روحانی : در برخی از استان‌ها توانستیم از پیک کرونا عبور کنیم

به گزارش رکنا ، رییس جمهوری با تاکید بر اینکه مراسم عزاداری امام حسین(ع) در سراسر کشور باید با رعایت اصول بهداشتی و با شکوه برگزار شود، گفت: دوگانگی "جان و نان" و "عزاداری و سلامت" غلط است، هر دو باید با رعایت پروتکل های بهداشتی، در کنار هم باشند.

‌حجت‌الاسلام والمسلمین حسن امروز- شنبه - در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: بیش از پنج ماه است که مردم با ویروس خطرناک کرونا مواجه بودند و وارد ماه ششم شدیم. بیش از دو سال و دو ماه هم است که مردم با تحریم شدید آمریکا مواجه بودند که وارد دومین سال و سومین ماه شدیم.

وی با بیان اینکه ماه‌ها و سال‌های بسیار سختی برای مردم عزیز و بزرگوار ما سپری شده است، اظهار داشت: مردم مشکلات اقتصادی در این سال‌ها داشته و تجربه کرده بودند. بحث‌هایی هم برای بهداشت و سلامتی برای مردم ایجاد شد و تکلیف مردم برای فاصله اجتماعی مشکلات اجتماعی و عاطفی ایجاد می‌کند که مردم باید تحمل کنند.

رییس‌جمهور ادامه داد: وقتی می‌گوییم عروسی باشد ولی مراسم پرجمعیت نباشد، مردم مشکلات عاطفی دارند. وقتی می‌گوییم عزا باشد ولی مراسم عزا نباشد، مردم در سختی و فشار قرار می‌گیرند.

به گفته روحانی، مردم ایران در این دو سال و چند ماه و در این پنج ماه برای مقابله با ویروس کرونا نشان داده دارای توان و قدرت کافی برای مقابله و ایستادگی در برابر فشارها هستند و به زانو درنمی‌آیند. اگر ۱۰ فشار دیگر هم وارد شود و بخواهد مردم را از مسیر درست خارج کند، مردم با تعاون و همکاری، هر مشکل بزرگ را سهل و آسان می‌کنند.

وی با تاکید بر اینکه به دو عنصر مهم نیاز داریم، تصریح کرد: عنصر نخست، امید به آینده است. یاس باید از بین برود. اگر یاس جامعه را فرا بگیرد، موفقیتی در کار نخواهد بود بنابراین باید همواره به آینده به عنوان روز فرج و گشایش همیشه امیدوار هستیم و می‌دانیم دیر یا زود، آینده با حق است. عنصر دیگر هم تدبیر، حسابگری و برنامه‌ریزی درست برای عبور از مشکلات و سختی‌ها است.

رییس‌جمهور با بیان اینکه امروز کادر درمان، از یک سمت و کادر تولید از سمت دیگر، کادر توزیع، جابجایی و حمل کالا و کادر فرهنگی و... همه دست به دست هم دادند، خاطرنشان کرد: اگر یکی از این کادرها نبود، نمی‌توانستیم پیش برویم. اگر کادر تولید نبود و برای خرید ماسک، تجهیزات پزشکی و دارو از خارج خرید کنیم، اولا به ما نمی‌دادند و بعد هم معلوم نبود پس از چه مدت زمانی و با چه قیمت گرانی و امروز و فردا کردن، آن را به ما بدهند.

روحانی افزود: اگر ماسک ان۹۵ را به ما نمی‌دادند، ما نداشتیم و نیاز به سفارش دادن داشتیم، و کشوری که سفارش داده بودیم، یک ماه عقب می‌انداخت، چه مشکلاتی در کشور ایجاد می‌شد.

وی با بیان اینکه همه کادرهایی که باید در صحنه باشند، همه مسئولیت خاص و سنگین خود را برعهده گرفتند، ابراز داشت: علیرغم تحریم و گرانی، مشکلات حاد و بحرانی آنچنانی را شاهد نیستیم و دولت در حد توان کمک می‌کند. هرچه به فکر ما، وزرا، قوا و نیروهای دیگر می‌رسد، را انجام داده‌ایم.

