ربیعی: از امروز بالای ۳.۶۷ درصد غنی‌سازی می‌کنیم/ عراقچی : اقدامات ایران نقض برجام نیست
حجم ویدیو: 9.93M | مدت زمان ویدیو: 00:06:00

به گزارش رکنا، علی ربیعی سخنگوی دولت در این نشست مشترک ، با اشاره به پایان ضرب الاجل ایران به اروپا، اظهار کرد: امروز همه کسانی که به صلح جهانی پایبند هستند نگران رفتارهای آمریکا هستند.

وی افزود: ما امروز از مرز ۳.۶۷ درصد غنی سازی اورانیوم عبور خواهیم کرد و مقدار غلظت اورانیوم ما بر مبنای نیازمان خواهد بود.

ربیعی اظهار داشت: انگلیس توقیف کشتی را به دلیل تحریم‌های اتحادیه اروپا اعلام کرده است، ولی همه کشورهای مهم اتحادیه اروپا مانند اسپانیا اعتراض کردند و سایر کشورهای اروپایی هم اعلام نگرانی کردند. این مسئله نفتکش مسئله اتحادیه اروپا نیست و معلوم است این راهزنی در ادامه روابط لندن و واشنگتن است.

همچنین عباس عراقچی معاون وزیر خارجه در این باره گفت: ما امروز در موعد 60 روز پایان گام اول تعهدات خود هستیم و از آنجایی که خواسته‌های ما در خصوص برجام، تحقق پیدا نکرده، ما امروز گام دوم را بر می‌داریم. همانطور که در مرحله اول اعلام کردیم که میزان ذخایر پایبند نیستیم، در گام دوم نیز سطح غنی سازی را رعایت نمی‌کنیم، امروز در نامه آقای ظریف به موگرینی این موضوع اعلام می‌شود.

ظریف در نامه به موگرینی جزئیات گام دوم را اعلام می‌کند

وی گفت: امروز نامه‌ای را آقای ظریف به خانم موگرینی می‌نویسند و این نامه تهیه شده و موارد را به طور جزئی بیان می‌کنیم.

روند کاهش تعهدات در راستای حفظ برجام است نه از بین بردن آن

عراقچی گفت: روند کاهش تعهدات در راستای حفظ برجام است نه از بین بردن آن. ممکن است به خاتمه حضور ما در برجام منجر شود اما در این مقطع 60 روزه به شکلی فرصت‌هاست که می‌تواند طرف‌های مقابل از آن استفاده کنند.

وی افزود: معتقدیم برجام سند معتبر و مهمی است و خواهان ادامه آن هستیم اما خواسته‌های ما از این سند هم باید محقق شود و چون این اتفاق نیفتاده ما در تعهدات مان تجدید نظر می‌کنیم.

اقدامات ایران نقض برجام نیست

عراقچی تاکید کرد: حرکت ما داخل برجام و مشروع است و این اقدامات از نظر ما نقض برجام نیست. همزمان ما هم شکایات خود را از آمریکا و اروپایی ها ارائه می‌دهیم. آنها هم در اجرای تعهداتشان کوتاهی کردند و باید پاسخگو باشند.

تماس روحانی و مکرون سازنده بود

وی درباره تماس شب گذشته رئیس جمهور با مکرون، رییس‌جمهور فرانسه گفت: تماس روحانی و مکرون سازنده بود و مشهود است که تمایل برای پیدا کردن یک راه حل وجود دارد البته به خاطر سیاست فشار حداکثری آمریکا کار آسانی نیست. باید زمینه‌های ایجاد دور جدیدی از گفت‌وگوها ایجا شود تا به راه حلی برسیم. در کمیسیون مشترک برجام بحث‌های خوبی داشتیم و قرار است نشست وزیران برگزار شود اما مهم است راه‌هایی پیدا شود تا خواسته‌های ایران محقق شود.

اگر اینستکس پاسخ خواسته ما را داده بود امروز در گام دوم نبودیم

معاون ظریف درباره انتطار ایران از اینستکس گفت: اگر اروپایی‌ها از طریق اینستکس پاسخ خواسته ما را داده بودند امروز در گام دوم نبودیم. اینستکس به عنوان پایه ای برای تبادلات تجاری بین دو طرف خوب است اما خیلی طولانی شده و ساز و کار درآمدی ندارد مگر اینکه اعتباراتی را به این کانال اختصاص دهند. اینستکس عملیاتی شده و طرف ایرانی هم مشغول است و دو نهاد با هم در ارتباط هستند و یکی دو مورد کوچک هم انجام شده اما تا وقتی اعتبار لازم و کافی برای آن تامین نشود، مفید نیست.

