عبور هواپیما‌های آمریکایی از آسمان ایران با مجوز سازمان هواپیمایی + سند

سال‌های طولانی است که شرکت‌های هواپیمایی مسافربری ایرانی در اقدامی مغایر با حقوق بشر و با بهانه‌های واهی از سوی آمریکا مورد تحریم واقع شدند و حتی اجازه خرید قطعات نیز به آن‌ها داده نمی‌شود.

البته با اجرای برنامه جامع اقدام مشترک موسوم به برجام، تحریم‌های آمریکا برای برخی شرکت‌های هواپیمایی ایران رفع شد و قرارداد‌هایی برای خرید هواپیما نیز میان شرکت‌های ایرانی و غربی به امضا رسید، اما با خروج یکجانبه ترامپ Trump از توافق هسته ای، مجوز‌های فروش هواپیما به شرکت‌های هواپیمایی ایرانی نیز باطل شدند.

با این همه و در شرایطی که خط و نشان‌های طرف آمریکایی برای شرکت‌های هواپیمایی ایرانی تمامی ندارد، اما هواپیما‌های تجاری آمریکایی آزادانه در آسمان کشورمان پرواز می‌کنند.

13970524112035749150368710

عبور هواپیمای بوئینگ 777 شرکت آمریکایی FedEx با علامت ثبتی N869FD از آسمان کشورمان – 23 مردادماه 97

1397052411210846150368810

عبور هواپیمای بوئینگ 747 شرکت آمریکایی UPS با علامت ثبتی N570UP از آسمان کشورمان – 23 مردادماه 97

مشخص نیست سازمان هواپیمایی کشوری، به عنوان نهاد متولی صنعت حمل و نقل هوایی کشورمان به چه علت برای این هواپیما‌ها مجوز پرواز صادر کرده و چرا در شرایطی که شرکت‌های هواپیمایی ایرانی با تحریم‌های طرف آمریکایی مواجه هستند، هنوز هواپیما‌های تجاری آمریکایی اجازه عبور از آسمان کشورمان را دارند؟

سازمان هواپیمایی: عبور هواپیماهای آمریکایی از آسمان ایران قانونی است

مدیر روابط عمومی سازمان هواپیمایی کشوری گفت: طبق مقررات عبور هواپیماهای مسافربری آمریکایی از آسمان ایران ممنوع نیست.

رضا جعفرزاده اظهار کرد: موضوع عبور هواپیماهای تجاری آمریکایی از آسمان ایران مربوط به قانون Law Law آزادی‌های یکم است.

وی ادامه داد: هر کشوری که به رسمیت شناخته شود می‌تواند از آسمان ایران عبور کند، ضمن این‌که پروازهای عبوری متضمن پرداخت هزینه است.

وی تصریح کرد:‌ از سوی دیگر ایالات متحده آمریکا مانند ایران عضو کنوانسیون شیکاگو (معاهده هوانوردی غیرنظامی بین‌المللی) است و به همین دلیل عبور هواپیماهای تجاری این کشور از آسمان کشورمان طبق مقررات ممنوع نیست.

از قرارداد خرید 200 فروند هواپیمای ایرباس، بوئینگ و ATR که در دوره به اصطلاح پسابرجام امضا شد فقط سه فروند ایرباس و 13 فروند ATR تحویل هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران شد. به دلیل تحریم‌های آمریکا کمپانی‌های ایرباس و بوئینگ به تعهدات قراردادی خود در قبال ایران‌ایر عمل نکردند، گرچه برخی مسئولان کشورمان با خوشبینی بیش از حد تاکید می‌کنند قراردادهای خرید هواپیما کنسل نشده فقط امکان اجرا ندارد.

 

 

 

وبگردی