طرح‌های دولت برای پرداخت ودیعه ۱۳ درصدی به مستاجران

رییس‌جمهوری با اشاره به طرح‌های دولت درباره تامین اجاره خانه مستاجران اظهار داشت: در همین ایام کرونا دو طرح مهم برای اجاره و مستاجرین آوردیم؛ یک طرح برای آن بود که اجاره‌بها از چقدر بیشتر نباشد و هفته قبل هم تصویب کردیم یک وام ارزان قیمت به مستاجرین بدهیم و برای افرادی که در شهرهای بزرگ و کوچک هستند این ودیعه را از بانک‌ها با یک نرخ ارزان قیمت ۱۳ درصد دریافت کنند.

رییس دولت دوازدهم اضافه کرد: دولت تلاش کرده است امکاناتی در اختیار مردم، یارانه بگیران و نیازمندان قرار بگیرد. علاوه بر این پرداختی ویژه ای در چهار نوبت ۳ میلیون خانوار نیازمند قرار دادیم.

روحانی در بخش دیگر از سخنانش اظهارداشت: دولت تمام تلاش و توان خود را در زمینه فعالیت اقتصادی و معیشتی به کار بسته و افتتاح هایی که در روزهای پنجشنبه توسط دولت انجام می شود نشان از تحرک و تلاش دولت در این زمینه است.

وی اضافه کرد: در شرایط فعلی نیازهای بهداشتی و پزشکی در اولویت است و وزارت بهداشت و درمان، وزارت صمت و دیگر دستگاه‌ها در این زمینه تلاش می‌کنند.

رییس جمهوری با بیان اینکه حدود ۵ ماه از همگیری ویروس کرونا گذشته است، گفت: هم ما و هم دنیا ازاین ویروس تجربه روشنی داریم و به این نتیجه رسیدیم که باید تمرکز باید بر نظام سلامت و بهداشتی باشد وکاری کنیم که نیاز به مراجعه مردم به بیمارستان نباشد.

روحانی ادامه داد: رعایت پروتکل های بهداشتی، فاصله گذاری اجتماعی، آموزش و در بعضی وقت ها تعطیلی اجتماعات برای سلامت مردم در نظر گرفته شد ولی رعایت نظام بهداشتی در اولویت است.

رییس جمهوری با بیان اینکه اگر نظام بهداشت دچار مشکل شد به ناچار باید نظام درمان را جایگزین کرد، اظهار داشت:‌ البته در روزهای اول شیوع کرونا همه دنیا به سمت محدودیت و ممنوعیت مانند عدم خروج از خانه، بسته شدن کسب و کارها و نرفتن به مسافرت حرکت کرد که چاره ای هم نبود.

وی اضافه کرد: اما در ادامه مشخص شد که ممنوعیت‌ها و محدودیت‌ها خود در بعضی از زمان‌ها مشکل آفرین است. زیرا زمانی که تولید و توزیع متوقف شود، زندگی مردم مختل می‌شود و همه به این نتیجه رسیدند که باید به سمت بازگشایی پیش بروند و همه کشورها فعالیت‌های خود را با رعایت پروتکل‌های بهداشتی در دستور کار قرار دادند.

روحانی خاطرنشان کرد: اکنون همه کشورها ماسک زدن را اجباری کردند و حتی جریمه و افزایش جریمه داشتندبه عنوان مثال اعمال جریمه از ۱۵۰ یورو به ۵۰۰ یورو را در برنامه خود قراردادند که نشان از اعمال سختگیرانه رعایت پروتکل‌های بهداشتی برای همه است.

رییس جمهوری با بیان اینکه ناظران باید با استحکام رعایت پروتکل‌های بهداشتی را پیگیری کنند، توضیح داد: نباید تخلفی صورت بگیرد و حتی برای ماه محرم که تصمیم گیری و برنامه‌ریزی شده است، تاکید شد افرادی که مسوولیت دارند، باید به رعایت و اجرای پروتکل‌های بهداشتی نظارت کنند.

‌برای مقابله با کرونا باید بلندمدت برنامه‌ریزی کنیم

رییس دولت تدبیر و امید در بخش دیگری از سخنانش گفت: برای هر امری روحیه لازم است، نباید جامعه ای روحیه خود را ببازد و دچار اضطراب و افسردگی شده و به آنها اینگونه القا کنند که فردا بدتر می‌شود؛ شما نباید اضطراب بیخود به مردم وارد کنید؛ ترس و خوف معقول درست است و مردم باید از این بیماری به عنوان یک بیماری خطرناک بترسند و مراقبت کنند، اما نباید اضطراب و دلهره به مردم وارد کنیم؛ بین ترس معقول و اضطراب مرزبندی سخت است و باید به این موضوع توجه کنیم؛ این اصولی است که مردم باید انجام دهند و در تبلیغات نیز مورد تاکید قرار گیرد و در تولید نیز برای آن تلاش کنیم.