نامه روحانی و ظریف به موگرینی

معاون وزیر امور خارجه اضافه کرد: در مورد اراک آنچه در نامه روحانی و ظریف به موگرینی آمده گفته‌ایم بحث اراک یک بحث جداگانه است و از آنجتایی که روند آن عقب افتاده و اگر کشورهای متعهد نتوانند به روند ادامه دهند ما به شکل سابق برمی‌گردیم. در دو ماه گذشته پیشرفت‌های خوبی در اراک صورت گیرد. گروه کاری اراک شامل چین و انگلیس جلسات خوبی با سازمان انرژی اتمی داشته‌اند.

این دیپلمات عالیرتبه کشورمان گفت: برخی قراردادها امضا شده و برخی در حال امضا است. پیشرفت‌های خوبی از نظر فنی و تخصصی داشته‌ایم. روند پیشرفت در اراک را دنبال می‌کنیم و اگر به جدول زمانی مطلوب برگردد، تصمیم می‌گیریم ولی اگر روند مطلوب نباشد تصمیم دیگری می‌گیریم.

معاون وزیر امور خارجه همچنین درباره توقیف نفکش ایرانی در جبل الطارق اظهارداشت: این نفتکش حامل نفت ایران است. یک سوپر تانکر است و به دلیل ظرفیت بالا قابل عبور از کانال سوئز نبوده است. برخلاف آنچه دولت انگلیس مدعی شده است مقصد آن سوریه نبوده است. مقصد جای دیگری بوده است. از آبراهه بین‌المللی جبل الطارق عبور کرده و هیچ قانونی به انگلیس اجازه توقیف را نمی‌دهد.

وی با بیان اینکه از نظر ما راهزنی دریایی صورت گرفته و خواستار آزادی آن هستیم، تاکید کرد: سفیر انگلیس برای بار دوم به وزارت امورخارجه آمد و تماس‌ها ادامه دارد. سفیر اسپانیا هم دیروز به وزارت خارجه دعوت شد. مسیر حقوقی هم دنبال می‌شود و وکلایی برای رسیدگی در نظر گرفته شده‌اند.

عراقچی گفت: امیدواریم با پیگیری‌های دیپلماتیک و اگر لازم شد حقوقی، اقدامات لازم را انجام می‌دهیم.

بهروز کمالوندی ، سخنگوی سازمان انرژی اتمی کشورمان در نشست مطبوعاتی به پرسش خبرنگاران درباره مسائل فنی گام دوم کاهش تعهدات برجامی ایران پاسخ داد.

بهروز کمالوندی سخنگوی سازمان انرژی اتمی نیز گفت: امروز روز شصتم است و مهلت پایان یافته و بر اساس دستوری که از رئیس جمهور داشتیم گام امروز را باید امروز برمی‌داشتیم و برداشته شده است. در گام دوم زمان مطرح نیست و دفعتا می‌باشد.

کمالوندی در ادامه گفت: تا چند ساعت دیگر کارهای فنی به اتمام می‌رسد و فرایند غنی سازی بالای 3.67 می‌رود. برآیند ما این است که فردا که آژانس گزارش گیری می‌کند سطح غنی سازی ما بالاتر از 3.67 خواهد بود. اگر امروز درباره آن تصمیمی گرفته، تامین سوخت برای نیروگاه‌ها است که مورد نیاز کشور است. فعلا غنی‌سازی 5 درصد را اجرا می‌کنیم، شیب غنی سازی هم بر اساس دستوری که می‌گیریم می‌تواند رو به بالا باشد. شیب ذخایر هم می‌تواند رو به بالا باشد. ما فعلا نیازی به سوخت راکتور تهران نداریم و اگر داشته باشیم آن را تامین می‌کنیم.

وی درباره نشست شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی درباره ایران نیز گفت: موضوع شورای حکام از الان قابل پیش بینی است و در ارتباط با مسائل برجام است که یکی افزایش ذخایر اورانیوم غنی شده و دیگری افزایش سطح غنی سازی است که موضوعی پادمانی و حتی پروتکلی است. نتیجه از نظر ما از قبل مشخص است.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.