بودجه سازمان ملل چگونه تامین میشود؟
رکنا: پایگاه تحلیلی استاتیستا به بررسی چگونگی تامین بودجه سازمان ملل و معرفی کشورهایی که بیشترین سهم را در این خصوص دارند، پرداخت.
به گزارش رکنا به نقل از پایگاه اینترنتی استاتیستا، سازمان ملل متحد پس از پایان جنگ جهانی دوم با همکاری کشورهای پیروز در جنگ تاسیس شد. هفتاد سومین دوره از نشست مجمع عمومی این سازمان از هفته گذشته آغاز شد و اعضای آن به سخنرانی درباره مسائل مختلف پرداختند.
این مسئله که بودجه چنین سازمان بزرگی چگونه تامین میشود، میتواند جالب باشد.
در حال حاضر 193 کشور عضو سازمان ملل هستند که یک سوم آنها بخش عمده ای از بودجه این سازمان را بر اساس مشارکتهای داوطلبانه و برنامهریزی شده تامین می کنند. کشورهای کانادا، روسیه، چین، ژاپن، استرالیا، هند و تعدادی از کشورهای اروپایی حدود 68 درصد بودجه این سازمان را تامین می کنند. مبلغی که این کشورها بدون دیرکرد به سازمان ملل پرداخت می کنند بیش از یک میلیارد و 691 میلیون و 430 دلار تا 26 سپتامبر سال 2018 بوده است.
دو سوم دیگر کشورهای عضو این سازمان سهم خود را برای تامین بودجه آن با تاخیر 7 ماهه [از ماه سپتامبر] پرداخت می کنند. کشورهایی همچون مکزیک، شیلی، مغولستان، اندونزی، افغانستان، پاکستان، ترکیه، عراق و تعدادی از کشورهای آفریقایی و اروپایی سهم خود را با تاخیر پرداخت می کنند.
در همین حال، کشورهایی هستند که سهمشان را برای تامین بودجه سازمان ملل به طور ناقص پرداخت می کنند یا اصلا پرداخت نمی کنند. آمریکا که پیشتر 22 درصد از بودجه سازمان ملل را تامین می کرد با تصمیم دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا این بودجه را کاهش داد.
علاوه بر آمریکا، کشورهای آمریکای لاتین و آفریقا نیز سهم خود را برای تامین بودجه سازمان ملل به طور ناقص پرداخت می کنند. مجموع بودجه سازمان ملل تا فوریه سال آینده میلادی بیش از 2 میلیارد و 487 هزار و 339 دلار تخمین زده می شود.
ارسال نظر