وی افزود: وقتی به مردم تاکید میکنیم که در اجتماعات از ماسک استفاده کنند، باید ماسک به اندازه کافی به وفور و با قیمت مناسب در اختیار مردم قرار داشته باشد؛ در این زمینه وزارت صمت مسئولیت سنگینی دارد و وظایف خود را انجام می‌دهد.

روزانه ۱۱ میلیون ماسک تولید می‌شود

روحانی با اشاره به گزارش سرپرست وزارت صمت اظهارداشت: روزانه ۱۱ میلیون ماسک تولید می‌شود-البته دیگران هم تولید می‌کنند و تنها کارگاه‌های صمت نیست- ماسک باید به اندازه کافی تولید شود و از طرف دیگر روحیه بلند نوع‌دوستی، وطن خواهی و یاری یکدیگر، مسئولیت پذیری و فداکاری که در ماه محرم و ماه ذیحجه نیز که با عید قربان و عرفه و میلاد برخی ائمه هدی و پربرکت است، این امر را بیشتر خواهیم دید.

رییس جمهوری ادامه داد: عرفه هم روز خاص است و ان شاءالله که مراسم این روز خاص با رعایت پروتکل‌های مورد تاکید و رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی در مساجد و محافل باشکوه برگزار شود؛ ماه بسیار مهمی است و باید همه را یاری کنیم و مخصوصا که به ایام عید قربان می‌رسیم همه کسانی که تمکن مالی دارند، بتوانند گوشت را بین مردم و فقرا توزیع و تقسیم کنند؛ کاری که همه ساله انجام می شود.

وی در عین حال گفت: این ویروس را کوتاه مدت نبینیم، بحث هفته و ماه مطرح نیست، ذیحجه و محرم و مرداد و شهریور و مهر و ... مطرح نیست باید برای تمام سال و حتی ماه‌هایی از سال آینده برنامه ریزی داشه باشیم؛ نمی‌دانیم چه روزی است و برای ما نامشخص است؛ هنوز تا روزی که واکسن تولید و تایید شده و به دز کافی توزیع شود، مراحل زیادی در پیش داریم- ممکن است گفته شود که تزریق یک بار واکسن کافی است یا اینکه دوبار تزریق شود – چون اساسا این بیماری ناشناخته است هر چه جلو می‌رویم به نکات جدیدی می‌رسیم و باید به طور بلند مدت چاره اندیشی، برنامه ریزی، نظارت و تلاش کنیم و در برابر تخلفات قاطع بایستیم.

عبور از پیک کرونا در چند استان

رییس جمهوری ادامه داد: ما امروز خبر خوشی را داشتیم که با تلاش پزشکان و مسئولین و بیشتر با حمایت مردم و اجرای پروتکل‌ توسط مردم، در برخی از استان‌ها مانند کرمانشاه، کردستان، خوزستان توانستیم از پیک عبور کنیم. در برخی از استان‌ها متاسفانه هنوز در مسیر پیک هستیم که باید مراقبت کنیم و عبور کنیم.

روحانی عنوان کرد: یکی از مسائل مهمی که ما امروز بحث کردیم و مردم نیز باید مطلع باشند مساله سوگواری در ماه محرم‌الحرام است. این جای تاکید نیست همه می‌دانند زندگی ما مردم ایران و شیعیان و مسلمانان با عشق امام‌حسین(ع) عجین شده و این با همه مسائل متفاوت است.

وی خاطرنشان کرد: فرهنگ عاشورا و فرهنگ محرم و عشق به اباعبدالله الحسین (ع) سوگواری برای آن بزرگواری یک مساله مهمی است. ما از کودکی و در طول تاریخ‌مان همیشه اینچنین بوده است. کشورهای دیگر و همسایگان ما هم به‌خوبی عزاداری می‌کنند، ولی ایرانیان همواره توجه خاص و ویژه‌ای نسبت به اهل بیت و در میان اهل‌بیت، توجه خاصی نسبت به اباعبدالله‌الحسین دارند. در روایات ما عزاداری برای همه شهادت‌ها و وفات بزرگان و پیغمبر و ائمه است اما یک تاکید ویژه برای عزاداری امام حسین (ع) شده است.

