همه مسئولین دستگاههای ذیربط در قبال تعلل و مرگ تالاب انزلی پاسخگو خواهند بود
به گزارش رکنا، به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت کشور، نشست بررسی آخرین وضعیت تالاب انزلی و اقدامات دستگاههای مسئول در جهت احیا و نجات آن، پیش از ظهر امروز دوشنبه ۲ دی ماه به ریاست دین پرست معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منطقه ای وزارت کشور و با حضور استاندار گیلان، معاون قضایی دادستان کل کشور، معاون محیط زیست دریایی و تالابهای سازمان حفاظت محیط زیست، نماینده سازمان بازرسی کل کشور، نمایندگان و مدیران ارشد سازمان حفاظت محیط زیست، سازمان بنادر و دریانوردی کشور، سازمان شیلات ایران، مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی وزارت راه و شهرسازی و روسای کلیه دستگاههای اجرایی مرتبط در استان گیلان ، از جمله معاون امور عمرانی استانداری، حفاظت محیط زیست، بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، آب منطقه ای، شیلات، آب و فاضلاب ، منابع طبیعی و تعدادی از اساتید و اعضای هیات علمی دانشگاه‌های تهران، شیراز و اصفهان ، در وزارت کشور برگزار شد.

دین پرست در ابتدای این نشست با اشاره به اینکه تالاب انزلی در معرض خطر جدی نابودی است و شرایط بحرانی دارد، تاکید کرد: تمامی نهادها و سازمانهای مرتبط در این حوزه ، باید با رویکردی ملی، در کنار هم تلاش کنند تا بتوانیم از روند تخریب این تالاب بین المللی جلوگیری کنیم.

وی اضافه کرد: در جلساتی  که با وزیر محترم راه و شهرسازی و رئیس محترم سازمان حفاظت محیط زیست داشتم، اهتمام ایشان برای پیگیری وضعیت تالاب انزلی و همکاری در جهت احیای تالاب ، کاملا مشخص ‌و اعلام کرده اند که همکاری کامل را در جهت کمک به احیای تالاب انزلی خواهند داشت.

دین پرست در ادامه با بیان اینکه مسئولان ذیربط باید از هرگونه تغییر کاربری یا پیشروی در اراضی تالاب انزلی جلوگیری کنند، عنوان کرد: ضروری است محدوده تالاب در اسرع وقت تعیین تکلیف شود و بستر و حریم آبی آن با اتفاق نظر همه نهادهای مسئول در این حوزه تعیین شود.  

وی با بیان اینکه تمامی اقدامات باید در راستای کمک به احیای تالاب انزلی باشد، اظهار نمود: براساس اعلام کارشناسان با ادامه شرایط فعلی و استمرار شدت تخریب و خشک شدن تالاب، در صورتی که اقدامات دستگاهها شتاب چشمگیری نگیرد و به اقدامات ناچیز و جاری کنونی بسنده گردد، در سال‌های نه چندان دور، تنها نام تالاب انزلی باقی خواهند ماند، استانداری گیلان را موظف نمود تا ظرف مدت ۱۰ روز ، با همکاری دستگاههای مسئول نسبت به تهیه و ارائه برنامه های بلند مدت، میان مدت و کوتاه مدت ، در جهت کاهش روند تخریب و نابودی این تالاب و سپس برنامه ریزی مناسب و موثر برای بازسازی و احیای آن  اقدام نماید .  

معاون وزیر کشور با اشاره به اینکه عمق آب تالاب انزلی طی سال‌های اخیر ، در مقابل دیدگان مسئولین ذیربط ملی ‌و استانی از ۱۲ متر ، در بهترین شرایط به کمتر از یک متر تنزل یافته است، تصریح کرد: همه مسئولین دستگاه های ملی و استانی در خصوص وضعیت کنونی تالاب و اقداماتی که برای نجات آن باید صورت بگیرد، مسئول و پاسخگو هستند و بایستی با متخلفان ، تعلل کنندگان  و آسیب زنندگان به تالاب موصوف در هر حوزه ای برخورد شود، لذا استانداری موظف است، تکالیف قانونی دستگاههای مسئول در راستای حفاظت از تالاب و احیای آن را بدقت تعیین و در ادامه با هرگونه تصرفات غیرقانونی، ورود پساب و فاضلاب به تالاب ، تخلفات حوزه آبخیزداری و موارد دیگر ، قانونا برخورد و تعلل کنندگان را به مراجع قانونی معرفی نماید.

دین پرست همچنین پس از ارائه گزارش مدیران دستگاه های مسئول در خصوص، وضعیت راه آهن و کنارگذر انزلی و همچنین موج شکن دوم این شهر، گفت: باید تمامی شرایطی که می تواند بر روند تخریب تالاب اثر بگذارد، به دقت و با حضور متخصصان و کارشناسان مورد بررسی قرار گیرد و از هرگونه اقدامی که موجب آسیب بیشتر به این تالاب می شود، جدا جلوگیری شود.

معاون وزیر کشور درخصوص تهدید سمبله آبی بر تالاب انزلی نیز با اشاره به اینکه به موازات اینکه ، بایستی اقدامات لازم از سوی سازمان حفاظت محیط زیست و استانداری گیلان، برای تهیه و تامین تجهیزات مورد نیاز صورت گیرد، تاکید کرد: در این شرایط بحرانی و به منظور مقابله همه جانبه با چنین تهدیدی، نیاز به عزم ملی و همکاری تمامی دستگاهها و نهادهای مستقر در شهرستان انزلی و استان از جمله سازمان بنادر ‌دریانوردی، منطقه آزاد، نیروی دریایی، نیروهای جهادی، عموم مردم منطقه و فعالین محیط زیستی هستیم. در این راستا؛ می‌توان از کمک سازمان های مردم نهاد و نهادهای مدنی نیز بهره جست. همچنین ایجاد کمپین هایی با پیش گامی مسئولین و نخبگان و مشارکت و کمک مردم در جهت پاکسازی تالاب، می تواند راهگشا باشد.

دین پرست در پایان اعلام نمود: مصوبات این نشست به مقامات عالی کشور  ارائه خواهد شد تا در جریان تصمیمات اتخاذ شده قرار گیرند و در صورت نیاز دستورات لازم را ابلاغ کنند.

گفتنی است؛ در این نشست گزارشهایی از سوی سازمان محیط زیست، سازمان بنادر و دریانوردی، مرکز تحقیقات وزارت راه و شهرسازی و استانداری گیلان درخصوص وضعیت فعلی تالاب انزلی، اقدامات انجام شده و مشکلات و مخاطرات این تالاب ارائه شد.