جنگ تهران و تلآویو در آب های بینالمللی
رکنا:طبق اعلام دولت ایران جمعه 12 مارس یکی از کشتیهای تجاری اش در دریای مدیترانه هدف حمله قرار گرفته است.
اخیرا شاهد یک تنش ایرانی اسرائیلی بزرگ در آبهای بین المللی بوده ایم، جایی که دو طرف اتهاماتی را در خصوص هدف گرفتن کشتی های تجاری متوجه یکدیگر کردند و این مساله همزمان شد با افزایش اختلافات بین ایران و آمریکا در رابطه با بازگشت به توافق هسته ای که ترامپ در سال 2018 از آن خارج شد.
به گزارش رکنا، بنابر گزارش أشرف کمال در الخلیج آنلاین، دولت ایران جمعه 12 مارس اعلام کرد که یکی از کشتیهای تجاری اش در دریای مدیترانه هدف حمله قرار گرفته و احتمالا یک موشک هوا به زمین به این کشتی تجاری برخورد کرده است.
همان روز، روزنامه وال استریت ژورنال افشا کرد که اسرائیل حدود 12 نفت کش ایرانی را که به سمت سوریه حرکت می کردند طی یک سال و نیم گذشته هدف گرفته است.
در آغاز ماه جاری، نتانیاهو ایران را متهم کرد که به یک کشتی اسرائیلی در آبهای خلیج فارس در نزدیکی سواحل عمان حمله کرده است، در حالی که تهران این اتهامات را رد کرد.
این انفجارها همزمان شده است با بحرانی شدن اختلاف بین واشنگتن و تهران در مورد چگونگی احیای دوباره برجام. رژیم صهیونیستی تلاش می کند مانع از این احیا شود و بارها تهدید کرده در صورت بازگشت آمریکا به توافق هسته ای، منافع یا اهداف ایرانی در منطقه را هدف می گیرد.
دریانوردی بین المللی در منطقه، یکی از مهمترین سلاحهایی است که طرفها در اختلافات سیاسی خود از ان استفاده می کنند، چرا که حدود 90 درصد تجارت بین المللی از خاورمیانه عبور می کند و ابهای خلیج فارس طی دو سال گذشته حوادث زیادی را به خود دیده است، از حمله به نفت کش های سعودی و اماراتی که به سمت اروپا حرکت می کردند، تا حمله موشکی به نفت کش ایرانی در سواحل سعودی در دریای سرخ.
در این میان، ایران و اسرائیل اتهاماتی را در مورد هدف گرفتن کشتی ها متوجه یکدیگر می کنند، اما هیچ کدام از آنها مسئولیت این حملات را نمی پذیرند.
تنش ها زمانی اوج گرفت که دونالد ترامپ در می 2019 ناوگان دریایی پنجم را برای پاسخ مستقیم به هر حمله ای که متوجه سلامت سربازان و کشتیهای آمریکایی موجود در منطقه شود، اعزام کرد و در مقابل، سپاه پاسداران ایران حضور موشکی خود در سواحل خلیج فارس و دریای عمان را تقویت کرد.
با وجود رفتن ترامپ، طرف اسرائیلی به تهدیدات علنی خود علیه تاسیسات یا منافع و نیروهای ایرانی در منطقه ادامه داد. گزارشهای روزنامه های عبری حاکی از آن است که تماس های سری بین رژیم اشغالگر و عربستان، امارات و بحرین برای تشکیل یک ائتلاف امنیتی دفاعی در راستای مقابله با خطرات ایران در منطقه صورت گرفته است.
این در حالی است که وزارت خارجه ایران در آغاز سال جاری به دولتهای منطقه در مورد هر نوع همکاری با دولت اسرائیل هشدار داده بود.
در اواخر سال گذشته، روند تحرکات نظامی در ابهای خلیج فارس اوج گرفت، تا آنجا که فرمانده نیروهای آمریکایی در خاورمیانه تاکید کرد که نیروهایش آماده پاسخ دادن به هر گونه حمله احتمالی از سوی ایران هستند.
منابع اطلاعاتی از عبور یک زیر دریایی اسرائیلی از کانال سوئز در تاریخ 20 دسامبر 2020 خبر دادند، که هدف آن، آبهای خلیج فارس بود. در مقابل، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاستهای خارجی در پارلمان ایرانی، ابوالفضل عمّویی هشدار داد که کشورش این اقدام اسرائیل را یک عمل عداوت آمیز می داند. طبق تحلیل مرکز مطالعات استراتژیک، تل آویو به این طریق قصد داشت پیامی را به تهران برساند مبنی بر اینکه برای پاسخ دادن به هر اقدام ایران علیه اهداف اسرائیلی، امادگی کافی را دارد.
در همین رابطه، روزنامه پولتیکو، در اگوست گذشته در گزارشی از احتمالات تبدیل منطقه خلیج فارس به میدان تنش بین تهران و تل آویو در سایه عادی سازی اخیر، سخت گفته بود. به گزارش این روزنامه، توافق های عادی سازی، به اسرائیل اجازه می دهد به مرزهای دریایی ایران نزدیک شود و همین مساله باعث بحرانی شدن اوضاع می شود، بویژه آنکه تل آویو و ابوظبی از مدتها قبل به دنبال بر هم زدن آرامش ایران بوده اند.
محجوب الزویری، تحلیلگر مسائل سیاسی می گوید درگیری در ابهای بین المللی، یکی از فصلهای درگیری دایر بین دو طرف ایران و اسرائیل از سالهای گذشته تا کنون است و این احتمال وجود دارد که آنچه اخیرا اتفاق افتاد، در مورد دیگر کشتی های اسرائیلی که پرچم اسرائیل را حمل نمی کنند، بوقوع پیوندد.
وی در گفتگو با الخلیج آنلاین تصریح کرد:«گزارش وال استریت ژورنال حاکی از آن است که هدف گرفته شدن بیش از 12 کشتی از سال 2019، نشان می دهد که این یک جنگ جدید و در عین حال، غیر علنی است. ایران نگران آن است که بویژه پس از توافق های عادی سازی، امنیت آن از طریق این کشتیها در معرض خطر قرار گیرد، در حالی که تل آویو بیم آن دارد دولت بایدن با ایران صلح کند، از این رو، به ضربات خود به ایران ادامه می دهد و این کشور هم در حد توانش به ضربات مذکور پاسخ می دهد.
به عقیده الزویری، جنگ آبهای بین المللی هم اکنون به دور از انظار برقرار است و می تواند در آینده وارد مرحله خطرناکتری شود.
وال استریت ژورنال از کارشناسان نقل کرده بود که تل آویو با هدف گرفتن این کشتی، جبهه جدیدی را در درگیری با تهران گشوده است.
علامتی وجود ندارد که نشان دهد ایالات متحده در برابر اسرائیل می ایستد تا مانع از اینگونه حملات شود یا نه، بویژه آنکه صهیونیستها این حملات را ضامن حمایت از منافع خود می دانند.آخرین قیمت های بازار ایران را اینجا کلیک کنید.
ارسال نظر