رییس جمهوری گفت: در روایات فراوان آمده است که زیارت حسین (ع) جایگاه دیگری دارد البته زیارت همه ائمه جایگاه بلندی دارد ولی عزاداری برای امام حسین(ع) عشق به امام حسین (ع) چیز دیگری است که در عمق و جان ما است.

روحانی یادآورشد: یک وقتی در جامعه ما بحث سلامت یا اقتصاد، سلامت یا معیشت، نان یا جان بود ولی مردم ما روشن کردند که این دوگانگی غلط است و ما چنین دوگانگی نداریم. بله هم جان و هم نان، هم سلامت و هم معیشت هر دو با هم، مردم به خوبی ثابت کردند که این دو باید در کنار یکدیگر باشند.

برگزاری مراسم عزاداری و رعایت پروتکل‌های بهداشتی مانعه الجمع نیست

وی اضافه کرد: البته ممکن است هر روزی بحثی مطرح شود و الان که به ماه محرم رسیدیم بحث عزاداری یا سلامت مطرح شود، خیر هر دو، هم عزاداری امام حسین (ع) و هم توجه به پروتکل‌های بهداشتی اینها مانعه‌الجمع نیست، باید اینها را جمع کرد و در کنار هم قرار داد. ما هم باید سوگواری امام حسین(ع) را به عنوان یک فرهنگ بلند، و یک فرهنگی که در تاریخ منجی ما بوده پاس بداریم. انقلاب و پیروزی و دفاع مقدس اگر بوده، همه ما در همه جا مرهون امام حسین (ع) ‌هستیم.

روحانی گفت: اینکه ما یک ملت مقاوم داریم که در برابر آمریکا ایستاده و مقاوم است از فرهنگ کربلا و امام حسین(ع) است که این ملت شجاع و قوی را در برابر دشمنان، استوار قرارداده است، بنابراین سوگواری و جلوگیری از شیوع بیماری کرونا قطعا هر دو باید در کنار هم باشد.

رییس جمهوری گفت: ما ماه رمضان را در دوران کرونا تجربه کردیم؛ مردم قرآن برسر گرفتنن و عبادت کردند وشب‌های احیا عده‌ای با رعایت فاصله گذاری اجتماعی به مساجد و محافل رفتند و عده‌ای در خیابان وعدهای هم در فضای مجازی و برخی هم این مراسم را از طریق رسانه ملی دنبال کردند، قرآن بر سر گرفتند همه این آیین ها را انجام دادند واصول بهداشتی را هم رعایت کردند.

مراسم عزاداری ماه محرم با رعایت پروتکل‌های بهداشتی برگزار شود

رییس دولت تدبیر و امید افزود: ماه رمضان تمام شد هیچ کس نبود که بگوید «ماه رمضان باعث شیوع بیماری شد»، شاید بعد از ماه رمضان تعطیلات و برگزاری عروسی عامل شیوع شده باشد، اما خود ماه رمضان و ایام عبادت و شب‌های احیا را هیچ کس حتی معاندان هم نتوانستند بگویند باعث شیوع بیماری شده است.

وی اظهار داشت: اکنون نیز برای ماه محرم هم باید به نحوی عمل کنیم تا بهانه‌ای در اختیار دشمنان قرار نگیرد؛ عزاداری امام حسین (ع) در شهرها و روستاها در همه مناطقی که وضعیت قرمز و زرد و سفید وجود دارد، اما با تراکم کمتر و رعایت فاصله‌گذاری باید انجام شود.

رییس جمهوری گفت: در مراسم‌های ماه محرم فاصله‌گذاری اجتماعی باید رعایت شود؛ تراکم در مراسم عزاداری امام حسین (ع) طوری که جمعیت زیادی در یک فضای کوچک نباید بوجود بیاید، تراکم جمعیت در این مراسم‌ها باید کنار گذاشته شود و پروتکل‌های بهداشتی باید حتما مراعات شود.

