکه عزم جدی در مبارزه با فساد دارند، دوم خودشان پاکدست هستند و سوم اینکه ویژگیها و کاراکترهای اخلاقی دارند و نمیخواهند با تهمت زدن، تخریب دیگران و... خودشان را ارائه کنند؛ بلکه با ارائه راهکارها و ایدههای جدید میخواهند گره از زندگی مردم باز کنند که اگر چنین افرادی حضور پیدا کنند مردم هم برای انتخابات پرشور رغبت بیشتری دارند. آخرین قیمت های بازار ایران را اینجا کلیک کنید.
ارسال نظر