روحانی با تاکید بر این که در مراسم‌های ماه محرم پروتکل‌های ابلاغی وزارت بهداشت باید کامل رعایت شود، افزود: ضدعفونی باید انجام شود مردم نیز همه باید ماسک بزنند زمان عزاداری دست خودمان است می‌تواند ۳ تا ۴ ساعت باشد التبه طولانی بودن زمان عزاداری ممکن است ما را در مسیر شیوع قرار بدهد؛ عزاداری انجام دهیم، اما لازم نیست ۳ تا ۴ ساعت باشد، بلکه میتواند یک زمان کوتاه‌تری، یک تا ۲ ساعت در نظر گرفته شود.

وی اضافه کرد: البته روزهایی مانند عاشورا، تاسوعا و اربعین برای ما روزهای ویژه و مهمی در ماه‌های محرم و صفر است؛ ایام عزاداری می‌تواند ۴ تا ۵ روز باشد و زمان حضور در مراسم عزاداری را می‌توان کوتاه تر کرد، اما اصل عزاداری باشکوه و عظمت مانند همه سال‌ها برگزار خواهد شد؛ اما در این شکوه، امسال ماسک زدن هم جزو همین شکوه است و رعایت فاصله گذاری هم جزو از این شکوه است؛ عدم تجمع و تراکم در یک مکان هم جزو همان شکوه است هم باید قدرت و عشق به امام حسین (ع) و اطاعت از خدا را نشان می‌دهیم، که این عشق، دستور خدا و پیامبر(ص) و اسلام است این شکوه و جلال و عظمت را نشان می‌دهیم و هم پروتکل‌های بهداشتی را رعایت می‌کنیم.

روحانی با بیان اینکه ایران باید برای شیعیان و کشورهایی که عزاداری امام حسین (ع) برگزار می‌کنند الگو شود و این الگو باید به بهترین شکل انجام شود، گفت: بین مبلغان و حوزه های علمیه، دفاتر و سازمان تبلیغات اسلامی، وزارت کشور و وزات بهداشت هماهنگی خوبی ایجاد شده و همه با هم تلاش کردند.

رییس جمهوری با تاکید بر این که همه باید اصول بهداشتی را نسبت به نذورات در ماه محرم رعایت کنند، گفت: آنهایی که می‌توانند، مواد غذایی (گوشت و برنج و ...) را به صورت خام و خشک در منزل مردم و به ویژه نیازمندان توزیع کنند، اما عده ای دیگر که نحوه نذر آنها به صورت پخت غذا است، باید اصول بهداشتی را مراعات کنند و نذری‌ها را به ‌صورت بسته بندی بهداشتی انجام دهند و در جایی سفره پهن نکنند که مردم دور هم جمع شوند.

وی یادآورشد: دستورالعمل‌ها در محرم و صفر باید کاملا رعایت شود، تا فضای امسال محرم، کاملا حسینی و عاشورایی و با شور اباعبدالله الحسین(ع)، در عین حال توام با دستورالعمل بهداشتی برگزار شود، کسی نمی‌تواند بین دین و علم فاصله ایجاد کند ما هم به دین و هم به علم عمل می کنیم هر دو در کنار هم قرار دارند و از یکدیگر فاصله ندارند.

روحانی با بیان اینکه فضای محرم امسال کاملا حسینی و با شور اباعبدالله الحسین (ع) و عاشورایی خواهد بود، ابراز داشت: کسی نمی‌تواند بین دین و علم فاصله ایجاد کند. علم در کنار دین و دین کنار علم است و از همدیگر جدایی ندارند. از همه متولیان امر از علما، مراجع، مداحان و فضلا و هم متولیان مکان از مساجد، حسینیه‌ها و تکایا می‌خواهم دست به دست همدیگر بدهیم و در چارچوب اصول دین به سلامتی همدیگر باشیم.

رییس جمهوری با تاکید بر اینکه هم می‌خواهیم در عزای امام حسین (ع) شرکت کنیم و هم یک عزدار را مبتلا نکنیم، بیان کرد: امیدواریم به بهترین وجه مراقب سالمندان و کسانی که بیماری زمینه‌ای دارند، باشیم. خدا عزای آنها را در خانه و در فاصله قبول می‌کند و آنها با فاصله بیشتر و به شکل مجازی و تلویزیون می‌توانند عزاداری کنند و خدا هم قبول می‌کند.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.